Без пътуване по Великден, ще спират тръгналите на път на КПП-тата

Всеки ден режимът на пътуване се обсъжда в МВР
Обновена: 15 апр 2020 09:18 | 15 апр 2020 09:18,
101
Без пътуване по Великден, ще спират тръгналите на път на КПП-тата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Затягат се ограниченията за пътуване по Великден. През КПП-тата ще бъдат допускани само граждани, които имат основателна причина за пътуването си, а всички останали ще бъдат връщани. Това стана ясно от думите на началника на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Всеки ден режимът на пътуванията се обсъждат с вътрешния министър и главния секретар на МВР, отбеляза той.

"За съжаление, не може да се спази тази традиция в България, където всеки пътуваше до своите близки. Заповедта на министъра на здравеопазването много ясно указва начина на влизане в областните центрове - само по причина работа, здравословни проблеми или доставка на храни и медикаменти. Ще бъдат връщани абсолютно всички, които нямат основателна причина за пътуване", обясни ген. Мутафчийски.

Още по темата

Той отново апелира за спазване на препоръките за избягване на публични събирания, пътувания и струпване при пазаруване, за да спрем разпространението на коронавируса.

"Спазването на правилото ще се отрази много добре на епидемиологичната обстановката. Събирането на хора би ни изиграло много лоша шега", заяви ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Ми щото някои ходим на работа и трябва да идем до работа. Като не те кефи не стои в къщи избора е твой.
40
2
 
29
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
39
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо възобновяват полетите за Лондон от 16.04 т.е. утре седмично по 1000 души ще кацат във Варна ??????
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По Великден ще пътуват само от малцинствата с конски впрягове. Както виждаме за тях няма карантина нито закони. Обикнавенния баламулник ще слуша ротния и ще натиска диваня, докато малцинствата ще си развяват бахура. Ще видим как ще се справи Ротния по Гергьовден, когато всичкото черен брат празнува
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 29Не съм виждал човек на респиратор, прав си.Но няма и да видя, така че си успокой нервите.Когато баща ми получи първия инсулт го лекуваха заради двойна бронхопневмония преди осем години. Нямаше да ме пуснат в интензивния сектор, така че беше невъзможно да видя това, с което сега ни плашиш.Съпътстващи заболявания диабет и полиневропатия. Едвам го спасиха. Миналата година получи втори инсулт и почина след 2 месеца.
36
0
 
35
 
! Отговори
Ами то преди 4 години
Тиквата най-много се разхожда безцелно и разнася вируса на простотията.
35
0
 
22
 
! Отговори
Ники преди 4 години
а парите за винетките ще връщат ли?
34
6
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До ЛекарНе се хабете. Егоисти са с Дънинг-Крюгер. Има хора, които сме много благодарни на всички лекари. Благодаря, че ви има!
33
1
 
22
 
! Отговори
Ще пътувам..... преди 4 години
.....по Великден.........от кухнята към хола и обратно.Тъжно е, но началниците не разрешават. А самите началници и деклЕрация не показват при КПП-то!
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Лекартова, че си " лекар", не означава, че си здрав , било то физически или психически. Стой си в панелката и си трай.
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ще се крият после актьорите?Пропука ли се заверата в една страна, всички падат като домино.А няма начин да не се пропука някъде. Ще им се стъжни.
30
2
 
41
 
! Отговори
С. преди 4 години
Днес сутринта в София ми се наложи да изляза с колата - обичаен ден, хората ходят с коли на работа, задръствания...Не разбирам защо будалите си седим вкъщи, а 70% от хората продължават да се движат. Мерките или са за всички или не. Паркът и планината не са по-опасни от препълен магазин...Всичко е един цирк...
29
26
 
14
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Ако видите човек на респиратор с остра дихателна недостатъчност друга песен ще запеете.Що за егоизъм, младите и здрави хора ще го изкарат леко или без симптоми, но можеш ли да си ходиш спокойно и да знаеш че може да си преносител за възрастни или болни хора-те могат да умират от това. С придружаващите заболявания могат да живеят години,а сега заради безотговорното поведение на егоисти да починат.Хора ли сме или стадо?! Всеки има възрастни родители или болни приятели, моля помислете!
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауНаври си хумора там, където ти дреме.
27
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо карантина за тези, които пренасят вируса, правителството налага карантина на целия народ, а заразените обикалят из България и разнасят вируса, като онзи от Паничерево и шофьора на таксито, с което е пътувал. Само тези двамата за часове са заразили вероятно над 20 човека, а ние спазваме карантината.
26
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГРАД КОЗЛОДУЙПрав си, подкрепям твоето мнение. А полицията да остави хората на мира! Ако искат да извършват някаква дейност , то просто да следят за безопасността по пътищата, а не да поставят надморници и ограничения! Хората имат правото да пътуват из цяла България.
25
3
 
3
 
! Отговори
графинябутански преди 4 години
браво БАУ
24
10
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 23Страдам много, че няма да можеш тази година да се прибереш при роднините на село :(
23
2
 
14
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
прав сте ник нейм ХЕМУС МИ ТО АКО ТИ Е ПИСАНО ДА СЕ ДАВИШ НЯМА ВЛАК ДА ТЕ СГАЗИ но какво очакваш от мутри а партиите не изпитват емпатия към хората те не съчустват капиталиста ще ти смъкне 100 кожи от гърбъ но съчуствие никога не ще ви даде
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауПравилно ще бъде, ако отървеш българското общество от себе си.