Медици отново на протест, този път срещу репресии над тях

Сестри излязоха на улицата в защита на синдикалния си лидер
46

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отново протест на медицински специалисти. Този път те се събраха пред  Многопрофилната болница по белодробни болести "Света София".

Причината е, че ръководството на болницата не е продължило договора за работа на медицинската сестра Мая Илиева след 2 юни, когато и изтича изпитателният срок.

Илиева е председател на новосформирания Синдикат на медицинските специалисти и е организатор на протестите на медиците за по-добри условия на работа и заплащане. Последната й изява беше опкурацията на бившия Партиев дом, когато с наложи НСИ да я изведе със сила.

Според нея сега договорът й не е подновен несправедливо.

"На втори, който ми беше последният работен ден по време на изпитателен договор ми връчиха заповед, с която се прекратява този договор без каквато и да е било причина. Аз реших да отида при директора и да го попитам каква е причината. Г-н Пенев, изпълнителният директор на белодробната болница каза, че е получил устни оплаквания от колеги за това, че съм много конфликтна, а пък той ми бил осигурил една добра среда за работа. И аз казах, че няма проблем със средата на работа и аз наистина работя спокойно. Поисках да видя нещо черно на бяло, но за съжаление нищо не ми беше предоставено. Колегите, когато разбраха за причината, решиха да се самоорганизират сами и направиха една подписка в моя подкрепа, тъй като се оказа, че те са много възмутени от този факт", обясни тя пред БНР.

Протестът под мотото - "Не на репресиите срещу българските медицински сестри!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Три сестри" - по Антон Павлович Чехов
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са да протестират. Такива непримирими хора не са харесвани от властта. Тя обича наведени главици.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага да се обяви пандемия и карантина!Единствена мярка- никой за нищо да не протестира!
17
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо уволнихте Майчето от една от трите и работи, бее??Всички сестри работят на 3 места, а сега им останаха само две работни места.
16
3
 
18
 
! Отговори
До анонимника 16 преди 3 години
Тези жени нищо не получават наготово! Ще го разбереш, когато ти или близките ти попаднете в болница... по трудния начин ще го проумееш!
15
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая и другите и две сестри по нахалност и наглост, могат да сформират трудова бригада по смяна на дограми и прозорци. Доказаха, че могат да висят по первазите. Получават тапия от "Задругата на майсторите джамджии" - 7 разряд.
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия имаха хиляда причини да протестират като биха лекарите и не излязоха на палатки. За какво са ни такива медицински сестpи дето търпят ромския произвол или са на заплата при Сорос.
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При изпитателен срок на трудовия договор на директора не му трябва причина да не го продължи. Като не иска, няма какво да се обяснява. Дори самото обяснение е в повече. Мая Илиева и други Маи трябва да се научат, че могат да тропат с крачета и да получават наготово.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.....а пък той ми бил осигурил една добра среда за работа.Ха ха ха на дивана в лекарският кабинет (с чувство за хумор)
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма работа Мая Илиева в болница. Коя друга медицинска сестра е висяла по прозорците? Да е разбрала досега какво иска да работи. Не може и двете
10
17
 
13
 
! Отговори
тая започва да омръз преди 3 години
Тази 100% получава пари от НПО та. Хората я използват, защото са разбрали ,че и е малко акъла. Като не иска да работи за 1000 лева да си смени професията и да отиде в производството, там където плащат повече. А работодателят е в правото си да не и поднови договора.
9
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни и същи 2-3 безделни сестри рекетират държавата.Нали работели на 3 места, за да имат много пари - сега ще работят само на 2 места.Нали били изморени от много работа?Ще работят на 2 места и няма да са изморени от алчност.Искат пари без да работят - да им плащат, докато пушат и пият кафе цял ден, а пациентът да чака на опашка, ако не се плаща за извършена дейност. Браво на директорите, които са ги пратили на една работа по-малко от трите им работи.
8
15
 
15
 
! Отговори
не и е мястото там преди 3 години
Болниците имскат сериозни хора, а и пациентите, а не такива, които като им свирне я Мая костинбродска, я майките на деца с увреждания, спретват палатки , катерят се по прозорци на народното събрание, говорят глупости. Кой работодател ще си сложи таралеж в гащите с такава конфликтна сестра. Не е в интерес нито на болницата,у тито на пациентите. тази жена има психически проблем и е неуравновесена.
7
1
 
13
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Протеста на медици срещу репресии над тях е расизъм, насочен срещу един етнос, чието име започва с буквата Ц и който може да бъде характеризиран с навика си да бие лекарите от Бърза Помощ. БХК веднага да се самосезира!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимния 2Ти изобщо знаеш ли какво е Антифа, т.р.ол.ч.о??
5
13
 
13
 
! Отговори
Българка преди 3 години
Тотална репресия! Не могат да й простят, че не иска да работи за 600-700 лв., докато източват ЗДР. каса и вземат по 57 хиляди лева! Иначе много им трябвали мед. сестри!?
4
10
 
13
 
! Отговори
www преди 3 години
Тая не знам кой би я изтърпял, наистина създава напрежение, дори на репортажите се видя, когато бяха конфликтите с НСО.
3
8
 
17
 
! Отговори
Ми да преди 3 години
Като нямаш 6 месеца кво ревеш? Има право те махне гат си иска.
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия медици ли са или на заплата към някое НПО ? Антифа са пуснали пипала и тука.
1
12
 
17
 
! Отговори
5453353 преди 3 години
Прави са да протестират. Без да броим , че такива непримирими хора не са харесвани от властта. Не подкрепям действията и доведени до крайност , но с такива хора напред вижте как живеят гърците и как живеем ние. Това си е репресия.