СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите

Имало е груби вандалски и хулигански прояви
Обновена: 8 авг 2020 22:40 | 8 авг 2020 16:58, Нели Христова
954
СДВР: Бе направен опит да се пролее кръв на протестите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

През изминалата нощ бе направен опит да се пролее кръв в София. Установени бяха хулигански прояви на незаконно протестиращи лица. Различни групи протестиращи позиционираха на Орлов мост камъни, павета, бутилки. Тези лица имаха намерение да окървавят столицата. Жени и момичета бяха използвани като жив щит, обяви на брифинг шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Служителите на СДВР установиха груби вандалски и хулигански прояви, чиято кулминация беше на "Орлов мост", добави той. По думите са къртени пейки, местени кофи за боклук и връзвани с вериги.

Относно желанието за окървавяване свидетелстваше и начина на блокада, който възпрепятстваше дори и преминаването на линейките", коментира шефът на СДВР, коментира шефът на СДВР.

Имаше лица,  призовавали, че е "време да полетят павета". Имаше ултраси от футболни агитки. Целта на всички провокации бе да се предизвика физически сблъсък с представителите на закона и окървавяване на протеста, каза Хаджиев.

Искам да призова организаторите на протестите да спазват законно установения ред. Призовавам медиите да не насаждат напрежение. , посочи той. Ще възстановим конституционния ред в столицата, каза той.

Крайната цел на тези действия бе да бъдем обвинени в полицейско насилие, добави Хаджиев.

Барикадите ще бъдат премахнати. Няма как основни възлови кръстовища да бъдат блокирани. Ще намалим броя на полицаите, охраняващи протестите, посочи той.

Законът е един за всички, а нашата задача е да осигурим спазването му, каза Хаджиев.

В 3.30 в 4-о районна бяха доведени 2 лица, съпричастни към хулигански действия добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


954
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
638
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Костов, Богомил Бонев и Евгени Дайнов подкрепят всички протестиращи и имат идеи за новото управление.
637
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой още Герберски *** Не е разбрал.Че Ерата Борисов ПРИКЛЮЧИ! Никой няма да го остави повече.Да си разиграва коня из държавата! Проумейте го вече това! ОСТАВКА НА МУТРЕНСКИЯТ КАБИНЕТ! И на др ГЕШЕВ КАСКЕТА! Те са комплект! Прецедент да се иска оставката на гл прокурор до сега! На предните НИКОЙ НЕ ИМ Я Е ИСКАЛ! А на този я искаме! Защо ли?! -:) ЗАЩОТО БЕШЕ 'ИЗБРАН' Под МАСАТА!ОСТАВКА!
636
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Петков, Румен Овчаров и Мая Манолова застават твърдо зад протестите и се надяват делото им да успее.
635
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 645Как лъжете безогледно!!! Фигурантът избран с 3.5 милиона гласове??? Толкова не са гласували!
634
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александър Томов, Румен Гечев и Александър Маринов поздравяват протестиращите и им пожелават успех.
633
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ще уморите Тиквето накрая,нямате никаква милост!
632
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На практика се получава така,че наследниците на тези,които накараха 2 милиона българи да напуснат България сега искат да дойдат на власт.И това ако не е пародия...Визирам Иван Костов и Христо Иванов.Има и други разбира се.
631
4
 
6
 
! Отговори
Умник преди 3 години
Абе вие полицаите защо пазите *** от народа и им правите кефа. Пазете обществените сгради. Тия ги оставете. Ние ще се оправим. Пратете после БТВ да ги снима как реват че са бити
630
2
 
8
 
! Отговори
Ден 31 от протеста преди 3 години
Радев все още не подал оставка.
629
5
 
12
 
! Отговори
Ама айде де преди 3 години
Какво се мотае полицията, а не разчиства. Протестът има положителна страна, сега голямата част от утрепкките са се събрали на куп и само трябва полицията да ги събере и извози. А третирането като прасетата бони от чума..... и след това нивото на обществото ще се вдигне
628
3
 
10
 
! Отговори
баш СПОНСОРА преди 3 години
В. Божков : "Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста". Коментар относно намеренията към главния прокурор - "Като го напра'име фигурант като Президента" .....
627
10
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тези хора от полицията пазещи властта.Ги съжалявам много!Нареждат им тези силните на деня.Да правят това което Те самите искат! И се вкарват някакви членове и закони за законността в държавата.Ама Те много правителства започваха мандадите си и ПРОСТО НЕ ГИ ИЗКАРВАХА! Самият дрБорисов.НЕ Е ИЗКАРАЛ НИТО ЕДИН ДО СЕГА! СЕГА ПЪК ПОЗНАЙТЕ КОГА ЩЕ ИЗКАРА И ТОЗИ! Таман никога! Прокълнат е тоя човек! Куцус! ВЪРВИ СИ С МИР др БОРИСОВ! Времето ви просто ИЗТЕЧЕ! До тук бяхте!
626
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 673, кои хора се нахъсват, че нещо не разбрах?Протестиращите на улицата дразнят хората.Нещо си се объркал или нарочно подвеждаш.На теб ти трябва тест, но той е друг.В полицията ще ти го предоставят с един детектор за лъжа.
625
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само тиквеният дядка с ГРОБ-а не взима пари. Той е смотан и мирише, затова неговите съселяни не го харесват.
624
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки български гражданин би трябвало да отговори на въпроса "Ще дадем ли на сините болшевики да дадат властта на червените болшевики, сваляйки г-н Генерал Борисов избиран многократно от демократичната общност да поведе борбата с корупцията и червената аристокрация?" с категорично НИКОГА!
623
6
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Цитираната по-долу немска телевизия ZDF е копие на телевизията на БСП у нас. Какво да кажат немските другари ? Ами , ще наплюят Борисов и България. Иначе с радост идват да пекат тлъстите си комунистически *** по Черноморието. Ееееех, соц любим, как ни го отне демокрацията !
622
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минеков продаде 15 статуетки за по 20 000 на Божков. Той е по-напред с 300 000, но пък беше принуден на издигне Мая Манолова за кандидат-кмет.
621
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРOБ, пуcкaйтe нa трoлoвeтe cи пo eдин тecт зa грaмoтнocт, зaщoтo cтрaшнo издишaт и мнoгo пoвeчe ви врeдят, oткoлкoтo дa пoмaгaт. Тaкa нaхъcвaтe oщe пoвeчe хoрa cрeщу ceбe cи. Дoвиждaнe нa кaлинки, миcирки и ***! Нямaтe мяcтo нa върхa нa държaвaтa!
620
3
 
15
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
До БезплатноА комунистите Радев, Корнелия и останалите срещу пари ли ги обичате?
619
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабикян искаше 1 000 000 от Бойко за ПиАР, а не ги получи. Явно е свалил мизата на 700 000 сега. Дори не ходи на барикадите, като Минеков.