Коалиционният съвет съгласен за здравните мерки, решават за туризма

Туризмът ще бъде подкрепен, но въпросът бил кога ще започне сезонът
Обновена: 5 май 2020 14:02 | 5 май 2020 13:15, Веселина Йорданова
66
Коалиционният съвет съгласен за здравните мерки, решават за туризма
Снимка: БГНЕС, архив

Коалиционният съвет е постигнал консенсус за предприетите до момента епидемиологични мерки и за повечето, свързани с икономиката. Това стана ясно от думите на вицепремиера Томислав Дончев след заседанието на партньорите.

Дончев посочи, че разговорите продължават в посока на обсъждане на предложения за социално-икономически мерки. Предложения можеш да даваш само за работа, в която смяташ да участваш, цитира обаче той Гьоте.

Ние сме на позиция, че българският туристически сектор трябва да бъде подкрепен. Причината да нямаме решение е кога, как и какъв летен сезон ще има, посочи вицепремиерът. Затова ще се работи следващите дни с няколко алтернативни хипотези.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов припомни, че двете партии от Обединени патриоти са внесли предложения в подкрепа на туризма и не е без значение как икономиката ще излезе от кризата, която по думите му ще се отрази не само на доходите, но и на демографията.

Тези, които не намерят възможност за препитание в България, ще се качат на първия самолет за някъде. А след година или две отново ще имаме проблем с работната ръка, посочи той.

Ще се прилагат ваучери за туризма, а конкретиката за приложението им ще се обсъжда допълнително, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Засега има съгласие, че ползващите ги трябва да са внасяли осигуровки и да не дължат данъци.

Той изрази надежда от 1 юли да се отвори туристическият сезон и възможността за достъп до нашите курорти.

Министърът на земеделието Десислава Танева каза, че позициите между ГЕРБ и Обединени патриоти в областта на земеделието са в една посока, изключително близки и сходни. Към момента се справяме успешно. В процедура сме за обществен дебат и комуникации по допълнителни мерки", каза Танева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Ненчо преди 4 години
Коронавирусът поваля само слабите
15
0
 
15
 
! Отговори
dhg преди 4 години
Слушах мерките и разбрах,че целят да подпомогнат най-големите перачи на пари,ДДС измамници и неплащащи данъци,и осигуровки!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва ми се, че от парите отпуснати за борба с коремавируса плащат на *** да творят фекално в интернет...не мисля че има полза но те като вожда си са толкова плиткоумни, че си мислят че постигат нещо. Единственото което постигат е да изнервят още повече вече избеснелия народ..
13
1
 
2
 
! Отговори
kkk преди 4 години
От Мангъров нещо ново
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къде е никулинка?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно, има ли вирус или е измислица?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още миналата година есента повече от половината хотели на слънчев бряг бяха обявени за продан поради мижави приходи и огромни кредити.сезонът е все по-кратък и все по-кратък.повече от десет години имаме срив на туризма по морето.сезон 2020 ще е катастрофален са този отрасъл по морето.ако ще трябва един хотел да работи 2 месеца-по-добре да не отваря.а хората във варна,бургас и региона са в паника...парите им са на привършване,няма клиенти няма доходи!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нема фитнес нема и море
8
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
До УСЛОВИЯ ЗА КАНДИДАТИОбразованието може да е по-високо, но от АМВР или НСА в краен случай военно училище или измислен псевдоуниверситет като ЮЗУ, НБУ, ВСУ и т.н.
7
1
 
2
 
! Отговори
нещастници жалки преди 4 години
Видео уроците за деца онлайн са качени преди година,трябвало е да се направят,министерство да ги удобри и т.н.т.От което следва,че цирка с COVID-19е замислен и гласуван предполагам в ООН преди минимум две години.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!! МОЖЕ ТОВА ДА Е БИЛО ЦЕЛТАНай много ме дразни образователния министър и ДГ с техните непрекъснати и безкрайни ваканции. Моля те отговори какво мисли ти.
5
0
 
23
 
! Отговори
38210 преди 4 години
Туризъм с правителствени помощи не се прави. Създават го туристите. Такива няма - безработица, намалени доходи, несигурнои заплати, растящи цени... Какъв туризъм може да имат българите, освен до село да помогнат малко в градинта и понатоварят това-онова в багажника? Сега е нужна помощ преди всичко за производителите на храна - животновъди, градинари, мандраджии, зърнопроизводители. Следващата криза ще бде предизвикана от дефицит на храни и убийствени цени. Някои страни спряха износа през април.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата се увеличаа и вече гони 2000 както при Виденов 2000 лева долара.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега с тия празноглавец гологлавец ще ни облъчват?Тъкмо се зарадвах, че скриха оня другия.
2
1
 
14
 
! Отговори
Бойкова работа преди 4 години
Заради бълхата подпали юргана. Туризмът умря. На умрял, колкото и кислород да му подаваш вече, все тая.
1
1
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Съсипаха бизнеса, сега ще помагат само на техните фирми, за да фалират останалите.