Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Според него съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален живот
26 май 2020 15:05, Нели Христова
428
Доц. Мангъров оптимист: Няма да има втора вълна на коронавируса

Доцент Атанас Мангъров продължава да е оптимист за бъдещето ни след коронавируса. Според него, втора вълна на COVID-19 няма да има и съвсем скоро ще се върнем към напълно нормален начин на живот.

"Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и отварянето на детските градини е една съвсем правилна стъпка", каза доц. Атанас Мангъров пред БНР.

Още по темата
Децата са тези, които са най-малко застрашени от тази инфекция, уточни той.

По думите му е "много хубаво, че родителите, които са успели да преодолеят страховете си, са пуснали децата на градина".

Според доц. Мангъров не е нужно да се правят тестове на персонала, защото един тест може да бъде един ден – било положителен, било отрицателен и само след няколко дни човекът да бъде заразен, но по думите му в това няма нищо страшно.

"Мисля, че нещата вървят към приключване и много скоро ще се върнем изцяло към нормален ритъм на живот и ще си спомняме с умиление всички тези изпълнения, които ни се случваха през края на зимата и началото на пролетта", посочи доц. Мангъров.

И допълни: "Мисля, че няма да има втора вълна или ако има, тя няма да бъде същата, защото виждате, че всъщност тук нищо не се случи особено. Какво бихме могли да очакваме да се случи през есента или през зимата – да дойдат нови хора от някъде – никой няма да дойде. Ние ще сме си пак същите, каквито сме си били", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До славянинРадвай се, но не бъди много убеден, че това няма да Ви се случи! Както сте безотговорни за собственото си здраве! Не е типично за интелигентни хора в 21 век!
218
5
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
есента идва не се знае какъв грип ще се покаже маските и ръкавиците да сазадължителни в гр транспорт подготовката да започне още от сега никаквоотпускане
217
8
 
8
 
! Отговори
до 226 от славянин преди 4 години
Ти как точно установи, че умрелите вчера в Швеция са умрели точно от коронавируса!? Чрез анализ на медийната информация ли!? Ясно какъв ''лекар-инфекционист'' си!
216
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Иво И аз мисля като теб!!! Противен и нагъл тип със съмнително медицинско образование!
215
4
 
7
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Славянин,губиш си времето,те самите си зная че са глупави и затова се пънят да покажат гениалноста си.
214
9
 
7
 
! Отговори
славянин преди 4 години
В нашата фирма със 72-*** души работници така и досега няма нито един със симптоми на коронавирусна ''болест'', въпреки че никой не носи маска, даже и в разгара на ''епидемията'' не повече от 5-6 души да са носили маски! Може и всички да си го носим този вирус, но БОЛНИ СЪС СИМПТОМАТИКА ТАКА И ДОСЕГА НЯМА, странно как така тази ''ужасна епидемия'' така ни подминава!?
213
4
 
17
 
! Отговори
маргъров бсп преди 4 години
детското докторче мангъров вече ръси мозъци, до скоро не правеше разлика между грипен вирус и корона вирус. бедните деца
212
3
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
До истукан. Понеже виждам, че си голям отворко ти предлагам да отидеш в някое ковид отделение и да се ръкуваш с пациентите, после да се прибереш при децата ти и да прегърнеш родителите си.
211
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лекар инфекционистАбсолютно сте прав! Това е нагледен пример как безотговорността на управляващите и "научния подход", може да доведат в такава ситуация до много жертви, хора, които можеха сега да са живи и да се радват на семействата си!
210
6
 
15
 
! Отговори
лекар инфекционист преди 4 години
Във Швеция-там е по модела Мангъров-без изолация--онзи ден умряха 170 души за деня , при нас за цялата вълна до тук -по-малко,при взети правилни мерки-адкватни,от правителството-социална изолация.Слушайте Доц. Ангел Кунчев, той е наясно с нещата и има опита.Ако инфекцията остане дремеща лятото,за жалост може да се върне ,когато дойде есен.
209
12
 
7
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Странно на какво основание феновете-зомбита на НОЩ и Тиквата им вярват!? ''Пророчествата'' им до едно не се сбъднаха, но феновете им зомбита тъпо и упорито продължават да им вярват! Когато си се родил ид.от си си такъв доживот!
208
11
 
5
 
! Отговори
до 221 от славянин преди 4 години
Е не може всички да познават като ''пророците'' от НОЩ и Тиквата - ''чувалите с трупове'', ''камионите с трупове'', ''следвеликденските пикове'', ''следгергьовденските пикове'' и накрая и ''якия мор''!
207
3
 
14
 
! Отговори
Бау преди 4 години
отвратителен ...
206
9
 
15
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Този трябва да си скъса дипломата! По противен човек не бях виждал
205
3
 
7
 
! Отговори
Метеоролог в САЩ: преди 4 години
зимата ще бъде студена,защото индианците събират съчки.Мангъров-няма да имавтора вълна защото пускаме ресторантите и курортите.
204
11
 
26
 
! Отговори
лекар инфекционист преди 4 години
германски колеги казват,че есента има възможност за втора вълна ,като испанския крип 1913може да вървят едновремненно нова корона 19, морбили и стандартния грип, есента и зимата 2020прочетете за испанския грип 1913 и есента тогава-30 милиона умрели....Вижте Швеция-3 000 умрели на 8 милиона население,без изолация
203
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ще влезе в историята с великите си тьпизми от ковид епидемията! Сухи съчки, поепидемчване и тем подобни крэтении! хахахаха отка4aлник
202
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че първата вълна кога пък мина?Големи лъжи с този вирус, голямо политиканстване!
201
30
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Изобщо няма никакъв опасен вирус, че да има първа, втора и хилядна вълна. Ако беше наистина опасен този вирус както казват, досега да съм се заразил от него и да съм умрял, както и вие. Няма такова нещо. Щом компаньонки и *** не са засегнанти от този вирус, то значи няма такъв. Кой ще излъжат.
200
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как човек се лекува от ковид-19 като болестта няма лекарство? Все едно да се лекуваш от грип хаха.