СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред

Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова
Обновена: 8 авг 2020 20:51 | 8 авг 2020 08:18, Елка Василева
330
СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред
Снимка: архив, БГНЕС

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Още по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
14
 
7
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Е ако крадльовците на власт си мислят да векуват постарому, това е само началото.
46
7
 
14
 
! Отговори
Мирен протест преди 3 години
*** той е МИРЕН *** - няма бой - ако има то е милиционерска страна - смешници жалки
45
5
 
14
 
! Отговори
До бау преди 3 години
Човече, наистина ли не ти е възможно да си намериш почтена работа?
44
5
 
17
 
! Отговори
Пародия на държава преди 3 години
Како некадърна пишат се актове. Не се жуми и пърди. Да си протестират пред РезидентО и ПарлсментО. Ако искат да си протестират и пред руското посолство за копейки.
43
11
 
11
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
А интересно с каква цел от няколко дена МВР извадиха жени отпред? Много смело!
42
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй женчовците от снощи... Революция се прави с кръв, не с криеене зад жени. Докахте пак на цяла България, че сте само едни *** там и нищо няма да промените. Само ще вкарате България в проблеми в тая криза.Нежни баай ганньовци.
41
12
 
10
 
! Отговори
Трол преди 3 години
БОЙКО НЕ Е КРАДЕЦ , САЧЕВА НЕ Е КЪРЛЕЖ , ШКЕМБЕ ВОЕВОДА И ПУДЕЛЪТ ВАЛЕРИ СА ЧЕСТНИ......СТИГА ГЛУПОСТИ! ЕБ....ХА МММТА НА ВСИЧКО ДЕМОКРАТИЧНО В СТРАНАТА , ПРЕВЪРНАХА ПРОКУРАТУРАТА В ИНСТРУМЕНТ , ОК ЧЕРЕПА ВИНАГИ Е БИЛ ЗА ЗАТВОР , АМИ ДА ХОДИ , НО ЗАЩО БОКО ТИКВАТА НЕ Е РАЗСЛЕДВАН ЗА ЧЕКМЕДЖЕТО , МАГИСТРАЛИ НЕКАЧЕСТВЕНИ НА ТРОЙНА ЦЕНА. БОЖЕ ПАЗИ НИ ОТ ГЕРБЕРОТЪПУНГЕРИ. И ТОВА БИЛО ДЯСНА ПАРТИЯ , ПЪЛНА С КОМУНИСТИ , БАРАБАР С ТИКВАТА НАЧЕЛО , ДЕТО МИ ЦИТИРА ТАТО ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР.
40
12
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
За да има разговор, трябва да има чуваемост и в двете посоки. А шефовете на МВР служат не на законите, а на тези, които са ги назначили. А пък тях ги интересува единствено да продължат необезпокоявано с кражбите. Хубаво би било служителите на МВР да мислят за обществения ред не само по време на демонстрации с искане за повече законност. Защото скоро и тази институция ще изгуби доверие и ще стане страшно.
39
8
 
27
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Да хвърлиш жените напред, за да не ви бият е много патриотично наистина ... Левски би се гордял с вас!
38
18
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ Е БКП преди 3 години
МУТРОКОМУНИСТИ ОСТАВКА
37
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде гербави ***, постарайте се още малко! Още някой аргумент е нужен как са нещата в другите държави и ще ни убедите, че протестиращите са лоши и че трябва да оставим алчни и неграмотни мутри и престъпници да ни управляват завинаги!Просто е необходимо да се раздадете още малко.
36
1
 
13
 
! Отговори
политкоректник преди 3 години
Пусто дърво!
35
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ккаъв акъл има шапката бе смешееен? И ти се имаш за много интелигентен ли с тая размисли? Какъв политик е твоя шапкар? Дето чете написани листи. Дето не са го канили на 5 визити да преговаря нещо? Кое му е образованието? Ти бавно рсзвит ли си :)Какво постигна тоя за 4 години при заплата от 110к на година? Посочи конкретни неща?
34
7
 
19
 
! Отговори
Какъв диалог с народ преди 3 години
Търпял 500 години турчин да го мачка? Овце търчащи след пастира в случая някакъв бивш летец. И чакате диалог хах
33
8
 
7
 
! Отговори
.. преди 3 години
Цял живот псувах АБПФК, партизаните и ятаците.Днешните събития ме карат да преосмисля нещата.Та те са се лишили от семейния уют и са излезли (хванали гората),това което българинът винаги, както и днес, го е мързяло да направи...Та той е оставил и Ботевата чета без подкрепа, а днес прави походи по стъпките им от Козлодуй до вр. Вола.
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немската полиция разгони 17 000 митинг и не и мигна окото! Нашата милиция не може да се оправи със 100 на ***. Срам и позор. Време е за оставки и изхвърляне от системата на мвр на част от началниците.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно само с еволюция на хората,а не с революция както искат комунистите!
30
14
 
3
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!Оставка!Искам 6 000 000 за молекулата ми за Ковид-19 иначе я продавам на американците!За пари давам и oтзaде нищо, че боли!
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парадокс, полицията охранява нарушителите на закона от спазващите закона. И на всичкото отгоре се направили барикади с пейки и кофи за *** вързани със синджири....та ни линейка ни пожарна може да мине.....
28
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Мразя някой да идва на власт чрез метежи,блокади,евтини компромати и др.Колкото и добри намерения да има,аз съм навършил 18г и мога сам да преценя дали ми е добре или зле.Не е необходимо ДРУГ да се бори за мен, или да ми казва при кого ми е добре и при кого зле.За това има избори.Когато на 50% + 1чавек му е добре при някого,той управлява.Демокрацията не е съвършенна,но по-добра не е измислена