Вторият починал медик се влошил рязко

Тя била излекувана от коронавируса
Обновена: 3 май 2020 08:55 | 3 май 2020 08:51, Александър Попов
113
Вторият починал медик се влошил рязко

Вторият починал медик се е влошил бързо у дома. Лекарката, която е работила в спешното отделение на "Александровска болница", е била заразена с коронавирус.

"Тя се е лекувала в Окръжна болница и е била изписана с два отрицателни теста", заяви на брифинга тази сутрин ген. Мутафчийски.

Още по темата
Тя е била интубирана, но е починала още в спешния център и не стигнала до интензивното отделение на "Александровска болница".

Притеснителното е, че тя е била излекувана, очакваме взетите PCR проби снощи да потвърдят дали е повторно заразена", допълни Мутафчийски.

Той сподели опит от негови колеги в Хонконг и Италия, които са регистрирали повторно заразени.

"За съжаление неяснотите около протичането на заболяването все още са много", сподели Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Анонимен 82Нищо не ти се разбира ве човек. Пий си хапчетата, че много ти е трудно.
67
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите обвиняват придружаващите заболявания за загиналите пациенти.Мангъри и чалгари също обвиняват придружаващите заболявания.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо приемат,че при два отрицателни теста болния от заразата е излекуван окончателно с изписване за домашен режим на лечение,а не след два обстойни медицински профилирани прегледа що общо здравословни с заключения от специалистите за изследванията как методите на лечение въз/пред/приети на место за изключителни сложни решения по същество или предписания за начините с указания за осъществяването им как пред медицинска комисия при това,че медицинската база кадрова,инвентарна е на ниво в достатък.
65
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото обяснение е втори щам, наскоро внесен от чужбина. Следва да попитаме кога ще спрат да пускат заразени да влизат в България? Кога ще спрат полетите? Ако някой има голям зор да идва, да стои по 3 седмици катантиниран на границата.
64
27
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
До DeutschГерманеца си е германец!!! и българинът е техен вечен съюзник в борбата!!!Братушките да го духат!шваби- означава шопибаварци - означава българи
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 77Италианците как наричат германците?
62
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Немци" идва от латинското "nemici", което е "неприятел". "Amici" на италияански е пък "приятел". Това, че "немци" означавало "неми" е глупост на Панславинизма за *** славянофили и русофили.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DeutschМда, като че ли това беше най-важното.Иначе, на страницата на Софийския университет четем следното:"През 1999 година катедрата по немска филология е преименувана през 1999г. в "Катедра по германистика и скандинавистика"". И така. :)
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
днес бг пропуснахте два факта, които Мутафчийски каза на брифинга относно починалото медицинско лице.Поклон! Няма да ги пиша защото не съм медицинско лице.Моля не спестявайте важните факти!
59
2
 
13
 
! Отговори
Deutsch преди 4 години
До спорещите, дали е немски или германски.Изместихте фокуса. Човека ти каза, че е проболедувал вируса, ти го почна с това, че казал "германски".Не те знам филолог-милолог ли си, но е хубаво да се осведомиш от историята малко. Германи, както и Алемани, Шваби и пр. са племана, станали част от дешната Deutsche нация. Държавата се казва Deutschland. Част от света я нарича Германия, турците Алемания, славянските народи Немско,Немачко и пр.
58
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спрат да интубират и ще спрат да умират.
57
21
 
19
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Колеги, махайте се, напускайте, по-добре си стойте вкъщи, отколкото да се занимавате с тия неблагодарници, които не заслужават и cопола да си хвърлиш по тях
56
5
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
До 67. Глу.пак, обикновеният грип не повтаря ли? Нали затова се слага ваксина всяка година.
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Проф. дфнЯвно не правиш разлика между това какво е признато в Българския език за легитимна употреба в следствие на русифицирането на езика ни и това което казах. Обясних ти, че в Германия няма такава дума като "немски" и че правилната употреба е с "германски". Под правилна се разбира от гледна точка германското разбиране за техния собствен език. В Руския и Българския език има такава дума "немски", в Немския език :)))) няма. Каква е аналогичната дума на "немски" в (отново :)) ) Немския език?
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшиви тестове.
53
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всеки, който твърди, че човек преболедувал веднъж може да се зарази отново не си е чел учебниците".. Цитирам по памет доцента, който никак не е долюбван от щаба. До тук той излезе прав за повечето от нещата, тъй че... Очевидно жената или не е била излекувана, като са я изписали или е починала от нещо друго, особено, ако е имала и други хронични заболявания, които кой знае защо наричат "придружаващи"
52
4
 
6
 
! Отговори
Проф. дфн преди 4 години
До Анонимен германецИзобщо не сме приключили. В България съответната филология все още е Немска, а не Германска. Германските езици са - немски, холандски, датски, шведски, английски и африкаанс.uni-sofia.bg/index.php/bul/content/browse/2769Аман от недоучили преводачи...
51
9
 
8
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
До 54:Имам колеги, които са на 1ва линия в Лондон и в Мадрид. Причината да се заразяват ече свършват предпазните средства и работят дни наред без маски и ръкавици. Какво е извинението на наще медици?
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 61Напротив. В Германия такав дума "немска" не съществува. "Немец" е русизъм, възникнал от факта, че германците не са разбирали какво им говорят руснаците и са мълчали, от което руснаците (дали наистина или на шега) са започнали да им казват, че са "неми". В България думата "немски" е дошла от русифицирането на езика ни. Правиланата дума обозначаваща неща свързани с Германия е "германски/ска/ско/ски". Приключихме ли си лингвистичните конспирации?
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен в "германска" болницаВсеки, който е бил там, би написал немска болница, а не германска...