Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си още в началото когато Майтапчийски ни страхуваше по 2 пъти на ден от телевизията, та още тогава Мангъров каза че да се прави проста аналогия между Италия и България е несериозно, като даде за пример грипните епидемии при които в Италия има по 40-60 хиляди жертви а в България под 1000, причината за тази разлика още тогава той я каза, ама немаше кой да го слуша, та тогава още на базата на данните от грипните пандемии той каза че едва ли ще има повече от 150-200 починали с коронавирус
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пази Боже"Аман от дебилници".Форума пълен с ***, провокатори като тебе.
37
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последно не разбрах ще се "мре ли яко"? Моля някой от сектата на Мутафчийски да разясни
36
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противна, алчна муцуна!Изкуфял накадърник!
35
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя само лае по нискобюджетните телевизии да привлича внимание. До тук нищо което каза не е правилно. Шведите признаха че са сбъркали, а той ни буташе към техния модел
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масоните усетиха, че властта почна да им се изплъзваи зaтуй пуснаха вируса сeга хората пак ще са си роби. Вируса е много мощна форма на микровълнова енергия разработена от Тесла и сателитите на Мъск. При ползване на тази микровълнова енергия атмосферата се нагрява и на туй се дължи глобалното затопляне.
33
5
 
15
 
! Отговори
тита преди 3 години
До aa1830Не благодарение на него, обаче с неговата трезва мисъл бяхме предпазени психически. А в Италия и другаде броенето е май според разкритията на Валя Ахчийска.
32
5
 
6
 
! Отговори
Искам отговор преди 3 години
Как практически на концерт ще спрете/накарате публиката да не се скупчва най-отпред пред сцената??? Или просто ще си измиете ръцете, че сте го описали в глупавите си наредби?
31
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали според него докато не се заразим 70% нямало да изчезне короната. ------ Ти откъде знаеш, че не са се заразили толкова? С темповете, с които върви предаването на вируса, точно към средата на юни се изчисляваше да има 90%, а края на май - към 70%. Според тебе защо затихва и махат мерките? Просто ей така?
30
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съсипаха икономиката на България, Мутьо и мафиота, тежкия криминален, Боко. Има да плащаме дългове сега, поколения наред. Трябваше да послушат доктора още от началото че няма място за паника.
29
8
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 3 години
Това беше ясно на всички епидемиолози, вирусолози и инфекционисти.Ясно стана и на останалите от Щаба, които покрай своите си специалности понаучиха нещо и от колегите си, които не бяха сред "богоизбраните".А защо не бяха? Защото истините които говорят са неугодни на политиците, които отрекоха медицината и я подмениха с псевдо...Пригласяха им като навити на пружина няколко лекари с професорски титли, но с елементарни познания по темата.А истината е съвсем проста и видна за всички!
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да вземе някой обдихател на болен и да подиша Да даде пример и на другите философи и мисирката дето му слага +-
27
11
 
17
 
! Отговори
сара преди 3 години
Слагайте минуси на мненията в съгласие с Мангъров - стига това да ви прави щастливи като няма друго. Жалки хора...
26
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2 Не се харесва на аудиторията, понеже няма такава. Пълно е с необразовани и неграмотни хора, но имат мнение. Това каква аудиторията може да е. Да не е университет, един *** форум за хора без по сериозно занимание. Доцента е прав 100 %.
25
14
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Прав е Мангъров че нищо кой знае какво не се случи, но не благодарение на него. Да си спомним Италия с 1000 човека на ден и всеки да бъде благодарен че в БГ това ни се размина.
24
14
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
......Председателят на ПП АБВ Румен Петков се срещна с началника на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров по негова покана......Ай сиктир от червени специалисти. да си ходи в Масква!!!
23
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилно изказване на доктора, браво..
22
15
 
22
 
! Отговори
сара преди 3 години
Много точен е Мангъров , последователен в мнението си и всичко стана според неговите професионални предвиждания ! Да е жив и здрав !Интересно е , че на такива мнения определени хора се дразнят . Явно има сред някои разочарования от липсата на екшън сценарий. Бъдете здрави ! Животът продължава !
21
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора е прав. Мутьо напълни гащите.
20
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Зозовикаш Мангъров бил червен, а генерала с партиен билет какъв е ?човека си разбира от работата, зае позиция още в началото на базата на знанията си и нито за момент не я промени, независимо от атаките срещу него, в края на крайщата се оказа прав, това е !