Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
7
 
5
 
! Отговори
до 239 от славянин преди 3 години
''Ако вирус няма или (алтернативно) не е нищо особено, защо Мангъров не иска премахването на ВСИЧКИ мерки?''За да не си навлича ид.отския гняв на ид.отите като вас! Това е единствената причина!
238
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате да го обърна на клуб за псувни,продължавайте да го показвате тоя изкуфелник със "сухите пръчки"!
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интересно, как сега въпросният доцент казва "...не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен...", а не много отдавна не спираше наляво и надясно да говори, колко било важно масовото тестване. Логиката не е ли една и съща?
236
6
 
8
 
! Отговори
до 248 от славянин преди 3 години
''В Вългария има общо под 3000 констатирани заразени. Изказването ти, че всеки би познавал някой болен ако има епидемия, е безмислица.''Изказването ми ПОДСКАЗВА, че ЕПИДЕМИЯ В БЪЛГАРИЯ НЯМА, има една голяма лъжа и точно и твоето писане го ПОДВЪРЖДАВА - 3000 души на 7 милиона население по никакви медицински критерии НЕ Е ЕПИДЕМИЯ! ПО МЕДИЦИНСКИТЕ КРИТЕРИИ, ЗА ДА ИМА ЕПИДЕМИЯ ТРЯБВА ДА ИМА 200 БОЛНИ НА 10 000 ДУШИ НАСЕЛЕНИЕ, а това го НЯМА!
235
5
 
7
 
! Отговори
Shinobi преди 3 години
Защо ли не се правят аутопсии на починали с Ковид? Кога ще излезе статистика починали от усложнения от сезонни вируси и починали от усложнения от Ковид? Границата е толкова тънка, а шанса за манипулация е 1000%. Мерките са хубаво нещо, но те трябва да са в съвестта на всеки човек при всеки един вирус. Смъртността от Ковид в световен план пада под 1%, но психясването расте обратнопропорционално. Мислете с главите си, хора. Трудно е, но дори да прочетете учебник по биология за 7 или 8 клас помага:
234
15
 
13
 
! Отговори
ресто преди 3 години
Браво на Мангъров. Голям мъжкар и доктор. Няма нищо общо с хунтата. Есента ще има един барселонски грип и ще е много страшен. Преди Коледа ще свърши при бай Ставри
233
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧОВЕК ,А НЕ УФСЪ... 245Ето от този пост вече е ясно колко ти е умствения багаж! Вече ми стана ясно защо си фен на доцентчето! То май само такива като тебе кастрирани в главата му се възхищават! Добре, че сте Вие, че докторчето - доцент да си чеше толкова редовно егото, та чак да ти се доповръща от неговото постоянно "компетентно" присъствие в медиите!
232
3
 
6
 
! Отговори
до 243 от славянин преди 3 години
Не, нe са програмисти 72-мата работници във фирмата ни и въпреки това досега няма нито един болен! Аз вярвам на собствения си опит и на собствените си наблюдения, а нe на зомбовизорите!
231
0
 
3
 
! Отговори
ЧОВЕК ,А НЕ УФСЪ... преди 3 години
До Анонимен 244 . 102 години разлики,Господине/Госпожо... Медицина, хигиената, условията на живот,начина на хранене...могат ли да се сравнят с четвъртата година на кръвопролитната война с милионите жертви,глад, рани,болести ,химически оръжия , КАПНАЛА ИМУННА СИСТЕМА ...Това е била средата на войниците , които първи са усетили така наречения ИСПАНСКИ ГРИП
230
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинВ Вългария има общо под 3000 констатирани заразени. Изказването ти, че всеки би познавал някой болен ако има епидемия, е безмислица. Аз лично съм прекарвал цели зими, без някой от познатите ми официално да е бил болен (не борим "кашляше нещо" но пи Тайлол и му мина"). Това не значи, че не е имало грипна епидемия в тези случаи. А ако работиш в някое забравено от Бога кътче на страната, тогава как да дойде заболяването? Аз познавам жертва на епидемията и 11 дни лежах с вируса.
229
2
 
11
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Евалата. Трябва да спрем да се страхуваме. Можем и малко да се възгордеем, че нашата БЦЖ ваксина е спасила стотици милиони животи като доставчик на Уницеф. Борисов и Вежидто трябва да направят паметник на жената селектирала БГ щама.
228
6
 
7
 
! Отговори
до 241 от славянин преди 3 години
Ами аз както писах по-долу - във фирмата ни сме 72-*** и никой не носи маски, аз никога не съм слагал маска на службата и си спя съвсем спокойно, та с какво точно искаш да ме уплашиш!? Специално с коронавируса нямаш абсолютно никакъв шанс да ме уплашиш, можеш единствено да ме развеселиш! Преди 10-тина години прекарах наистина кошмарен двуседмичен грип със всичката му симтоматика, включително и със частична парализа на междуребрените мускули водеща до проблеми с дишането - е, излекувах се сам!
227
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан Ти откъде си толкова сведующ, че проститутките и компаньонките не са заразени. От кухнята ли ги знаеш тези неща? Да не си трафикант или дребно сутеньорче, че да знаеш какво им се случва?!
226
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧОВЕК ,А НЕ УФСЪ...Кое им е различно на условията! Човешкия организъм ли е подобрил защитата си, или вирусите са станали по-толерантни. Те това не го разбрах , човек ли си, или нещо друго?!
225
4
 
10
 
! Отговори
славянин преди 3 години
При една епидемия, нежели пандемия е напълно нормално всеки един да познава поне един болен, аз лично не познавам нито един, моите приятели също не познават нито един, колко от пишещите тук познават поне един жертва на тази ''епидемия''! Почти сигурно, че нито един! Но продължават да вярват в епидемия че и в пандемията понеже така казва зомбовизорът! КОГАТО ДОЙДЕ ГРИПНОТО ВРЕМЕ ВСЯКА ЕСЕН, БОЛНИТЕ ВЕДНАГА СИ ЛИЧАТ, ЗАЩОТО ГИ ИМА, А ДНЕШНИТЕ ''БОЛНИ'' ОТ КОРОНАВИРУСА ЗАЩО НИКЪДЕ НЕ ГИ ВИЖДАМЕ!?
224
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданинМисля всичките отворковци да го направят дружно - славянина, изтукания и други подобни явления. Да отидат като стадо с песен на уста. Та нали няма нищо страшно. То инфекция няма!!! Според тяхното разбиране могат там да си подишат без маски щом няма да се заразят и няма нищо опасно! Ще ми се да ги видя тия смелчаци как го правят това упражнение без защита!!! Много ми се ще!!
223
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
славянинПонеже питах вече няколко пъти, но никой от феновете на Мангъра не ми отговаря, а виждам , че ти си отявлен такъв, може би ти да ми отговориш: Ако вирус няма или (алтернативно) не е нищо особено, защо Мангъров не иска премахването на ВСИЧКИ мерки?
222
1
 
6
 
! Отговори
ЧОВЕК ,А НЕ УФСЪ... преди 3 години
ДО 218 ЛЕКАР ИНФЕКЦИОНИСТ ... Испанският грип е върлувал през 1918/2020 , а не през 1913 ..специалист ИНФЕКЦИОНИСТ няма как да обърка този факт... Нищо общо няма тази ПЛАНДЕМИЯ сега...1918 е последната година на Първата СВЕТОВНА война...условията са КОРЕННО РАЗЛИЧНИ, ..ДОКТОРЧЕ..
221
7
 
6
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
До 232 славянин. Ами именно благодарение на строгите и навременни мерки нямаше масово разпространение бе, ***. Затова и не е стигнало до вашата фирма. Междувпрочем, седалището й да не е на "Позитано" 20?
220
8
 
13
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До славянин. А бе *** ***, ***.отът си ти. И добре че бяха мерките на НОЩ и "тиквата", защото сега щеше да има некролози и на твоята врата. Това, че понаплашиха хората беше добре, именно за да се пазят и слава богу, а голяма част от прогнозите им се сбъднаха, но аз не очаквам от завистлив и озлобен пар.цал като теб да го признаеш.