Без пътуване по Великден, ще спират тръгналите на път на КПП-тата

Всеки ден режимът на пътуване се обсъжда в МВР
Обновена: 15 апр 2020 09:18 | 15 апр 2020 09:18,
101
Без пътуване по Великден, ще спират тръгналите на път на КПП-тата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Затягат се ограниченията за пътуване по Великден. През КПП-тата ще бъдат допускани само граждани, които имат основателна причина за пътуването си, а всички останали ще бъдат връщани. Това стана ясно от думите на началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Всеки ден режимът на пътуванията се обсъждат с вътрешния министър и главния секретар на МВР, отбеляза той.

"За съжаление, не може да се спази тази традиция в България, където всеки пътуваше до своите близки. Заповедта на министъра на здравеопазването много ясно указва начина на влизане в областните центрове - само по причина работа, здравословни проблеми или доставка на храни и медикаменти. Ще бъдат връщани абсолютно всички, които нямат основателна причина за пътуване", обясни ген. Мутафчийски.

Още по темата

Той отново апелира за спазване на препоръките за избягване на публични събирания, пътувания и струпване при пазаруване, за да спрем разпространението на коронавируса.

"Спазването на правилото ще се отрази много добре на епидемиологичната обстановката. Събирането на хора би ни изиграло много лоша шега", заяви ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
от 51 и 52 преди 4 години
До Обичащ децата си Не се сещам за сега за съвет,за което искрено съжалявам. Жалко, че ти се случва това. Хора, помогнете на човека с някакъв съвет!
60
3
 
4
 
! Отговори
Обичащ децата си преди 4 години
Дайте ми идея как да се прибера при децата по Великден. Какво да казвам на ушевите?
59
1
 
4
 
! Отговори
БАРЕКОВ - ХИНИН преди 4 години
НИКОЛАЙ БАРЕКОВ, пловдивската такова.., който хич не ме кефи го ОБЯСНИ и НАГЛЕДНО ПОКАЗА в кратко видео в Ю-ТУБА -потърсете Николай бареков за хинина и коронавируса.Изгледайте го, 10 минути е, но казва много.Аз също съм на мнение, че РЕСУРС ДА СЕ СПРАВИМ ИМА, НО МОЖЕ БИ ДРУГИ ПРИЧНИ ДА НЕ ГО ПРАВИМ...Но се набляга на ОГРАНИЧИТЕЛНИТЕ ПОЛИЦЕЙСКО-РЕПРЕСИВНИ МЕРКИ. Не че ограничения не са нужни , ама..
58
4
 
5
 
! Отговори
от 51 и 52 преди 4 години
До АнонименЛично се съмнявам, че си веган /вегетарианец. Аз Не съм веган , нито пък вегетарианец. Спазвам обаче Църковните Пости. Животинското месо НЕ е гнусно и не е грях и престъпление човек да яде животинско месо и млечни продукти стига да не е пост. Гнусни са вегетарианците и веганите.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 54Аз не ям месо вече 26 години. Не е кой знае какво. Даже спираш да обръщаш внимание на това, не му помниш вкуса и ти изглежда гнусно на вид.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53Това беше към твоето намерение да седиш на семейния празник пред телевизора или на масата. Аз казах само ,че когато имаш почивни дни е добре да се използват за нещо смислено, което да доставя удоволствие. Празниците не са за седене, тъпчене и психясване пред телевизора. Както и да е. Всеки има право да си живее по начин, който го прави щастлив.
55
0
 
6
 
! Отговори
от 51 и 52 преди 4 години
До българинА ако не работя за тебе няма да има какво да ядеш докато си лежиш.Ти си работил за мене? Ако не си работил, нямало с какво да се храня? Ти у ред ли си?
54
0
 
5
 
! Отговори
от 51 и 52 преди 4 години
До българинНе всички си стоят по къщята да мързелуват.Къде съм и казал, че мързелувам у дома? Има и хора, които работят и у дома или пък хем работят у дома в някои дни, хем пък през другите делнични дни, както обикновено работят в местоработата си. Немалко християни хем постят през Великия Пост и хем работят. Питал ли си се те как издържат - месец и половина без месна и млечна храна? И не ме разбирай погрешно, не се оплакват от Църковния пост, а искам да кажа, че те са по- издържливи от
53
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 44"4 почивни дни се използват за да се забавляваш, не да седиш, ядеш и..." т.н.Ето, тук го споменаваш.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинИ като такъв тези 4 дни са дни за смирение, а не за забавление. Но, всеки си го тълкува както си искаКъде съм споменал, че ще се забавлявам? Ти ли ще говориш за смирение и за Християнска Вяра, като при положение ги нямаш? Християните преди да посрещнат Великден постят повече от месец и половина, нещо , което е чуждо и непознато за невярващите или псевдовярвщаите. И тази Страстна Седмица е строга по пост - само на хляб, вода , плодове и зеленчуци.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин" Великден е християнски празник, така е "Ами така е, Великден е Християнски Празник, празнуващ само от християните. Атеисти и нехристияни нямат нищо общо с Християнството и не празнуват Християнски Празници и обратното.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 49Що реши че си "лежа" ?! Моята работа не е от къщи, ходя всеки ден и имам хора на главата. Стресиращо е. Естествено когато има 4 дни, в които не съм на работа, предпочитам да правя нещо готино сред природата и да се разтоварва и презаредя.
49
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: 44Великден е християнски празник, така е. И като такъв тези 4 дни са дни за смирение, а не за забавление. Но, всеки си го тълкува както си иска.Не, няма да се забавлявам, а ще си почина. Защото досега съм работил здраво.Не само че не ми е намаляла работата, а напротив, увеличи се. И затова имам нужда от почивка. Не всички си стоят по къщята да мързелуват. И работата ми е такава, че не мога да я върша от дома. А ако не работя за тебе няма да има какво да ядеш докато си лежиш.
48
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАЧКАТОРЗащото докато отидеш до къщата, ще спреш на две места - за кафенце, цигарка и може пък нещо да ти се прияде и да влезеш в някой магазин
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сините ризки къртят стени с логика. "само по причина работа, здравословни проблеми или доставка на храни и медикаменти." Значи взимам един чук и 2 пирона, дамски превръзки, аспирин и хляб.
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинВеликден е Християнски празник, а не семеен, нищожество! Ти си сой у дома и не ни занимавай с *** ти семейство!
45
2
 
16
 
! Отговори
До Лекар преди 4 години
Да, виждал съм нееднократно, но по начина ти на изразяване предполагам, че точно ти не си. Ако беше наистина лекар нямаше да си позволиш да говориш така и да всяваш безсмислена паника!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 42Ти пред телевизора и на масата, някои катерим върхове, ходим на преходи или палатки. 4 почивни дни се използват за да се забавляваш, не да седиш, ядеш и пърдиш цял ден пред телевизора.
43
0
 
17
 
! Отговори
1 преди 4 години
Точно сега ,трябва да попитам др.премиер и останалите другари от правителството и другарите,от АПИ,кога ще удължите срока за валидност на винетките,не искаме удължаване със шест месеца,или връщане на парите ни,срока им трябва да бъде удължен,равен на срока на извънредното положение.
42
21
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
Точно по Великден никога не съм ходил на църква или манастир, камо ли да пътувам някъде!Това е семеен празник и винаги съм бил в къщи, пред телевизора, на маса.На никой нищо няма да му стане, ако си седи на г*за.