Протест в Пловдив: Важно е да няма провокации и насилие

Това заяви един от организаторите пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 6 авг 2020 08:32 | 6 авг 2020 08:32, Елка Василева
52
Протест в Пловдив: Важно е да няма провокации и насилие

Как ще продължи гражданското недоволство в Пловдив? Това коментира в ефира на Bulgaria ON AIR един от организаторите на предстоящите действия Асен Костов.

"Важно е за нас като граждански активисти да организираме протести. Не е редно определена политическа партия да яхва протеста. В 19:00 ч. е обявен нашият протест на площад "Съединение". Там свободомислещи граждани ще се съберем. Оттам ще има шествие до община Пловдив. Оттам излизаме на булеварда, в посока тунела. След това продължаваме през няколко кръстовища и се връщаме обратно по площад "Съединение". Всичките ни действия са координирани с органите на реда. Не искаме да застрашаваме живота и здравето на хора. За нас е важно да няма провокации, да няма насилие и сблъсъци", обясни той.

Още по темата

По думите му не трябва да се пречи на хората да се придвижват свободно и да се блокира целият град.

"Важно е да се блокират кръстовища за кратко. Според мен така се получават нещата. Като организатор не съм предприел действия по организиране на лагери, да лежат хората по асфалтите. С другите протестиращи съгласуваме действията си и обсъждаме какво да правим. С мен се свързаха организатори от Стара Загора, които поискаха блокиране на магистралата. За мен това е безотговорно. Ако се окървави протестът, какво се случва после", каза още Костов.

Организаторът на протеста посочи, че зад протестиращите не стои политическа партия и единствената цел на действията им е реална промяна на политическата картина в България.

"Като чуя думата "партия" и ми настръхва косата. Важно е гражданската енергия да продължи, да има активен граждански контрол. От 30 години преход ние сме в капан. Българският народ е в капан. По малките населени места е трагедия", категоричен бе Костов.

Целият разговор гледайте във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
На Радев и Отровното трио е нужна ескалация и проливане на кръв за да могат да се доберат до властта. Те са главните действащи лица на сапунката "Българско лято" със сценарист и продуцент Васил Божков. Това е истината.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БТВ:'Протестиращите са опасни'.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът, г-н Костов, е че е много лесно да бъдеш провокатор и е много по-трудно да бъдеш ефективен протестиращ. Конвенционалният подход на протестиране има някои неудобства.
13
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Медиите отново дават форум на терористите отнемащи права на гражданите. Не съм съгласен да им се разрешава, поради непропорционалност между броя им и останалите не съгласни.Ще си купя и оставя в колата кило домати. Попадна ли в редовния си ритъм, на блокирано кръстовище, ще ги нахраня през кордона от полицай, които ги пазят. Дистанционно. Мога да си позволя да поема отговорност за гражданската си позиция, изразена в процес на грубо погазване на правата ми.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърни таласъми.
11
3
 
10
 
! Отговори
Кой разрешава преди 3 години
Незнам защо се разрешава това безумие да се затварят булеварди и кръстовища? Много хора карат спешно близки по болници или други спешни случаи и не могат да минат!Има си площади където могат да протестират и да викат!
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9,'ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ПРОТЕСТ, АКО НЕ НАРУШАВА ПРАВАТА НА ДРУГИТЕ'Горкият. Кое е по-важно: да свалим правителството или да закъснееш за мизерната ти заплата осигурена от текущото по мизерните пътища, гарантирани от същото?Ти не си българин, а консуматор.
9
6
 
13
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Протестиращите искате ли да ви кажа кои са?Това са първо платени много добре хора от Божков, хора на БСП и приближени на Иванчева! Има и една част наивници засмукани от емоцията - протест!
8
2
 
17
 
! Отговори
Платен хаос преди 3 години
Кога полиция и жандармерия ще започне да защитава и нашите права и ще пребие тези терористи, които затварят незаконно пътища и кръстовища??!В България цари един хаос, анархия и беззаконие, някакви хора не им харесва кой управлява и тероризират цяла София и други градове!Само след няколко месеца има избори, но Божков иска да се прибере от Дубай за новогодишните празници!
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със знамена и с хора не се бута охранено, подкупно и мафиотско правителство. Замислете се малко де. Жана Дарк, палатки, знамена и казва на Френския крал че и е писнало да живее в мизерия и ще опъне една палатка пред двореца и той да му стане гадно и да не е крал вече. Замислете се бе хора, знам че ви е трудно но ... нищо няма да постигнете с тези знамена
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
излязоха да протестират.
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искарахте правото на протест като лошо нещо и протестиращите като лоши.Браво.От утре всяка критика към кабинета ще се пише еквивалентна на тероризъм и ще се наказва със затвор.Тогава ще видите истински лошо.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 човека има ли?
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
2
2
 
12
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
А защо свободно мислещите протестиращи,нарушават-отнемат правата на Не свободно мислещите граждани???
1
2
 
13
 
! Отговори
ПАРАДОКС преди 3 години
А "протестиращите"търсят единствено провокацията...

Спонсорирани публикации