От Щаба обмислят кога да бъдат разхлабени и други мерки

Следваме тенденцията на поетапно либерализиране, заяви доц. Димов
35

Изненадващото прекратяване на брифингите на Оперативния щаб беше съобщено не от неговия председател проф. Венцислав Мутафчийски, а от съветника по връзки с обществеността на Министерския съвет Севдалина Арнаудова.

"Мотивите за спирането на редовните брифинги е, че българското обществото вече е добре информирано за пандемията от коронавирус, а и гласове на критика, според които щабът привлича повече критика", каза Арнаудова.

А от щаба съобщиха - обмислят как и какви други мерки да бъдат разхлабени.

"Следваме тенденцията на постепенно, поетапно либерализиране на ограничителните мероприятия като ще се анализира в следващите дни дали тези мерки дават необходимия ефект , независимо дали е в положителна или негативна посока и същевременно последващо либерализиране или възвръщане към част от мерките. Това е моделът, който следват всички страни, това е моделът, който прилагаме и в България и както бяхте свидетели вчера- първите две мерки, които либерализирахме вчера", заяви секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Три са международните сценарии за развитието на заболяването COVID-19, посочи той.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо проверете безопасността на тестовете!
10
3
 
10
 
! Отговори
Ми да! преди 4 години
До 1234Как ще готвите? То вие сте родила едно дете, щото още не може да се раждо половин. Сеги и ще кърмите, па после ще готвите, и да говори ще го учите? За какво са тия детски кухни, детски градини, училища?Държавата Ви е длъжна за всичко - веднъж като го изтропате навън и край!
9
6
 
25
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
С риск да бъда оплюван, но ще изразя мнението си по въпроса.Забраната за паркове и планини беше излишна, маските на открито също, защото тези които имаме алергии знаем какво става, когато полените се натрупат около самата маска и какъв обрив следва, сенна хрема и задух.Но останалите мерки засега няма причина да бъдат отменяни. В Германия към момента има 28-29000 заразени останали от 160000 общо грубо и мерките все още действат.У нас кривата все още е навирена нагоре. Нека поне тръгнем надолу.
8
3
 
19
 
! Отговори
Е, дайте преди 4 години
Европа като пръцна, ние да се наакаме!Досега всичко си работеше както трябва. Нещо като работи - защо да го поправяш?
7
2
 
16
 
! Отговори
batmario преди 4 години
Дойде време разделно-Живите при живите,Умрелите при умрелите...Никога Военен и полицай не могат да работят заедно-Вселенски/не човешки/закон. .Единия защитава народа-другия матрицата...Генерал Мутафчийски почувствахте ли се употребен.На дявола главта се сече без сделки...
6
10
 
10
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Време е, вече, да разрешат на Държавните млечни кухни да работят, при положение, че частните не са спирали!И, не, не мога да му сготвя, сама, на детето, защото съм мързелива БГ мама!
5
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До днеска червените плюеха генерала, сега ще ревнат защо го няма на брифингите.
4
3
 
40
 
! Отговори
сь преди 4 години
Да не се окаже, че 80% от заразените са от боята, и заради тях съсипахме икономиката и висиме под карантина вече два месеца? Пък те продължават безпроблемно да щъкат по самолетите натам и обратно?
3
3
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
няма ненаказано добро
2
2
 
10
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Поръчал съм си плакат на Генерала , и ще го закача на вратата в хола ,защото няма да мога да си пия кафето без него !
1
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи и мерките и падането им са предимно с политическа цели. По тази причина повечето бяха фиктивни, да видите колко сме пред другите държави благодарение на нашия велик вожд.