Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!

Първан Симеонов: Протестът вървеше към маргинализация
427
Борисов направи грешка, тъкмо печелеше играта на нерви!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Направеното от Борисов вчера е необяснимо и е грешка, защото логиката изисква той да се опита да надделее над протеста с търпение, да не прави грешки и да си запази инициативата. Това мнение изрази политологъг Първан Симеонов от "Галъп" пред БНР.

По думите му протестът е вървял към маргинализация. "Борисов тъкмо печелеше играта на нерви с протеста и сега го разгаря отново, като изважда наяве вътрешната си несигурност и вътрешния си диалог", коментира той.

Още по темата

Според политолога в цялата страна протестите, където ги има, вече по-скоро приличат на предизборна кампания на по-малки партии.

"В София всеки би могъл да види и какво представляват палатковите лагери. Не че така на килограм трябва да се мерят, но това не е онзи протест от средата на юли. И точно в този момент, когато като че ли Борисов направи заявка да изкара цял мандат, изведнъж той излезе и започна да мисли на глас", аргументира се политологът.

"Говориш като в някаква психотерапия. По този начин ти показваш, че не си сигурен, че не знаеш какво правиш и даваш коз на протеста. Това в политиката е чиста грешка", подчерта той.

Според Симеонов е възможно в да има борба на мнения вътре в средите на ГЕРБ и Патриотите, а Борисов с вчерашната среща да се опитва да тества идеите, да направи преслушване какво мисли активът и в известна степен да търси своеобразен вот от актива.

Бойко Борисов и партньорите му трябва да направят проста калкулация и да видят какво е общественото мнение, отбеляза Първан Симеонов. Някои от основните социологически агенции показват по думите му "проста картинка" - голяма част от хората симпатизират на протеста, но перспективата за предсрочни избори по-скоро отблъсква.

"Политическата логика – и за него, и за Патриотите, е да си дадат време да развият собствена кампания, за да могат да овладеят инициативата. Това не става с катапултиране", подчерта Симеонов.

"Ударил го е на чест. Много хора вчера видяха страх. То не е толкова страх. Струва ми се, че той изглежда обиден и объркан. Малко като Живков 89-а", смята политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


427
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоДа се плюе е много много лесно.С кой ще управлявате?
243
9
 
6
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Мутра,върви си
242
11
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен248драги,защо падаш толкова ниско?!?!Та България я има поне от 1300+ години,Бокотикватабоклука ли е властвал през цялото време,та.."немало кой да го замести"?!Тоя парапаразит е типична ЕДНОДНЕВКА!!!..Захапа властта / благодарение на враговете на България и на уникалната безотговорност и пасивност на българите/ преди 10 години.И преди него имаше правителства,и след него ще има..Още ХИЛЯДИ ГОДИНИ!просто ставате жалки с претъпата мантра "нема кой друг освен банкянеца"..
241
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой щял да управлява след Бойко. Ами ще е навярно бате Гойко, с ДПС. Елементарна аритметика е. Комунистите са вече история. Електоратът си заминава.
240
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 267Хахаха. Наивник. КОГА ще оправят избирателния закон? Парламента е в отпуск, а "протестърите" искат оставката на Борисов СЕГА. Няма НС да работи закони.Абе, вие си мислите, че управлението на държавата е като драскането по форуми: драсваш нещо и хоп, готово. То вие затова си мислите и че Бойко е ***, щото морето ви е до колене.
239
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб пак щели да спечелят и то за 4-ти път. Възможно е, което е съмнително, но дори и така да е, това няма да е същата сила на разрухата и унищожението на всичко, което творят вече 11 години. Това е като короната. Постепенно ще затихва, докато си отиде. Комунизмът си отиде в нормалните страни още през 90-те. Но тук вирусът още вирее на места.
238
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега седнете и оправете избирателния закон, така , че да се гласува за специалисти, за професионалисти и хора познати на избирателите, а не за някакви муцуни в някакви листи дето никой не ги знае #Кой ги е редил там. Пък нега после Мутрата БМБ да разправя, че трябвало да работи с кофти мат,рял, толупи , *** и т.н. Бойко - нанасяш вреди. Крайно време е за промяна.
237
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 261Кой ще управлява след Бойко?Имаш ли нещо да кажеш?
236
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами факт е. Предния *** го свалихте и дойде БСП. Не виждам никаква фантазия. Ти ако живееш в твой филм е друг въпрос.
235
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб направили грешка? Че то нещо нормално сътворили ли са? Да допуснеш този терор и хаос в големите градове, да изтезаваш и гавриш с хората по кръстовищата и да се биеш в гърдите, че си велик-това е ПОЗОР.
234
3
 
5
 
! Отговори
ГешеФТ за бияча преди 3 години
Това са наши момчета,няма данни за престъпление.Журналистите са виновни ще им повдигна обвинение за ОПГ.
233
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е с кой да се коалира? След скто едните гллуапци гласуват за БСП цял живот и нищо... Другите са си етническа партия. С теб ли да се коалира? :)
232
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 257"какво да кажем повече"С кой мислите да управлявате ако Борисов подаде оставка, например?
231
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да е хвърли оставката, ще се подиграем за 4ти път на бебеците хахахаххаТо много боли да падаш всеки *** на избори.А Славчо, ще се окаже в позовъа да избира коалиция с Герб или БСП. Съответно трябва да отиде при БСП хахахахаха ще се самоубие още на старта.
230
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е след изборите какво толкова ще стане??? Старата песен на нов глас, и пореден епизод на измамените и заблудените камили. За какво са ви избори като от каша пак отиваме в каша, както се очаква. Сини партии не се желаят от народа. Капацитета на народа е Слави Трифонов, какво се очаква???
229
5
 
6
 
! Отговори
непредставен преди 3 години
Нито сега нито после се очертава нещо добро.НЕМА такъв *** народ, това е моята партия.
228
5
 
8
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Никаква грешка не е направил Бойко вчера. Ще направи грешка, ако подаде оставка.
227
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не са патриотите, ако не са марешки. Ако не е бабати мъжка. Я не ни занимавай с глуспоти. Малцинството е БСП и ДПС в парламента. Едната проруска другата протурдка.
226
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй сборище на ГЕРБ много прилича на пленум на БКП-то само че в по модерен вариант...
225
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоПриказките за Боко са лесни.С кой ще управлявате като си тръгне?