Ангел Кунчев: Доближаваме критичната точка на заразени в болница

Все по-млади хора са сред заразените с COVID-19 у нас
29 юли 2020 11:39, Ния Христова
158
Ангел Кунчев: Доближаваме критичната точка на заразени в болница
Снимка: БГНЕС
Последните няколко седмици се набюлдава подмладяване на заразените с COVID-19 у нас, рисковата група продължава да е същата - над 65 години и с придружаващи заболявания. Това заяви главният държавен инспектор д-р Ангел Кунчев пред bTV. 
 
"50 на 100 от новоизлезлите положителни и влизащи в болница са под 65 години. Все по-често срещаме случаи, не всички са тежки, със сериозна клиника на хора без придружаващи заболявания", каза Кунчев. 
 
Той подчерта, че все още се задържаме на 5% положителни проби. Кунчев добави, че все по-повече се доближаваме до критичната граница на хоспитализирани. Сега те са 699.
Още по темата
 
"Стигне ли 1000, ще затрудни системата, на отделни места, не навсякъде, все пак системата се справя, ако се запълни и резервът, ще създаде проблем това", обясни Кунчев. 
 
"Не мисля, че ще се върнат мерките през есента, би могло да се говори, ако има драстичен скок и системата не може да поеме болните", добави още главният държавен инспектор. 
 
Той е категоричен, че твърдението, че хората с коронавирус умират от придружаващи заболявания, а не от COVID-19, не е вярно. 
 
"Има наблюдения в "Пирогов" и Александровска, изводът е, че огромна част умират от усложненията на коронавируса, а не от придружаващи заболявания. Освен това английско проучване показва, че 92% от хората, което влизат с COVID-19, умират от него", изтъкна главният здравен инспектор. 
 
Кунчев заяви, че се наблюдава и повишаване на заразяването в офисите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки е разбрал, че има вирус, навярно и доста опасен. Само тия образи пет месеца не знаят какво вършат. Ту ни заграждат като ***, ту свалят мерки, след което отново ги връщат. И хората били виновни за всичко. Освен маска и на топките си да сложа. Смешници жалки.
51
5
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Премиерът нали каза - маските са за мало умните хипохондрици, когато ги надвие шубето.
50
7
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Нищо не доближавате. Просто се точат каси и се усвояват пари.
49
5
 
7
 
! Отговори
До # 46 преди 3 години
Това е проблем на параноиците,хипохондриците и паникьорите!! Да се консултират с психиатрите!! Чакат ги с отворени обятия да им вземат паричките!! Ха ха ха ха!!
48
6
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Лъжец и престъпник!
47
5
 
8
 
! Отговори
Huyat преди 3 години
Абе Кунчо, няма ли кой да ти го напраска във гъ за, че да ти затвори плювалника бе, некадърно копе ле
46
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка продължава с цел кражба на милиарди
45
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 62 000 легла у нас - 600 с коронавирус (под 1 %) и вече наближава критичната точка?! Е за какво ни държахте 2 месеца затворени като *** и съсипахте икономиката, нали за да подготвите здравната система?
44
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да спасим някакви червени пенсии, разбихме икономиката. А сега за благодарност трябва да търпим непрекъснатото им плюене,
43
3
 
7
 
! Отговори
Инфекционист преди 3 години
В болниците имало "заразени" с " корона"" Ами има и заразени с дизентерия!! Кво праим?? И тоя кацна на Доц. Мангъров,обърна палачинката и застана срещу ортаците си Муфтата и Кантара!! Ха ха ха ха!!
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като всеки ден бръщолеви едно и също какво променя тоя. Вие разхлабихте мерките, тоест-нямате представа и какви ги вършите. През ден различни заповеди и простотии.
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Divoc 28Смешнико, гледам статистиката в Италия и виждам че в района на Бергамо са починали ШЕСТ пъти повече хора тази зима сравнено с миналата година.Не цитирай материя от която нищо НЕ РАЗБИРАШ. !!!!
40
7
 
11
 
! Отговори
когато кунчев преди 3 години
КОГАТО КУНЧЕВ СЕ ЗАРАЗИ И ПУКНЕ ТОГАВА ШЕ ПОВЯРВАМ В КОРОНАВИРУС!!!
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки вика няма вирус. И като се разболее от обикновен грип започва да си вика -дано да не е ковид. Сега не е толкова проблем понеже няма толкова грипове. Ако не се вземат мерки обаче, зимата мама та ще си .... Всеки с настинка ще се паникьосва от какво е болен. Тези около него също ще са на тръни. Масово ще се взимат болнични. Бюджета ще е яко натоварен. Не ми се мисли ако е възможно обаче да се разболее човек от обикновен грип и ковид едновременно тогава.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя образ докога ще се показва още?
37
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направиха пътечките 1200 лв, почнаха да боледуват и млади и д-р Менгеле замлъкна! Що така бре джанъм?!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като виждате какво се случва и черпите опит, имахте достатъчно време да изграждате болници и да подготвяте легла! Нашата работа е да работим, а не да стоим затворени, и вашата работа е да работите и да показвате резултати! На където се обърнеш само неkaдърници в тази държава!
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като повтаря като папагал всеки ден едно и също, какво променя? При 30 заразени затвориха хората в кошарите като *** с КПП, повсеместно маски, а при 300-отворени граници, балове, дискотеки, стадиони. Какво повече да направя бе, смешнико. Маска на задните си ли части да сложа. Некадърници. Не се и усещат какво говорят вече. Оставка и вън!!!
34
4
 
7
 
! Отговори
hahahah преди 3 години
Погледа вижте на психично болното лице от снимката трябва да бъде въдворено в психодиспансер ....
33
4
 
6
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Има и нови аудио с бате Бойко Борисов! Интересно е слушайте го в интернет!