Борисов обеща: Без допълнително затягане на мерките през юли и август

Ще се разчита на съзнанието на хората, каза премиерът
5 юли 2020 17:12, Анисия Иванова
453
Борисов обеща: Без допълнително затягане на мерките през юли и август
Снимка: МС

Противоепидемичните мерки няма да бъдат допълнително затягани през юли и август. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на четирилентовото трасе до Слънчев бряг.

По думите му ще се разчита на съзнанието на хората, които трябва да спазват изискванията за дистанция и дезинфекция.

Борисов коментира темата по повод мнения на членове на оперативния щаб, че баровете на закрито трябва да затворят.

"Като затворим баровете, тези чартъри, където идват тука - в Слънчев бряг, какво да ги правим? Или в Поморие!? Значи или казваме, нацията: "Прибирайте се вкъщи“. Но всеки има правото сам да си се прибере вкъщи. Защо трябва да го задължа?! Всеки може днес да отиде, да се прибере вкъщи, да се заключи и да си стои там. Това не е забранено!

А защо искате със заповед да го забраним?! Ми, пазете се! Не се скупчвайте, пазете дистанция, дезинфекцирайте! Трябва да живеем! Приемаме, искате да затворим, а защо като беше затворено всеки ден питаха: "Кога ще отворите“. Топло е времето, то е лято, затова е хубаво", каза премиерът.

Туристическият сектор настоява те да работят, допълни той, цитиран от БНР.

Министър-председателят заяви, че ежедневно се информира от Националния оперативен щаб за актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 95% от жертвите на този грип са с тежки хронични заболявания. От 230 жертви в България има 5-6 без заболявания, като половината от тях са с надморено тегло (затлъстели), което също е рисков фактор. Който е тежко болен, дебел или се страхува от грипове да си седи вкъщи ако иска до 2035 година, никой не му пречи. Този грип ще го има поне още няколко години, повечето хора нито могат да си позволят толкова дълга карантина, нито са длъжни да се съобразяват с малцинството паникьори.
270
1
 
17
 
! Отговори
превод в ефир преди 3 години
Без допълнително затягане на мерките през юли и август. Ще се разчита на 30,000 болнични легла, маски и скафандри ако ги доставят. За върхушката естествено - ВМА. Няма там свободни места в момента, но за политик веднага ще изпишат някой простосмъртен, за да легне той. Плазмата дарена от младите преболедували е за нас, вие проявете съзнание и търсете личния си лекар.
269
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто изчезнете, факт, зоро, бау, златена и др.
268
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактКолкото и да обясняваш нещо на някой *** ...обикновено само ще си загубиш времето и част от нервите.
267
6
 
17
 
! Отговори
До 289 преди 3 години
Друго ще запееш ако се събудиш с треска, отпаднал и със суха кашлица все едно си вдишал прах. Всичко зависи не от това колко си млад, а от това колко вирус си погълнал например едно е да стоиш за пет минути до някой болен в метрото друго е в дискотеката да ти вика някой цял час в лицето. Затова много млади италианци измряха защото там са същите глуоендери като нас и сърбите и си навираха муцуните у баровете докато хубаво се нагълтат с вируса
266
0
 
18
 
! Отговори
1984 преди 3 години
Чакаме саптамври, пълен пандиз навсякъде, стрелба на месо който излезе на улицата. Мислим за вашето здраве. Ваксинирайте се, само за 100 лв.
265
2
 
13
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Кой си е *** и с въжета да го вържеш ще намери начин да си покаже простотията. Е тука вече идва държавата да ги озъпти. Гледам ги азиатците , само дето и в къщи не стоят с маска, а никой не ги кара ..Ама да, на светлинни години са пред европейците и по дисциплина а и по социална отговорност и уважение към другия а спрямо нас...
264
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт ти си много страхлив, много болен или много стар. Не се грижи са нас, ами вземи се махни, че не трябваш на никого.
263
7
 
4
 
! Отговори
за Сърбия преди 3 години
там са по-зле от нас - Вучич ги първо затвори с автомати, пусна ги за изборите за да ги спечели, после пусна стадионите да се омешат. Сега му хрумна да връща мерки но сигурно не от загриженост, а че взеха да ги се доближават до червената зона. Имат 15,000 заразени. Сега обаче си представете излиза Мутафчисийки и казва, ще ви пазим с автомати да не сте по улиците:)) Оказа се, че имаме благ генерал. Но от друга страна Вучич все пак показа топки, нашия още ги търси.
262
10
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няма спасение от мaлoyмниците, които не схващат, че този вирус е много опасен. Все пак живеем в общество, а не изолирани на самотен остров, и щещ не щеш, все се налага да се сблъскаш с поредния мaлoyмниk, колкото и се пазиш. Чакаш на перона на метрото, оня минава покрай теб кашляли и разбира се без маска и така няколко пъти. Истински случай. Обикновено минават по веднъж.
261
1
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
А , ДОЙДОХА ЛИ РУСКИТЕ ТУРИСТИ НА МОРЕТО ,БЕ....??!!ГОЛЕМА ЛИ Е НАВАЛИЦАТА ПО ПЛАЖОВЕТЕ .....ХА,ХА,ХААААААААААА...
260
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма угода за Радефските драскачи!Смешни сте!
259
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно за да спрат да идват вирусозаразители от чужбина, трябва техните правителства или да спрат полетите до такава рискова държава като България или да налагат 14 дневна карантина за идващите от рискови държави, вкл. България. Учудващо е, че Гърция все още не е затворила границата с България.
258
2
 
12
 
! Отговори
.... преди 3 години
И като мине лятото пак карантина по домовете щото сега трябва да се спасява Бг туризма
257
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами Факт, не се навирай в тълпата! Толкова ли е сложно?
256
1
 
10
 
! Отговори
АЙДЕ , БРОЙТЕ ДЕ ... преди 3 години
1,2,3,4,5,6...12...КОРОНААААААААААА......
255
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наздраве, другарю Борисов.
254
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да пускат чужденци без карантина( за да помагат на мутробизнесмените) картинката е двустранна, ако страната на кандидат туристите им поиска 14 дневна карантина след като се приберат от почивка на бетономорието.
253
3
 
5
 
! Отговори
До Факт преди 3 години
Най-ефективно се спира заразата като подправяш данните - Китай даже и по време на бума в Ухан лъжеха за бройката заразени - беше много по-голяма.
252
5
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Как да се опазим сами, когато маските те пазят на 15-20% и пазят околните на 70-80%? Без другите да носят маски, сам не можеш да се опазиш.