204 са новите случаи на коронавирус, 16 души са починали за денонощие

823 пациенти са в лечебни заведения за болнична помощ
Обновена: 4 авг 2020 05:55 | 4 авг 2020 05:52, Елка Василева
186
204 са новите случаи на коронавирус, 16 души са починали за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

204 са новите доказани случаи на заразени с коронавирус през изминалото денонощие. Изследвани са 4137 проби. Това показват данните от Националния информационен портал към полунощ.

Най-много са новозаразените в София - 51, следвани от Варна - с 42 и Добрич - с 19.

Потвърдените случаи на COVID-19 у нас са общо 12 159, като към момента 5071 от тях са активни.

Още по темата

6684 са излекуваните, от които264 са регистрирани през последното денонощие.
 
С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 823 пациенти, 43 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.
 
Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 404. Шестнадесет души са починали през изминалото денонощие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болните роднини на мъжа ми дойдоха на гости 3 дни преди да имат симптоми. След това са проявили симптоми, но като истински българи не са ни казали------Заразили сте.Първо сте заразили роднините на мъжа ти, после и хората по морето.
70
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера починали 83-годишна и 89-годишен с букети от ПРИДРУЖАВАЩИ КОВИД-а заболявания в домовете за стари хора;Днес починала 89-годишна в дом за стари хора...ЧЕРЕН рекорд; ЧЕРЕН ужас..Без коронавирус щяха да живят поне още 10-20 години, както ни обясни ПРОФ. ГОДЖИ....Умишленото затваряне на възрастните в старческите домове дали не цели по-бързото им уморяване
69
11
 
12
 
! Отговори
Crimethink_1984 преди 3 години
Това е една огромна лъжа, от която пак едни банкери ще забогатеят. Който познава лично лекари и/или медицински персонал, трябва да знае какво става в българските болници - пишат те "болен", въпреки че не си. Тестовете са толкова верни колкото ако баба Тонка гледа на карти и хвърля боб. Вече се чудя колко малко мозък и собствено мислене имат хората в Европа. Овце. В началото и аз бях в ужас и страх, но вече и аз се усетих, че просто едни хора по върховете си имат план.
68
3
 
10
 
! Отговори
Рано сте станали преди 3 години
Сега ще ви каза и за РЗИ. Болните роднини на мъжа ми дойдоха на гости 3 дни преди да имат симптоми. След това са проявили симптоми, но като истински българи не са ни казали. Ние разбрахме чак когато са влезли в болница. Тогава бяхме на море. От РЗИ никой не се обади. Ние сме контакни от първо лице. Сега треперя да не сме болни, а може и да сме заразили хората по морето.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 дни "протести" и резултата е една голяма НУЛА...След 126 дни, пак ще е същия резултат от тези фалшиви "протести" на простолюдието...
66
12
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ-лекари преди 3 години
Точим, точимБлажим, блажимДа е жив и здрав Вожда иВсичките му телевизииРазбира се и Мисирките също
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от заразените се самолекуват... Затова няма бум от "протестиращите", които в последствие ще заразяват други хора...Няма никаква друга причина. 100 % ще има последствия на по-късен етап.
64
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По морето е фрашкано с хора. Никой и нищо не спазва. Вкарайте в статистиката малко от селата и малките градове за правдоподонност. Вземете затворете Слънчев бряг и Несебър като Банско!Така като пишете само София и Варна разбираме само че ви е страх от палатковите лагери :))Хайде отивам на плаж с маска, шлем и скафандър. Пътьом ще мина през магазина да взема и за децата по един комплект :))))
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не може да спаси Тулупа и Шайката му - дори коронавируса и бялата Мафия
62
8
 
8
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Не пич, не бяхме затворени по кошарите.Отнеха ти парка с бира и тумби, и орева орталъка. Ама имаше и такива дето с СМС излизаха, по време. Сега те са с по 40 случая, а ние с по 200. пишеш лъжи пич!
61
5
 
15
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Умираха по 2-3-*** седмично,докато сега са по 35-40. Забелязваш ли разликата?
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре ще са повече. Надявам се само новооткритите. Къде е хипотезатора, който се чудеще защо протестерите не увеличават бройката на новооткрити. А РЗИ и те са човек, и със сигурност има в отпуск. Така че пробонабирането е разтеглено във времето. Вероятно и пробите чакат по дълга опашка в лабораториите., а с по висок приоритет минават тези на летуващи в чужбинско.Такива ми ти нюанси към сегашната ситуация.
59
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като бяхме затворени в кошарите с КПП и ходехме с маски като нинджи по улиците, а сега хиляди на протести по площадите каква е разликата в статистиката? Какво се промени? Има ли разлика? Хайде стига промиване вече.
58
2
 
16
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Да,когато някой ти се изкиха в лицето или дори само диша в затворено помещение с теб (асансьор, входа на блока,стълбището,офиса,магазина и къде ли още не) маската за 20ст няма как да помогне. Нито дезинфекцията на ръцете, при предположение,че вируса е влязал през очите,носа,устата.Идеята на маските е заразените да заразяват по-малко.И като 85% не го спазват няма как резултата да е друг.
57
6
 
9
 
! Отговори
до 69 преди 3 години
Не е странно.В събота и неделя,по Божия промисъл вируса си почива!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То статистиката ще ви предпази. Четете си я по няколко пъти на ден. Само да не пропуснете да си измиете ръцете.
55
8
 
7
 
! Отговори
Рано сте станали преди 3 години
Абе и аз нямах болни познати, ама сега близки роднини на мъжа ми са в болница. Десет дни не могат да свалят температурата, единият кашля кръв и тн. Само да добавя, че са много страхливи и носят маски винаги, също така дезинфекцират, но явно ефект няма.И пак искам да отбележа, че е странно как в събота и неделя вируса убива по 1-2 човека, а в понеделник 16 :Х
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина тия специалисти вече ни мислят май за маймуни, на които се обяснява как се забелва банана. И малоумният знае, кога трябва да си мие ръцете и изтрива задните части. С тия 3-д и статистики от погребалните бюра с какво помагат, или колко са били заразените от южноафриканските републики и Магаданск. Мангърков им го обясни ясно, те продължават всеки ден да си бълват едно и също. Вероятно всеки ще го мине, независимо кога.
53
13
 
11
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Нали вчера един от водещите специалисти каза, че Коронавирус трудно може да се различи от грип. Имал едни и същи признаци, една симптоматика, едно лечение, всичко си му е, като на грип. Е, какъв е извода ? Значи си е най - обикновен грип. Даже не е и Испански. От него поне се е мряло яко. Коронавирус си е един от стотиците обикновени видове грип, които ги има почти целогодишно. Обаче Короната го хванаха, да се усвояват и перат пари, да се пълнят бюджети и т.н.
52
12
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
16 човека, ама понеже никой не ги познава лично, на никой не му пука. ------ Понеже никой не ги познава лично, може да се запишат 16 човека клошари или самотни старци от домовете, които може да са умрели от съвсем друго, но никой няма да тръгне да проверява, а и няма как да се провери. И какво ако ми бяха близки? Да затворя целия свят, защото щяла да се разболее баба ми, това ли ви е логиката?