Отиде си Вилхелм Краус, дългогодишен зам.-кмет на София

Той е починал след кратко боледуване
Обновена: 6 юни 2020 20:18 | 6 юни 2020 20:15, Веселина Йорданова
121
Отиде си Вилхелм Краус, дългогодишен зам.-кмет на София
Снимка: БГНЕС, архив

Почина Вилхелм Краус, дългогодишен заместник-кмет на София, министър на транспорта в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в правителството на Иван Костов.

Поклонението ще се състои във вторник, 09.06.2020 г. от 14 ч. в "Св. Седмочисленици", София, съобщиха от семейството, цитирани от "24 часа".

Вилхелм Краус, който е роден на 24 април 1949 г. в София, е починал в петък след кратко боледуване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: кончинаВилхелм Краус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
10
 
4
 
! Отговори
68 преди 3 години
В описанието ти не видях кражба. Освен укритие на данъци, което си е кражба, но така ти описваш 99% от бизнеса в България на 90-те години. Че и до ден днешен. И не само бизнеса. Да се осигуряваш на минимална заплата и да вземаш на ръка останалото не е ли кражба? Дали има един от възмущаващите се тук, който да не е правил едното или другото.А да се аргументира, че не са развивали транспорта умишлено е тъпо. Виж само бюджета на София от онова време.
66
3
 
20
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Помня как маршрутките им летяха стремглаво с доста над допустимата скорост, но никой не ги спираше. Караха в бус ленти, гад спирачка, вътре беше като в ковчег. Страх и ужас. Е верно, спестяваха 4-5 минути от рейса, ама се слизаше от тях с побелели коси и после веднага палиш свещ.
65
4
 
19
 
! Отговори
Дълбоко от трапа преди 3 години
Яде, яде, не се наяде! И накрая смъртта го изяде. Дypaк!
64
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мдаРеалността: Краус знаеше, че градския транспорт не може да покрива ОЩЕ линии, видя ниша и направи фирма, която да я заеме. Билетчета не издаваха шофьорите, които плащаха твърда тарифа за наем на маршрутките, а гражданите им съдействаха, като не си ги търсеха. Въпреки това, това беше една невероятно ефективна услога на много достъпна цена. Десетки милиони са я използвали през годините и всички спечелиха от това, че ги имаше.
63
2
 
29
 
! Отговори
мда преди 3 години
До 66Ми да ти обясня. Краус беше транспортен министър и заедно с общински съветници измислиха маршрутките и създадоха свои фирми които взеха линиите. Без честни конкурси. Краус уреди малкия си син като фирма на негово име също взе апетитни линии. Проблемът не е в самите маршрутки,а в начина по който се случиха нещата. За тях беше добре градския транспорт да е зле,за да им върви бизнеса. Отделно и укриваха печалби от превозване на повече пътници от разрешеното и недаване на билетчета.
62
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 63/66Обикновено такива "обвинения" идват от хора, които никга не са могли да правят нещо като хората, но много обичат да си въобразяват, че ако и на тях "дадат"(много любима дума на комунистите) и те са щели да станат голяма работа. Иначе не могат да свържат двата края в реалния живот ....:))))
61
16
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Не искам да ставам адвокат на прехода, но каква кражба виждаш в маршрутките? Това беше частен бизнес станал необходим поради некадърността на социалистическото управление, което не можа до края на тошовизма да осигури читав транспорт в София. Нито е взел на безценица държавен имот, нито е усвоил някакви пари. В какво се състои кражбата?
60
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 64"Туловището " му беше по-малко от туловището на Стефан Данаилов!
59
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Това туловище,се чудя как е изкарало и до тази възраст.-:)
58
5
 
20
 
! Отговори
мда преди 3 години
Дано гори в Ада Вилхем маршрутката. Поредния крадец. Пусна първите маршрутки и уреди синчето си с този бизнес. Дано по-бързо да го последват и другарите му които управляваха.
57
3
 
9
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Попрочети малко книжки и ще видиш, че така става винаги. След Октомврийският преврат властта взима малка болшевишка група от която израства червената номенклатура. Народът гладува и 20 милиона (най малко) са избити. У нас на 9.09.1944 властта уж вземат антифашистки сили, а се стига до управление дори не на една партия, а на една дружбащина около партизанския отряд Чавдар. От която също израства червена буржоазия. Да не отиваме по-далеч към Френската революция, схемата е същата.
56
5
 
11
 
! Отговори
Българинъ преди 3 години
До българинKакъв "българин" си ти бе, кpeтeн неграмотен?!!
55
4
 
9
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
Писали са го,че е умрял от корона!
54
8
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 55 Така беше. Но се оказа във времето,че е било само за някои! -:) А за останалите тогава останаха мухите! -:) Вдянаха ама късно уви! Чудя се днес Едвин Сугарев къде ли е и какво ли прави? Сигурно е гладен вече! -:) За Яне Янев е ясно.РЗС Взе го бат ви Бойко под "крилото" си и Яне замълча! От тогава няма реална упозиция! Тази на др Нинова не се брои! "политика" бе братче! -:) Смачкаш ки упонентите си на време.Сам си на " тепиха"! -:)
53
2
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Съжалявам. Пиша грамотно и бе да съм в "час". Може би имаше предвид клас. Затова съм ходил на училище. А грамотността, ти си параден пример, е свързана не само със запетайките и пълният член. Тя е свързана и въобще с мисловния процес. Това значи интелект, а не запетайките. Има и друг проблем. Неуки хора като теб искат да определят съдбата на цялата нация, че даже имат наглостта да призовават младите. И после се чудим защо сме на това дередже и все другите ни са виновни.
52
5
 
7
 
! Отговори
Кой не скача е черве преди 3 години
Времето е наше!
51
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 50 Какъв "интелект" те гони бе човек? Тук не сме в час! Тук се пише всякак! И без "запетайки" даже! По важното е друго.Дори и нещо кратко да напишеш тук.Важното е да е смислено най вече ,и що годе средно интелигентният българин да те разбере!-:) Ясно ли се изразих? П е д а н т ли си?-:)
50
9
 
19
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Оспамих темата за *** на Краус. Извинявам се за което. Последно да кажа, че Георги Димитров освен предател на рода си и един от инженерите на македонската нация, беше и терорист, член на Антифа (създадена в Германия още 1922г. като анархическо крило на комунистите и отговорна за взривяването на черквата Св. Неделя) и моргата му на пъпа на София беше с право изметена. Жалко, че нямаха смелост да откъртят и изхвърлят и паметника на окупационната, съсипала България Червена Армия.
49
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отиде си знаков крадец.
48
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Онамис"Що пари са завлекли с Ванката Костов не е истина. Източиха СОМАТ , БГА Балкан и какво ли още не .... Това са милиарди , много пара много нещо."Мхм. Комунистите оставиха предприятия във фактически фалит и обявяваха, че струват милиарди, като си смятаха морално остарялата и износена база на цената на нови активи. Със руски бараки като Ту-134, Ту-154 и Як-40 на които ни режеха главите по международните летища. Слотовете на компанията струваха пари и те вървяха в комплект с пасивите.

Спонсорирани публикации