Решено е: Безлихвеният кредит за безработни до 4500 лв.

Той ще се отпуска при определени условия от ББР
Обновена: 13 апр 2020 21:39 | 13 апр 2020 21:36, Веселина Йорданова
312
Решено е: Безлихвеният кредит за безработни до 4500 лв.
Снимка: Правителствена пресслужба

Един безлихвен кредит до 4500 лв. ще може да получи всеки, който отговаря на условията по Програмата за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19.

За него ще може да се кандидатства до 31.12.2020 година, реши правителството на извънредно заседание днес. Не се предвижда осигуряване на обезпечения като условие за отпускането на кредитите. Кредитите ще са със срок до 5 години, с минимум 6 и не повече от 24 месеца гратисен период. Кредитополучателите ще имат право на предсрочно погасяване на дълга, без да се дължи такса/комисиона за това.

Програмата е разработена от "Българска банка за развитие" АД и е с бюджет от 200 милиона лева. Тя ще бъде обезпечена със средствата от увеличението на капитала на ББР.

В Програмата се съдържат условията, на които трябва да отговарят физическите лица, за да получат финансиране, както и самият механизъм за кредитирането. Това е антикризисна мярка за защита на хората в условията на пандемия и oбявeнoто c рeшeниe нa Нaрoднoтo cъбрaниe oт 13 мaрт 2020 г. извънрeднo пoлoжeние.

Кабинетът прие и друго решение, с което се преразпределя приносът от Европейските структурни и инвестиционни фондове чрез прехвърляне на средства между оперативните програми 2014-2020 г.  Към оперативните програми за развитие на човешките ресурси и конкурентоспособност се пренасочва ресурс от други програми в размер на над 233 млн. лева. С тези средства ще се финансират схеми за временна заетост и ще се осигури оборотен капитал и ликвидност на малки и средни предприятия като временна мярка в отговор на кризата.

Наред с прехвърлените от други оперативни програми средства, ОП „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Иновации и конкурентоспособност“ и ОП „Региони в растеж“ ще насочат и свой вътрешен, неразпределен ресурс от недоговорени средства и спестени такива от текущи операции в отговор на кризата.

По този начин се формира финансов пакет от европейски средства от над 870 млн. лева, с който ще бъдат финансирани мерки в сферата на здравеопазването и от социално-икономически характер за подкрепа на непосредствено засегнатите от кризата лица и предприятия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зла гад си Боко, зъл диктатор. Само дето историята не можеш излъга. Откакто свят светува, всичките като тебе рано или късно са ги влачили по улиците. Нито ще си първия, нито последния. А ние младите сме търпеливи , ще почакаме, ще видим :)
209
2
 
14
 
! Отговори
Кйовеши преди 4 години
Както е застанал така пред лаптопа ако му ритна главата, направо в Барселона е изхвърчи . Живо здраво господин другарю комонист!
208
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4500лв-това са джобните пари на Цветелина Бориславова за един ден.А аз ще трябва да карам с тях месеци наред.Къде е правдата.И после как ще ги връщам.Другрю Борисов,на тебе ти е лесно.
207
2
 
17
 
! Отговори
Рамбо преди 4 години
Дано по - скоро испанската милиция да го подхваща, че докато още мърдаме. Тоя е решил съвсем да ни затрие.
206
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте го този на снимката . Как се е напънал и какво му роди болния мозък. Спря бизнеса, постави цялата държава в изолация, затри десетки хиляди работни места - ок имало пандемия . Сега ново двайсет - ще дава безлихвени кредити на безработни ??!??!!? Този не е за затвора, а за електрическия стол!
205
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДуроКажи, как успя да навържеш всички тия неща в тая гениална мисъл. Виждам , че си особено умен.
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонимникоМного си се загрижил за другите! Как пък все се извъдихте такива загрижени, Майка Терези. Щом "ти е ясно", значи няма нужда да се притесняваш за нищо такова, нали така?
203
1
 
17
 
! Отговори
Дуро преди 4 години
Гледам и не вярвам на очите си.Хем безработен,хем гладен,хем безлихвен кредит,хем връщане?Нещо,като,хем въже,хем намазано със ***,хем трикрако столче,хем поп за последно!Вие нещо или сте болни,или ще оздравявате догодина!
202
0
 
17
 
! Отговори
Селчо преди 4 години
Бойко да си вземе от тези кредити
201
0
 
8
 
! Отговори
Анонимнико преди 4 години
На мен ми е ясно.Лошото е на тези, коиито не им е ясно като налапат кукичката и не само кукичката, а нещо доста по-обемисто до сливиците
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 245Ако те интересува отиваш на страниците на отговорните институции и там четеш и ако нещо не е написано/неясно, питаш!
199
0
 
10
 
! Отговори
245 преди 4 години
И КОЛКО Е СРОКЪТ НА БЕЗЛИХВЕНИЯ ПЕРИОД И КОЛКО Е ЛИХВАТА СЛЕД ТОВА?
198
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същата тази банка-ББР,която ще раздава кредитите даде на колекторска фирма 75 милиона лева.Нали се сещате как ще ги връщате,ако се излъжете да вземете?
197
0
 
18
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 4 години
Забележете само.кредит но не и помощ за бедните хора....и не очаквайте такава в време на див капитализъм. Виж ако трябва да се биете в чужди страни за чужди интереси....тогава може!
196
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като са безработни как ще ги връщат?
195
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време и е да си вдигаш чукалата и тадъф тадъф-в Банкя или Барселона.Може и в Ел Ей,където е Бугатито .
194
1
 
19
 
! Отговори
Бъкингамския Манаф преди 4 години
Браво,чудесна новина ,ще има кредити за всички !Само факти в България 85% хората притежават имот ,дори по два ,три и повече,което си е трън в *** на господарите.Какъв по-удобен момент на рептилите и масоните да вземат тези имоти на хората чрез дългово робство.На запад 45% имат имоти.Дълго време се чудеха как да отнемат къщите на хората ,защото им дава сигурност ,макар и на последно място в Европа.Ако хората не успеят до края на годината да погасят кредита какво ли следва .....
193
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Мемет от Гетото точи зъби за такъв "кредит"..Оти сички там са безработни.И знаете ли?-ЩЕ МУ ОТПУСНАТ!После ше са съберат,ше "умуват" и ще решат да ОПРОСТЯТ тия кредити на .."ОСОБЕНАТА ПРОСЛОЙКА"..И нема да им е за пръв път!..-Само си спомнете колко задължения "опрости" Хунтата на "точните бизнисмени"!!!!Но ако "кредитополучателя" НЕ е от въпросната прослойка,тогава....
192
0
 
6
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
До ЧовекКъм аверите,от които е зависим,обаче.Иначе-всичко си има граници-и държавите и търпението.
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако не могат да ги върнат?Второ КТБ ли?