Проф. Григоров: Не вярвах, но вече смятам COVID-19 за биологично оръжие

Ходете на море, яжте плодове с витамин С и не се страхувайте, съветва кардиологът
29 юли 2020 09:13, Елка Василева
155
Проф. Григоров: Не вярвах, но вече смятам COVID-19 за биологично оръжие
Професор Младен Григоров. Снимка: "Труд"

Бъркотията в целия свят в медицината по отношение на коронавируса е пълна. Първо - какъв е този вирус: дали е получен по естествен път или си е чисто биологично оръжие, казва кардиологът проф. Младен Григоров пред „Труд“.

„Няма какво да се лъжем - за мен това си е чисто биологично оръжие, макар в началото да не вярвах въобще на тази теория. Но да наредим фактите. Въпросните прилепи от не знам си кой пазар - в Ухан или в Индонезия, се ядат от хиляда години, но такова чудо не е имало до сега. Икономическите последици са много по-тежки - засега все още, отколкото тези в здравеопазването. Изключвам няколко страни, в които смъртността е доста висока, смята професорът.

Следващото според него е, че все още нищо не е ясно по патофизиологията, която е основата на медицината. „Ясно е само, че се засягат белите дробове и обикновено смъртните случаи идват оттам. В началото ставаше дума за алвеоло-капилярен блок при така наречените интерстициални пневмонии. После това се прехвърли на масивни двустранни пневмонии, после стана дума, че капилярите, които вървят около алвеолите, се задръстват с тромби и т. н. Появиха се заболели дори със сърдечни усложнения, макар и редки. Обърка се симптоматиката - в началото беше температура, пневмония и катарални явления, т. е. кашлица и другите при обикновения грип. След това се появи гръдна болка... Ето как бъркотията е пълна. Същото се отнася до голяма степен и за лечението“, обяснява Григоров.

Още по темата

Не по-малка е бъркотията по отношение на предвиждания така наречен стаден имунитет, припомня той. Оказа се, че след три месеца може да те повтори. Тогава за какъв стаден имунитет говорим? И нищо доказано за сега няма“, заключава професорът.

„Биологичните оръжия осъществяват и чрез тях се водят така наречените безкръвни войни, които са изключително удобни при икономически войни. В момента икономическата война между Китай и САЩ е наяве пред целия свят. Това не ви ли говори нещо“, пита Григоров.

„Не съм любител на конспиративните теории, но пак повтарям: не мога да вярвам, че яденето на някакви прилепи са причината за това чудо, което ни сполетя. Заради тежките икономически последици, до които доведе и направо цапардоса най-развитите държави - най-много САЩ, Бразилия, Индия и Русия, които са част от БРИКС. Плюс ЕС - Италия и Испания, заедно с Англия“, заявява професорът.

„Аз съм за това животът да продължава в обичайния си ритъм, разбира се, като се спазват епидемиологичните мерки. Така или иначе ще трябва да свикнем да живеем с това, колкото и да е лошо. И в училищата, и в университетите, и на работното място, и да пътуваме... Досега единственото нещо, което е доказано, че върши работа до голяма степен, но не 100%, са тези мерки, които се препоръчват, и които горещо препоръчвам. Те са наистина полезни“, казва проф. Григоров.

Нека хората си ядат плодове и зеленчуци колкото искат, да не се притесняват, препоръчва той.

За морето Григоров казва, че е абсолютно безопасно във всяко едно отношение. „Най-малкото поради огромната разтворимост на всичко лошо, което е в него, защото то е огромна водна площ. Това сме го учили по епидемиология като студенти и абсолютно вярно. На плажовете, като се спазват правилата, които важат и за вътре - няма страшно. Място за паника няма, край на паникьосването. Нека хората си ходят на море и на плаж. Освен това слънцето е изключително полезно и то увеличава имунитета“, обяснява професорът.

„Не подценихме вируса в началото, но и сега нищо не познаваме. Нито знаем откъде произхожда, нито знаем изкуствено ли е създаден или по естествен път, нито знаем точната му патофизиология - начинът, по който се стига до пораженията, нито знаем точно фиксирана клиника, дори не знаем точно с кои средства да го лекуваме. Какво знаем тогава? Само хипотези. А хипотезата е предположение, не е доказателство. Говорят за групов имунитет - ами 2-3 до под 5 процента са заразени, за какъв групов имунитет можем да говорим, трябва да има поне 70 на сто. Появиха се случаи, при които след три месеца повтаря. Така че да си носим новите дрехи, да се успокоим, да не се паникьосваме и да се научим да живеем с вируса“, заключава професор Григоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
13
 
5
 
! Отговори
Тест за глупост преди 3 години
Вече и за биологично оръжие ще го признаем, само продължавайте да вярвате, че не сме довършили кражбата. Когато утре се събудите роби, които НИКОГА няма да могат да имат национална държава, ако искате вярвайте, тогава правилата ще са други.
108
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко написано, без изключение, са факти, вече многократно потвърдени, изнесени от лекари от различни държави, публикувани в специализирани медицински издания след проверка от независими колеги, и тн. Какво ви става бе, хора, наистина ли сте толкова глупави, или сте побъркани, че да оплювате човека, понеже не ви допада каквото е написал? Плаша се от неописуемата глупост, която избива в коментарите!
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още през март англичаните и руснаците го доказаха,но скриха информацията за да не плашат хората.
106
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкуфял е човекът, ще каже всичко само да му се обърне внимание !Старост, какво да се прави
105
11
 
14
 
! Отговори
Въпроси..... преди 3 години
,,Пази се от тиха вода"-това баба ми го е казвала.А китайците са точно такива-ТИХА ВОДА.Американци?...Тези са стойкаджии. Руснаци?...Тези са пък пълна скръб и смотяняци.Арабите?...Нямат капацитет, но са изобретателни.Индийци....? Едва ли...Японци?...Те си гледат роботите.
104
2
 
3
 
! Отговори
До До 102 преди 3 години
Научи какво е факт и какво доказателство.Защото твоето са твърдения написани в разни конспиративни сайтчета които ти директно .итираш без усмисляне.А "дълбокото ровене" е точно 2 минути търсене в нета, за да откриеш тези "факти" които уж са толкова скрити, но всички ги знаят вече.Трудното е да намериш доказателства за тези твърдения:какви ваксини,кога, конкретни случаи, конкретни дела, неща, които ако съществуват ще ги има в реални източници не в конспиративно блато.цом или клипчета в тубата
103
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай първа сигнализира за новият вирус, но и веднага предприе множество мерки. Вирусът обаче е в Америка и Европа много преди това. Китайците изиграха просто един театър, че примерно заразата е тръгнала от там. Само погледнете колко са пострадалите в Китай и колко са в САЩ.
102
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Досега единственото нещо, което е доказано, че върши работа до голяма степен, но не 100%, са тези мерки, които се препоръчват, и които горещо препоръчвам. Те са наистина полезни, казва проф. Григоров.''Ако е биологично оръжие мерки няма да помогнат,особено ако след 3 месеца повтаря.Колко да седим затворени месеци,години?!Всички ще се заразим ясно е!
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ANTIVIRUSГлупости. Създаден е в Израел и е използван като биологично оръжие срещу Китай.
100
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркотията е пълна. Умирало се от дихателни проблеми, а 60% дори не кихат. Удряло диабетно и сърдечно болни и възрастни хора, а сума ти деца измряха. както и младежи. Здрави при това. А няколко столетници оцеляха... Много бил заразен, но с маски в помещение е добре. Прилепи го пренесли, ама го има и в сьомгата... Виолетовата светлина го убивала, ама в слънчев ветровит ден можел да прелети 50 метра без проблем... Поразява бели дробове, сърце, черен дроб, мозък и ако си билен не трябва да пърдиш..
99
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по каква причина китайчетата ще го използват срещу себе си първо, а чак след това срещу САЩ? ;))))Не че нещо, ама ... ;)))У ред ли си? ;)))
98
16
 
7
 
! Отговори
Off преди 3 години
След определена възраст, човек трябва да се оттегли от публична длъжност, защото инак става за смях, както е в случая.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геитс финансира ваксинриането на деца в региони, страдащи от висока смъъртност от определени заболявания. не продава ваксини, а финансира прилагането им. При ваксинирането е възможно да възникват странични ефекти. Никой не е застрахован. Но се броои съотношението спасени животи/пострадали. Мен в болница ме заразиха с хепатит докато ми премахваха тумор, който щеше да ме убие...
96
9
 
3
 
! Отговори
ANTIVIRUS преди 3 години
COVID 19 е създаден в Китай в отговор на обявената от Тръмп търговска война. Той е внесен в САЩ много преди 2020 г.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в базата данни се броят тестове, програмистите им са за смяна. Ако не се броят хора и меринджеите, дето са решили да използват програмата са за смяна. Освен ако не е умишлено. Може пък и грешката да е вярна, а?
94
0
 
1
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Чакай малко, ти за кого се мислиш, че ще седна да ти търся доказателства и да те убеждавам специално теб в нещо си? Аз това го написах за хората, които не чакат наготово смляна информация, а търсят и се интересуват за себе си!
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктора има право в това, че информацията за симпромите и протичането на заболяването е непознато. Грешката вероятно идва от фалшиви тестове. И ако на базата на фалшив резултал от фалшив тест дават грешно лекарство, противопоказано за някакво скрито заболяване... В паниката купуваха недоказани тестове, защитни средства и лекарства. Сега ги използват за да не се минат, въпреки, че вече вероятно са усетили, че са фалшиви. Грешката е на правителствено ниво и е организационна. Не медицинска
92
1
 
9
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Врусът е дизайнерски. Създаден да подготви почвата за истински поразяващото биологично оръжие. А подготовката е в манипулирането на поведението: първоначален ужас и страх, последвани от мисълта за преосоляване на манджата. Тази мисъл ще ни изиграе лоша шега след някоя и друга година.
91
0
 
5
 
! Отговори
До 90Откраднато мнен преди 3 години
Направо изтрепа рибата с това как лекар си проследил резултатите и с неговия положителен тест били записани 7 различни човека.Че сме прости прости но пък чак толкова.Първо лекаря няма как да проследи резултата защото достъп до системата имат само лабораториите,РЗИ,МВР и Министерството на здравеопазването.С електронен подпис се въвеждат данните от лицензирани лаборатории след което се извършва проверка на заразения за да се заплати теста и да се вземе под карантина или да бъде настанен в болница
90
6
 
9
 
! Отговори
До Гейтс преди 3 години
Доказателство, че Гейтс ПРОДАВА ваксини и какви са те. Фондацията му от години осъществява ваксинации в Африка срещу болести, които избива стотици хиляди.Доказателство, че са осакатили деца?Доказателства за дела?Изобщо всичко написано показва липса на умение за работа с информация и крещяща изява на склонност към потвърждение