Ще има ли късно лято в туризма? Сезонът можел да се удължи

Очакваме първите чартърни полети у нас в края на юни
Обновена: 16 юни 2020 16:17 | 16 юни 2020 16:16, Веселина Йорданова
212
Ще има ли късно лято в туризма? Сезонът можел да се удължи
Снимка: БГНЕС

Очакваме първите потвърдени чартърни полети с туристи у нас в края на юни - първо на летището в Бургас, а после и във Варна. Те са от Амстердам, от разични градове от Германия, Полша, Чехия, информира министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг.

Още по темата
Към момента планираните чартърни полети до края на септември са над 10 600 за летище Бургас, а за летище Варна над 6400. 35% е спадът от края на юни до септември по данни от двете летища за планираните полети.

Като изключително позитивна новина към пазар България тя определи помощта от 35 евро за седалка в чартърни полети.

Това дава възможност да удължим летния туристически сезон до края на октомври, такива са разговорите, които водим към момента, каза Ангелкова и уточни, че до средата на юли ще е ясно дали ще може да се потвърди това.

На 90 хил. туристи са пренощували от средата на май у нас.

От 15 юни страната ни вече е отворена за 34 държави. Министърът каза, че от целия бранш има уверения, че ще предложат качествен туристически продукт. Тя напомни, че всяко друго действие накърнява имиджа ни като туристическа дестинация и че контролът ще бъде безкомпромисен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красота неземна, да ги мушнеш тези ваучери там, където слънце не те огрява! Даваш мило и драго някой да дойде на БЕТОНОМОРИЕТО, ама нейсе!
178
2
 
6
 
! Отговори
мхм преди 3 години
тази какво ли не прави за да лъже хората и да отлага. отлага отлага и си мисли, че хората са толкова прости. тези по черноморието толкова ли са прости? нищо чудно, то затова и хората не искат да ходят там. да си седят сами с ангелкова и да си удължават сезона и до декември 2050
177
1
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Ало, не обиждай! *** не сме ние, а такива като теб и тази с конската физиономия, надхвърлила нивито си на некомпетентност . Някой да я бие по главата да става МИНИщерка ? Да си оди у Крумовград. Чий го дири на жълтите павета ?
176
2
 
7
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 3 години
Късно е, либе, за китка!
175
1
 
4
 
! Отговори
убавица преди 3 години
Тази само като я видят,потенциалните туристи бягат през глава.
174
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
17 000 чартъра по 100 човека по 35 евро на седалка 59 500 000 евро за самолетни билети за чужденци за сезона. Има ли смисъл да се коментира повече?
173
1
 
0
 
! Отговори
65 преди 3 години
До bocko :Хазната едва ли ще се напълни след 10-15 септември ,до 10 октомври е пълно с чужденци.Особено в малките тихи градчета и села ,Най вече в южното Черноморие
172
7
 
1
 
! Отговори
65 преди 3 години
*** злобни ,не обиждайте жената ,а седнете в нейният стол,да ви видя каква ще я свършите. А вие г-жо Ангелакова, удължени сезона ,та всички певци и артисти дето ревяха ,че нямат пари да си отпочинат добре.Че от говорене по ТВ се умориха.Първи те хукнаха,даже и снимки пращат.Ама дали се сещат ,че обикновеният работник като има пари и работа ,тогава ще *** да ги гледа.А тия дето са на опашката за Гърция им дреме за тях..
171
12
 
0
 
! Отговори
Незнам преди 3 години
Имам резервация от 3 юли, В Несебър! Хотела е много скъп! Мои приятели изкаха и те там но се оказа ,че няма места! Незнам за какъв провал пишете!Нощувката е 280 на вечер !
170
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, ще има ранни есенни фалити!Благодарете на ГЕРП!Да живее Бойко Борисоф!Завинаги с ГЕРПИзбирайте само ГЕРП!Метафорки и алегорийки само! Йеп!
169
1
 
14
 
! Отговори
bocko преди 3 години
Ангелкова и кой ще дойде след 15 септември?Ти в тая глава някакви гънки имаш ли или те бива само да ръсиш глупости и популизми да мажеш очите на хората, че вършиш някаква дейност.
168
1
 
13
 
! Отговори
Реклама преди 3 години
Естествено, че може.Бойко ще промени наклона Земната ос и ще забави орбиталната скорост на Земното кълбо и докато другите се усетят, ше сме ги найебали с 200...
167
1
 
20
 
! Отговори
Деян преди 3 години
Тази не е в час.Що за глупости говориш.Кой е този който ще ходи Октомври на море.Ангелкова,подай си оставката.И за управителка на Лидл не ставаш!!!
166
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** интересно защо тези министри,дупетати и управници ходят в чужбина на отдих!Па да бяха отишли на черно море бе!
165
1
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Англичани и руснаци няма ли, закривайте бг. Черноморието.
164
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при толкова много пари и комисионни да си бе оправила носа и конското лице
163
1
 
17
 
! Отговори
aaa преди 3 години
Да, до Декември ще го удължим, минимум. Само че няма да е в бг.
162
1
 
15
 
! Отговори
некой преди 3 години
.....контрола ще бъде безкомпромисен....главни контрольори - Митьо Очите, Братя Галеви и В. Божков... за хубави и приятни мигове с млади дами щ есе грижи лично Кондьо...да изреждам ли? 02088
161
1
 
19
 
! Отговори
генчо преди 3 години
ДРАГА Ангелкова,само да припомня,че пилците се броят на есен!СЛЕД,КАТО НИЩО НЕ НАПРАВИХТЕ ОТ ЯНУАРИ , ТАЗИ ГОДИНА,ДО СЕГА,ДА ВИ ГО НАПИША В ПРАВ ТЕКСТ -НА НИЩОТО,НИЩО НЕ ЧАКАЙТЕ!СЛЕД КЪЩИ ЗА ТЪЩИ,ОЧАКВАЙТЕ РОДНО МОРЕ ЗА РОДНИ УДАВНИЦИ!УСПЕШЕН ПОСЛЕДЕН СЕЗОН!
160
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с удължаването на сезона е някакъв абсурд. На нашето море с три месеца летен сезон винаги на първи септември полека-лека затварят ресторантите, прибират чадърите, лелките с плод-зеленчука ги няма. Само някакви "западни" пенсионери лющят бири пред бакалиите...