Борисов: Пандемията е далеч от края, ще подкрепяме засегнатите

Премиерът участва в глобална среща, посветена на кризата и труда
88
Борисов: Пандемията е далеч от края, ще подкрепяме засегнатите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последните месеци целият свят се бори с пандемията от коронавируса. Това е безпрецедентно предизвикателство, което подлага на изпитание здравната, икономическата и социалната система на всички държави.

Това заявява премиерът Бойко Борисов, който участва чрез видеообръщение в Глобална среща на високо равнище, посветена на COVID-19 и света на труда, организирана от International Labour Organization.

По думите му тенденциите в глобален мащаб показват, че пандемията е далеч от своя край затова и действията в подкрепа на засегнатите от кризата ще продължат.

През 2020 година отбелязваме 100 години от членството на България в Международната организация на труда. Това са 100 години усилия и много работа в подкрепа правата на трудещите се. Ще продължим да ги развиваме и надграждаме, защото достойният труд не е даденост, а изисква усилия на всички нас - правителства, социални партньори и цялото общество, изтъква той.

По думите му днес на преден план излиза важната роля на тристранния диалог и сътрудничество в търсенето на ефективен отговор на кризата, породена от COVID-19. Заедно сме изправени пред сложната задача да запазим работните места и доходите, като същевременно гарантираме безопасността и здравето на населението. България направи много в тази насока от началото на пандемията, посочва Борисов.

"Взехме мерки за субсидиране на заплатите и изплащане на компенсации за запазване на работни места, за подпомагане на родители с деца и на хората, загубили работа и доходи. Гарантирахме всички социални плащания, осигурихме безвъзмездна подкрепа на микро, малки и средни предприяти", изрежда премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само лекари ли работят в тая държава бе? Други хора няма ли? Лекар те лекува у вас и си прави пътеката. Стига с тези..и пари под масата искат.
51
3
 
10
 
! Отговори
в Пловдив преди 3 години
медиците изнемогвали, пет месеца работили нон стоп, айде помогни им или само плямпаш? Прати им наемното генералче. Сега кой ще лекува ако някой от купонджиите в Пловдив зарази родителите си на възраст? Като са недисцплинирани, им наложи дисциплина, за какво са те избрали над милион човека?? В Италия един министър посетил една болница и го изгонили. Това ще стане и тук без капка съмнение. Лекарите не са изтривалки. Ананиев, празноглавецо, и двамата дебелаци, ще се превърнете в най-мразените хора!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разнесохте един куп зарази с тъпите си маски, напълнихте природата с мръсни парцали. Почистете след себе си мизерници, стига сте ревали че някой ви е виновен! Четете и други новини!
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРаз говоря за честните хора,които плащат данъци на тази държава-те са зле,а не за онези тарикати от сивата икономика и мошениците,които перат пари...за тях естествено,че има-няма оборот на пари,ние си получаваме пачките.но нали все пак държавата съществува благодарение на данъците,коиот внася светлата икономика.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако съм, хвърлям оставка и ги заеб..вам *** да се оправят. Ще им стане още по-горещо.
47
2
 
19
 
! Отговори
Лора преди 3 години
По всяка вероятност тежката пандемия охранява и Доган,Пеевски,Караянчева и многотозаслужили грабители в държавата ни!Там трябва да говорите за края,Борисов!Е,вижда ви се вече края!
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусар. По много теми не си коментирал още, плондир! Да те чакаме ли, или да идваме да те ритаме по главата? *** гнусен миризлив.
45
1
 
16
 
! Отговори
kory преди 3 години
Похвално Борисов,похвално за нас е много важно,че си към края,който така или иначеняма да дочакаш през 2021.Мотивирани и вярващи в един вече предизвестен край!
44
4
 
3
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Не внушавайте на хората, че Борисов е подъл, само подлите ще повярват. Фирмата,, Ние ще оправим животът ви,, - фалира.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ги подкрепяш, Бочка?В Белгия дават 70% от заплатата на хората, за да си стоят вкъщи!Така хората спазват и карантина и всичко!Ти как точно ги подкрепи, Боче?Като ги остави без доходи, а вноските по кредити стоят?
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка и предсрочни избори!
41
2
 
19
 
! Отговори
V преди 3 години
Тоз да не ми говори за вируси ,ама да каже защо ние плащаме охраната на Доган и Пеевски ? Те бедни ли са ? та ние плащаме ?
40
3
 
14
 
! Отговори
Утре пак преди 3 години
НАГЛО ПОДЪЛ ЧОВЕК.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сам си рита столчето, това прави.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо..нищо...нищо неправене...
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще си изберете да ви управлява, че да ви оправи бе ревльовци? Айде изберете си, стига сте лаели като чакали оставка, оставка..*** народ, слаба държава.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Използва докрай всички възможности, които се предлагат за подобряването, сигурността и доходите на най- ощетените в последните 30 год. И това не са хотелиерите, не са хора забогатяли с честен труд и от заплата. Една малка забележка да не обръща внимание на дребни детайли и хора, които са всъщност и основния проблем за наложената тактиката за власт и увеличаване на големи приходи и присвояване на държавни земи и от чужденци.
35
0
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
за сезон 2020.туризмът,който е в основата на икономиката по черноморското крайбрежие е сринат и унищожен!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Кой Туризъм бре ?!Този в сивата икономика, пак си е така.Тези дето перат парите, пак ще ги перат.Алчните печалбари предплатили от Есента наемите на даже няколко магазина например, не са фалирали.Бълха ги ухапала !
34
1
 
6
 
! Отговори
Господин Премиер преди 3 години
Понеже "някой" воюва с децата на "комунистите" от 30 години, които нямат нищо общо с онзи строй вече и тези деца по една случайност са български граждани и по кръв и по месторождение, а този "някой" не е ще му припомня една древна мъдрост на всички народи: Ще жънеш, каквото си посял и няма да ти се размине само с един!!!!
33
6
 
12
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Ще помогнеш най-много като си подадеш оставката веднага. Вън от властта еничер !

Спонсорирани публикации