Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Нали "няма страшно", защо Мангъров не призовава за сваляне на ВСИЧКИ мерки?
58
9
 
18
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Истината, казана от доцент, който си разбира от специалността. Разни военни и генерали са свикнали да плашат и командват хората. Да си знаете и за напред!
57
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименМангъров е доктор на дeбилите.Умните слушат Мутафчийски._______Ми тогава слушай заповедите на женерала и изпълнявай безприкословно, мисля последно даде заповед да мреме яко ;) аз немам намерение да слушам шапкари, знам ги що за стока са
56
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и първа вълна нямаше, но това са подробности,
55
5
 
5
 
! Отговори
`` преди 4 години
До Анонимен 35Кво глобално затопляне, ве реотан, тука ша бастърдисаме от студ!
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски няма как да каже какво се случва от него не зависи нищо, над човечеството се извършва таен експеримент. Защо се наливат толкова пари за военните по света ? Всички пари на военните могат да финансират ООН за 1000 год напреде. Слушайте какво ви пее радиото да не плачете после. Вируса е само за отклоняване на вниманието от истинския проблем
53
16
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Измислена пандемия. Тайните агенти казват, че всичко е лъжа и властите по света лъжат и са се наговорили. Няма едно доказателство, че човек е починал от коронавирус. Показват някакви трупове на болни хора и не могат да докажат по никакъв начин, че смъртта е настъпила от някакъв вирус. Все причината за смъртта е в други болести. Всичко е нагласено така добре, че да вярват всички на лъжата. Всеки ден по новините се втъплява на хорат, че този вирус е смъртоносен, опасен, засяга всичко органи и т.н.
52
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров е доктор на дeбилите.Умните слушат Мутафчийски.
51
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента ОПГ ГЕРБ в съучастие с прокуратурата разпродават на черния пазар златните и сребърни съкровища отнети незаконно от Васил Божков
50
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТо пък щото Мангъров е виждал,изследвал и лекувал болни от коронавирус,че е "в час", противен изкуфелник,той на редовните си пациентите не е разбирал от какво са болни,че камо ли да е компетентен за нововъведения коронавирус!
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 48 А бе малоооумнико, едно е да си заразен, друго е да си се разболял. И ти може да си бил заразен, но да не си го усетил.
48
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Касапинът от ВМА какво ще каже по въпроса? Пак яко ли ще мрем?
47
8
 
22
 
! Отговори
... преди 4 години
И още нещо- човекът нито веднъж не си смени мнението за разлика от НОЩ какви мерки трябва да се вземат, те тихомълком започнаха да ги прилагат и в същото време да продължават да го обвиняват. Да чухте генерала или някой друг от щаба да казаха поневеднъж:Сбъркахме? Не. Днес така, утре иначе. И хладилните камиони да идват...
46
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори професорите на бсп като тоя са некадърни. 70% трябваше да се разболеем налй така?
45
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно пък личния лекар на Боко, Мутьо, стана началник на НОЩ. Нямаше ли други специалисти в БГ които разбират от епидемии, работили са зад граница, в Африка и други места. Съвсем скоро да очакваме и зетя на Боко да стане минист на икиномиката.
44
1
 
13
 
! Отговори
българин преди 4 години
Има си хас да не е!Щом вече самият генерал Нострадамски свали уноформата, усмихна се и каза че е оптимист, доц. Мангъров би трябвало да е още по-голям оптимист!Чували с трупове така и не видяхме.За съжаление обаче, в Бразилия май ще видят. Там е ужасна беднотия, никаква хигиена, положението е безнадеждно, а още не са стигнали пика!
43
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за огромния скандал свързан със съкровищата на Васил Божков и как един от ритоните се е появил на черния пазар ? Това не е държава а ***
42
6
 
4
 
! Отговори
ето преди 4 години
До Искам отговорНяма да ходиш на концерти и си готов.
41
8
 
8
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 4 години
Пичове, време е да наваксаме с любовта;))) Не, че съм спирал по времето на Ковидчийски;)))... Жената вика: вместо да гледаме да гледаме голата му тиква по ТВ-то, дай да се забавляваме с нещо подобно, но много по-интересно;)))
40
7
 
15
 
! Отговори
... преди 4 години
аа1830, човекът си гоказа защов Италия измряха толкова хора. Средната възраст там е на 3то място в света т.е. много хора на 80+ години, които и умряха. А колко от тях действително са починали следствие на усложнение от вируса е друга тема, защото оказа се, че голяма част не са тествани даже, а се е пишело, че е от това. Съвпадение или не смъртните случаи, които там са около 4500-5000 месечно са намалели драстично, а са писани ковид19. Сега там започва мащабно разследване на прокуратурара...