Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!

Първан Симеонов: Протестът вървеше към маргинализация
427
Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направеното от Борисов вчера е необяснимо и е грешка, защото логиката изисква той да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР.

По думите му протестът е вървял към маргинализация. "Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог", коментира той.

Още по темата

Според политолога в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии.

"В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас", аргументира се политологът.

"Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка", подчерта той.

Според Симеонов е възможно в да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива.

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. Някои от основните социологически агенции показват по думите му "проста картинка" - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

"Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране", подчерта Симеонов.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а", смята политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 266Ето какво:1. Ще сменим системата за гласуване, ще намалим броя на депутатите. Ще им премахнем привилегиите.2. Ще променим съдебната система така, че престъпниците да отиват, където им е мястото. А такива като Цв. Василев и В. Божков ще бъдат съдени задочно. И съдът докаже вината им, ще бъдат изискани от съответната държава. В момента, че са престъпници казваш ти (и аз) но това е несериозно, трябва присъда от реален процес!Следва продължение.
263
11
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
сега за последно от мен,защото виждам че много се амбицирахте,а и ментето си пише черновите:-1.Хората ЗНАЯТ какво искат!..-Оставка на Мутрьо и Каскета,нови избори и НОВО НАЧАЛО!!!ТОВА Е ВАЖНОТО!..А как ще се постигне?..-Ами казах ви:-"ДЕНЯТ ЩЕ ИЗВИКА СВОИТЕ ГЕРОИ"!!!!!така е било ВИНАГИ в човешката история!
262
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм, че е малко бай ***. Но питах преди време. До къде докара България Станишев с доброто си говорене и поведение?Какво имаше по негово време? Върни се 2006 2007 и виж историята. Че къде точно е мерилото за успешен политик?Да сложим на кантар кой, какво е направил за обществото?
261
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако протестиращ каже кой ще управлява, веднага ще го обвините, че работи за ,,стани да седна"! Ето, че не можете да ги обвините дори в кариеризъм! Хора с чисти помисли! За разлика от тапанара, носител на агресивната посредственост! Глъм като талпа, но само да стане въпрос за висок пост и той е там с цялата си простотия и самочувствие! А дали става за тази работа, разбира ли му тиквата нещо, учил ли е за нещо, знае ли поне един човешки език - няма проблем! Газар 1!
260
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
267 евразия е бъдещето на губернията, за това са " протестите", нещата са ясни! Руската мафия видя че изпуска задкулисните лостове в България и вдигна шпиц командите за преврат, а вие питайте каква им е програмата, ми ще я видите бе при московското правителство на радев
259
6
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 3 години
Да, печелеше я с тоалетните на Кристал, за по 100000лв едната, неработещи. Печчелеше я с кошчетата за *** за 9000лв бройката. Оставка. Не се накрадохте!
258
4
 
5
 
! Отговори
Слънцето залязва преди 3 години
Тоз фарс е отражение на държавата:Ръководителя по ризка и под шатра, на сянка.Раята я пече слънцето,костюмирана,хрупа вируси и пляска.Разединението между ЕС(Бой Бор го спечели с икономическо предателство за 5 милиарда EUR) и Америка(която не му цепи басма,а и всеки с поръчка за оръжие,може да я спечели),докара до слънчасване Премиера!Горкия Арлекин е дърпан(по-лежерно) и от Русия,та се ошашави истински.Тоз чичко имаше адски печеливш ход-терминиране на Гешевта!Когато не вкарваш,ти го...
257
5
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
До Анонимен: С кой ще управляваме се решава на избори .Доо сега винаги се е намирал управник ,но никога до сега в следвоенната ни история министър-председателя не е бил мафиот и полуграмотен . Ти би ли допуснал да ги слуша твоето дете ? Такъв език няма и пияницата в селската кръчма.
256
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 288Да си връщаме веднага БКП, защото онези, мкоито я свалиха също си нямаха нито лидери, нито специалисти, нито програма.
255
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е въпроса Борисов дали е управлявал 1300г. Въпроса е ти като голям човек да посочиш, какво ще правим като държава и общество след него? Ти говориш само за махането му? А псоле? Къде са ти лидерите? Къде ти е програмата за управление да е видим? Къде ти е партията, структурата, кадрите? Неможе да говорите като деца от 8 клас. Защитавайте си исканията интелигентно. Аз нямам нищо против друг да управлява... Но къде е?
254
2
 
5
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
,,Епохата имаше нужда от титани и роди титани!" - Фридрих Енгелс! Та, не се напъвайте кой щял да управлява!
253
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо комунистическите *** криещи се зад различни измислени "каузи", не могат дума да обелят кой ще управлява след Борисов?Май защото всички знаят, че ще е Черепа в задкулисието плюс Доган, Нинова, Шиши и пр.
252
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Препоръката на г-н социолога ГЕРБ и патриотите да развият собствена кампания да развие собствена кампания ," за да могат да овладеят инициативата" те вече поставиха в ход.Бойко и коалицията с едно мълниеносно решение на МС вчера вдигнаха заплатите на чиновниците-около 470 000 в държавата с 30% , тъй-като всички те,в това число и чиновниците от Министерството на културата били били на " предната линия в борбата с коронавирусът "? Такъв скок на държавата ни не познава от Освобождението ?
251
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма част от тези дето искат да го свалят, след две години ще ревът за него, ама мисля ще е късно! Не случайно в проучване гражданите на балканските страни го бяха поставили като лидер номер едно на балканите! Само си помислете за факта сърбите да признаят някой за по-добър от тях...
250
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоКакви са тия общи бръщолевения? Кой ще провежда политиките, които искаш?
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоМного труден въпрос ли ти зададох?
248
7
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен277НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ!!!...Аз лично нито имам някакви амбиции,а и съм "от друго тесто замесен",но Денят ще извика своите Герои,бъди сигурен!Така е ставало ВИНАГИ до сега в човешката история!
247
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Трябва да се оставят циркаджиите на площада да правят циркове, да пият бира и обществото да се занимава с тях - да се види уродливостта, продажността и некомпетентността им."Точно затова полицията ги пази. За да видят всички за какво става дума.
246
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиарите къде са?Трябва да се оставят циркаджиите на площада да правят циркове, да пият бира и обществото да се занимава с тях - да се види уродливостта, продажността и некомпетентността им.
245
1
 
18
 
! Отговори
бай гошо преди 3 години
не слушайте какво ви говорят, а вижте кой какво е направил за тая държава и мислете