Разчистването на палатките - политическо решение

Проф. Маринов: Притеснява ме, когато полицаи тълкуват Конституцията
106
Разчистването на палатките - политическо решение
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едва ли решението за разчистването на палатковите лагери е на МВР, това е политическо решение.

Още по темата

Това коментира проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента, пред bTV.

Полицията може да има право да разчиства кръстовища по закона за пътищата, но конституцията е над тези закони. Притеснявам се, когато полицаите тълкуват Конституцията, каза още Маринов.

Според него и реакцията от страна на Президентството трябва да е политическа.

От СДВР бяха категорични по-рано, че няма да допуснат нови блокади, защото нарушават реда.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76Я не ме разсмивай. За института по социология явно си нямаш никаква идея какво беше.
73
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До чудя сеТози е професор по философия, с докторска степен по социология. Нали знаеш как наричаха едно време Института по философия и Института по социология при БАН? Поделение на ДС. Такова поделение беше и съответният факултет в СУ. Там влизаха с предимство да следват децата на шефове от МВР и ДС, а също и на други "проверени и заслужили другари". Сега плачат за някогашните си привилегии, макар че и днес не им е зле, Партията-майка се е погрижила за тях своевременно, осигурила им е хранилки.
72
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията просто си свърши работата.Но от това, което казва този "професор", стигам до извода, че според него Президентството е над Конституцията. Това не ви ли напомня нещо за правилата, по които ни принуждаваха да живеем цели 45 години?Някои се чувстват много притеснени в среда, в която тоталитарните права не важат. За тях най-доброто време е бай-Тошовото и те да са в ешалона на привилегированите.Е, закъснял си, бате.
71
3
 
20
 
! Отговори
РР преди 3 години
Този човечец участваше в съсипията наречена Жанвиденово управление, известно с най- голямата мизерия и геноцид. Викаха му Ленин .Сега дава политически оценки и представете си прави програми за демографското развитие на страната.
70
5
 
24
 
! Отговори
Наистина притеснен преди 3 години
А не се ли притесняваше професоре, когато една шепа безделници нарушаваха правото на свободно придвижване на два милиона човека в София?Ти - председателят на Стратегическия съвет при Президента, не се ли притесняваше от това, което се виждаше от прозорците на Президентството?
69
1
 
21
 
! Отговори
Кой е този батьо? преди 3 години
На 33 г. става член на Висшия съвет на БСП.През 1991 г. - председател на Софийската организация на БСП и влиза в парламента като червен депутат.В 36-ото и 37-ото Нар.събрание е зам.председател на ПГ на БСП.През 1996 г. се опитва да играе самостоятелно и регистрира партия БСЛС, но не постига успех.Комисията по досиетата огласява името му като сътрудник на ДС.Въпрос с понижена трудност: Помните ли кои влизаха преди 1990 г. по параграф с предимство да следват във Философския факултет?
68
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е политическо и гражданско. Гражданите на градовете НЕ искаха тези кратуни и не ги подкрепяха. МВР просто си свърши работата, за която се плаща на всипки работещи там.Толкова по темата.
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега бТВ хвалеха полицията 20 минути в новините,Как са премахнати 2 палатки )
66
8
 
14
 
! Отговори
Off преди 3 години
И мен ме притеснява *** в пРeзиденствотo.
65
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията пак изпълни политическа поръчка на мутрите.
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще подкрепя протеста, ако издигне като искане - лустрацията
63
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че е политическо решение. Такива са и самите протести! Аман от платени стратези еднодневки!
62
2
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
проф.Александър Маринов сътрудник на ДС. Какво имаш да ни казваш ти? Само, като ти чета биографията и си ми ясен. "Майстора" - псевдоним в ДС, сигурно си бил много добър там, че са ти дали това име....
61
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма умен, който да не е на мнение, че затваряне на кръстовища е грубо нарушение на правата на не митингуващи. Не е нормално политиката да е фокуса на вниманието на всички хора.Тогава как да разбираме думите на този съветник на президента, освен като анархия. Не допускам че е глупав, значи отвърта и преследва други цели, различни и от ред и законност. Е няма как да му повярвам на експертизата. Не става така.
60
3
 
24
 
! Отговори
чудя се преди 3 години
Някой може ли да ми каже кой е този и какво му е образованието, защото ако не е юрист да си затваря отходната яма и да не говори глупости... по неговата логика трябва единственият закон в държавата да е Конституцията...
59
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 56Гражданска неподчинение не означава да нарушаваш законите на страната.Можеш да протестираш, да правиш гладна стачка, да се наcираш, но в собствените си ***, а не по кръстовищата !
58
6
 
35
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
''Притеснява ме, когато полицаи тълкуват Конституцията''Мен пък ме притеснява когато такива като теб,се опитват пак да се доберат до властта!
57
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз се притеснявам когато кремълските марионетки в Президентството тълкуват Конституцията !
56
8
 
39
 
! Отговори
Anti преди 3 години
Въпросният професор да обясни на Радев как да спазва конституцията, а не да прави метежи и да насажда омраза !
55
33
 
8
 
! Отговори
С тая сган преди 3 години
наведена няма как да имаме силна държава. Щом ви харесва толкова това пагубно управление - дръжте си го. Тоест дръжте му го. И си го целувайте с кеф.