СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите

Имало е груби вандалски и хулигански прояви
Обновена: 8 авг 2020 22:40 | 8 авг 2020 16:58, Нели Христова
954
СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на "Орлов мост", добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

Имаше лица,  призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста, каза Хаджиев.

Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата, каза той.

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев.

Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани. Ще намалим броя на полицаите, охраняващи протестите, посочи той.

Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев.

В 3.30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


954
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
618
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ройтерс: Българи се срамуват от наглостта на правителствотоПротести се провеждат и срещу главния прокурор Иван Гешев, който бе назначен без конкурс, по разпореждане на Борисов
617
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Cитуaциятa oкoлo Орлов мост e пoчти вoeннa! В мoмeнтa тaм имa cтрaшнo мнoгo джипoвe нa пoлициятa и жaндaрмeриятa, кoитo ca cпeциaлнo пaркирaни в рaзлични тoчки oкoлo рoдния пaрлaмeнт, зa дa възпрeпятcтвaт прoтecтирaщитe бългaрcкитe грaждaни дa блoкирaт cгрaдaтa нa Нaрoднoтo cъбрaниe.
616
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Георги Марков питаше зашо танте Мекел мълчи и не дава поне едно рамо на Борисов. Е, та танте е била комсомолски секретар доста време. Там няма съратници , има другари. А другарите в България не са Борисов и около него. Виждаме агонията на ГЕРБ. Виждаме и поредната национална катастрофа ! Да ни е чести Фигуранта и агентите на бившата Държавна сигурност ! А , да ни е честита и новата национална валута - рублата !
615
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Бабикян голяма деградация. От Станишев и БСП все 1 500 000, сега само 700 000. Егати, а и инфлация има.
614
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може никой от европейските лидери да не е чел "Бай ***", но всички го видяха на живо...!!!
613
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастите опозориха страната, запомниха ни само с лошо .сега държавата е най-верният сателит на мафията. У нас мафията си има държава.
612
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка Мутри. Махайте се в комплект. С тези мижави рокади можете да излъжете само глупавите си избиратели, не и истинските граждани.И с какво толкова ценен е пенсионерът-крадец Ананиев, та ви е страх да го изгоните.Или ще разсърдите Доган ?
611
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ехаааа, каква народна любов като чета коментарите.А в началото беше бате Бойко, харизматичен, доверие голямо, и аз включително съм гласувал за теб Боко и те защитавах 2013........ сега обаче....... виж как те наричат, ненавиждаме те тикво....... марш. Сам се докара до тук. върви си с мир доргде не е късно.
610
5
 
2
 
! Отговори
до 660 преди 3 години
Марков ибри кчията ли, Агент Николай, доносника на ДС, който се съката в СДС, а се скри при ортаците си, другите "бивши" комунисти ГРОБ.Мерси, нЕма нужда.
609
1
 
7
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Даааа, леене на кръв и отгоре Фигуранта , яхнал дрон , с микрофон в ръка зове ордите : " Грабвайте кофи, камъни и дърве ! Напред харвардци !
608
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По немската телевизия ZDF дадоха показаха разширен репортаж за България. В хумористичен стил показаха всички простотии на тулупа и накрая завършиха репортажа с това,че Борисов е произлязал от криминални силови групировки ,че България под неговото управление е най бедната и корумпирана държава в ЕС и репортажа завърши с кадри от нощното шкафче и многохилядните протести срещу тулупа.
607
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджигенов ще е на плюс 700 000Минеков ще е на плюс 700 000Бабикян ще е на плюс 700 000Всеки протестър ще е на плюс 1500 лв + 50 за всеки следващ денСамо Божков ще е на минус. Какво му завиждате на човека?
606
5
 
9
 
! Отговори
Георги Марков написа преди 3 години
РАДЕВ НИ ВКАРВА В НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!В БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗВЪРШВА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ!АНАРХОКОМУНИЗМЪТ ПОБЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА!Това е написал Георги Марков във Фейсбук.Хора, прочетете го внимателно и МИСЛЕТЕ, за да не си хапете после д/петата от яд,след като си дадете сметка, че сте направили фатална грешка,подкрепяйки Разединителя на нацията и неговите кукловоди!
605
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б......................БАН ДИТО.........................ОХРАНЕНР.............................РОДООТСТЪПНИКИ.................................ИБРИ КЧИЯС.....................................СЛОВОБ ЛУ ДЕЦО..........................................ОЛИ ГОФ РЕНВ................................................ВАН ДАЛ
604
6
 
3
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
Можеше поне Борисов да мине с джипа покай Орлов мост и да види как го обичат престъпниците и мързеливците на България. Можеше и да направи някакъв коментар колко много е направил иа за тях. Но страхът е сериозна работа. А и вече май всички разбрахаме, че е фалшив герой ! Сила и смелост , ама ....в джипа и пред камерата. Държавата потъва , а той прави рокади в Мин. съвет !
603
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УПРАВЛЯВаЩИТЕ, които мноооого крадат и лъжат да се махат час по-скоро. Нямало кой да ги смени?! Държавата щяла да се счупи. БРЕЙ, само вие сте кадърните. Да, кадърни да крадете и лъжете. БЕЗОЧЛИВИ, КРАДЛИВИ и НЕКАДЪРНИ управници. Вие счупихте държавата и народа й. ОМИТАЙТЕ се.
602
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Тикволандия хората приемат корупцията за нещо нормално и затова няма промени.
601
7
 
5
 
! Отговори
Георги Коритаров преди 3 години
СЛАВА НА МАЙКА РОССИЯ !СЛАВА НА РАДЕВ , НАШИЯТ ПРЕМИЕР !РАДЕВ ДА СВАЛЯ БОКО И ДА ГО АРЕСТУВА НАПРАВО КАЧЕН ОТ ДРОНА !!НАРОДА Е С ГЕ. РАДЕВ, И ИСКАМЕ БОКО В ЗАТВОРА. ЗАЕДНО С ДОГАН И ШИШО..А ФИРМИТЕ И ПОСТАВЕНИТЕ БУШОНИ НА БОКО---НА ПРОКУРОР И ДА ВЪРНАТ В ХАЗНАТА ВСИЧКО ОКРАДЕНО ЗА 12 ГОДИНИ !
600
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само Герб!!
599
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чужди служби?Имат всички възможности. Американци, руснаци, британци, турци, французи Със сигурност притежават много повече компромати, отколкото можем да си представим. Но с тях предпочитат да решават въпроси и проблеми с изгода за тях, не ги интересува интелектуалния, моралния или друг аспект на личността му. Ако стане наистина неудобен или съвсем се олее, ще го извикат някъде и ще му обяснят с две думи да си обира крушитеПеевски и Доган?Можете спокойно да заложите на този тандем. Имат парите, връзките и знаят какво им трябва, както и кой може да го свърши. Разполагат със свои к