Разорението на тракийските българи

Ще дочакаме ли 10 милиарда долара от Турция?
28 юни 2020 20:50, Красимир Ангелов
21

За героизма и трагедията на тракийските българи е казано много. Но истава отворен най-важният въпрос - ще дочакат ли най-накрая техните наследници обезщетения за загубените си имоти в Одринска Тракия.

Въпросът за тези обезщетения се подвига нееднократно и после потъва в небитието.

А през юни се навършиха 30 години от първите демократични избори у нас и от онова седмо Велико Народно събрание, което създаде и конституция.

За това, какво точно се случи през лятото на 1990 година, в предаването "Операция История" по телевизия Bulgaria ON AIR ще коментираме с председателя на тракийските дружества в България Красимир Премянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Да,да,ама не преди 3 години
До 9,5Никакъв наем! На Гърция България плаща репарации като победена във Втората световна война! Също репарации сме плащали и след Първата световна война! Четете историята! Нямаме загубена битка и знаме!Войните - катастрофи!
16
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Хм,***,на чуждо умряло не плачи,не знаеш,накъде му е главата,или .....,колкото и лирата да е спаднала,спрямо лева,хората получават по 10000лири заплати,а ти ***,стига ли ти 610 лева минимална заплата
15
1
 
4
 
! Отговори
Червенибуклуци преди 3 години
"К.премянов на стройке игралТихо к нему подошел самосвал.Не бьlло крика, не бьlло стона,толкова ботинки торчат из бетона."в-к "куку" 90-те години някъде
14
5
 
9
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Турското стадо го опоскват бежанци и кюрди,какво да платят хайваните?Заплатите им вече на половина на българските.Повечето изселници се чудят как да се върнат в България.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не 10 милярда, 200 милярда побе трябва да изплатят турците на България за ограбените тракийци. И това е без да се смята кръвнината за избитите хора и за тормоза им... Турция трябва да престане да съествува. Турската нация също. Това е нация от престъпници.
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилите продадоха България, това е истината. Безродна шепа продажници, която ни дърпа назад вече повече от 130 години.
11
7
 
11
 
! Отговори
Сата Зн преди 3 години
Последното убежище на негодниците е национализма. От сто дерета вода ще докарат, за да се разводни темата със записите, Гешевите провали и излагацията пред Европа. Днес се появи и от падъка Джамбазки да защитава банкянския къпут...
10
4
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Щом изкопаха и Премянов да помага, значи положението на русофилите е хуже губернаторского..,
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е управлява от дпс, какви обезщетения и справедливост очаквате?
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това същият ли дърт комунист е, за който си мисля, дето ми се разхожда из София с дипломатически номера
7
3
 
25
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Какъв наем бе, братчет. Единият ми прадядо е имал 400 декара собствена земя, 12 чифта волове, крави, овце, кози. И злато, което са оставили там с надеждата да се върнат и да не ги оберат по пътя. Това, което са ми разказвали баба и дядо как са бягали е огромен ужас.Все пак са оцелели, а много не са имали този късмет.Видяхме селото наскоро, имаме и карта по спомени на хора.Имах чувството, че баба и дядо ще ми отворят вратата/те тогава са били малки, но такова ми беше усещането.Златен край
6
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За фалита при Луканов се забравя, че на България имаше санкции, че е комунистическа страна и се искаше да затвори банки и заводи като конкуренти на западните и се разоръци като така НАТО спести от ракети и самолети за Гърция и Турция.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама неИ турците така ше кажат като гърците, че е турска територия и им дължим наем че са живели българи там или че сме изгонили турците от България. И накрая ще ни черпят по една чашка чай или гола вода. Няма друг начин за такива териториални спорове освен война, но тогава всички съседи се обединяват срещу България и всеки гледа какво да отмъкне.
4
3
 
20
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Би следвало Премянов да знае точно кой български държавник е отписал собствеността на българите от гръцка Тракия в замяна на част от репарациите дължими на Гърция!Все пак е от същата партия!
3
3
 
29
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Нека каже някой, че това е лъжа! Репарации на Гърция плащахме до към 1980г! Българи от Гръцка Тракия оставят там всичко - с описана движима и недвижима собственост оценена в швейцарски франкове се прибират след 1944г. от Беломорска Тракия тук в България! Тук получават нищо!Не съм борец за справедливост! Такава няма!
2
2
 
28
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Не! Същото е с имотите на българите от гръцка Тракия!Оправени са част от репарациите, които България плаща на Гърция за ВСВ като победена страна! Колкото ще видим от Гърция - толкова и от Турция!На Гърция плащахме репарации и в натура - родопски кашкавал от мандрите/ по-старите от Родопите помнят /, агнета...........!
1
12
 
23
 
! Отговори
Герб 2020 преди 3 години
Разорението на всички българи