Как работиха нотариусите в извънредното положение?

Не се мисли за промяна на таксите за нотариалните услуги
Обновена: 21 май 2020 10:12 | 21 май 2020 10:12,
4

Как бяха осъществявани неотложните нотариални услуги по време на социална изолация, разяснява председателят на камарата на нотариусите Красимир Анадолиев.

Още по темата

По време на извънредното положение работихме по извънредни удостоверявания, имаше нужда да има достъп до нотариална услуга. Сега с оглед обстановката работим при строги санитарни изисквания. Изисква се вътрешен ред, свързан с недопускане на рискове от заразяване. Това каза за "България сутрин"  Красимир Анадолиев.

По думите му никой не е можел да предвиди, че ще се случи нещо такова като извънредното положение не само у нас. Той и колегите му са се сблъскали с разнообразни случаи, за които клиентите ги търсели след 13 март. Имало е нужда от съставяне на завещания.

"Някои възрастни хора се притесниха в тази ситуация, артикулирахме, че завещанията може да бъдат формулирани и извън нотариалната кантора", посочи Анадолиев за Bulgaria ON AIR.

Нотариусът подчерта, че е имало случаи, в които негови колеги са ходили дори на място, в домовете на хората, с цел опазване живота и здравето им. Случаи на злоупотреби засега не са констатирани.

Той допълни, че не се мисли за промяна на таксите за нотариални услуги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези всички са за затвора!
2
0
 
4
 
! Отговори
абв преди 4 години
Работиха и организирано- видях лично как се дезинфекцират химикалките дори, и предполагам, че и занапред ще работят така санитарно- маски, шлемове, след всеки клиент бърсане на масата... Само ако може този български нотариус да потърси българската дума вместо "артикулирахме, че"...
1
2
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Работиха си нормално. Даваш документите и стоиш отвън. Излиза нотариуса и на една масичка се подписваш, плащаш и чао. Това е.