Ангел Кунчев с надежда: Влизаме в ново плато, дано скоро има спад на заразените

Инфекцията от COVID-19 не може да бъде спряна, смята главният здравен инспектор
11 авг 2020 16:35, Нели Христова
85
Ангел Кунчев с надежда: Влизаме в ново плато, дано скоро има спад на заразените
Снимка: БГНЕС

"Тенденцията засега не е добра, но тя все още може да се обърне в следващите две - три седмици", заяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по време на извънреден брифинг в Добрич.

"Цифрите са ясни. Те говорят достатъчно за ситуацията. През последните седмици сме свидетели на едно постепенно повишаване на заболеваемостта на Балканите, което засегна и България. Но въпреки високите цифри, като имаше дни в които регистрирахме над 300 заразени, на ниво балкански страни, само Гърция има по-малко случаи от нас", посочи специалистът.

По думите му ние не сме изолиран случай. "Вълната, която започна на Балканите, стигна и до други страни в Европа. Редица страни върнаха част от мерките", обясни той. Кунчев бе категоричен, че това, което се случва в Европа е "като детска игра" в сравнение с това, което се случва в САЩ, Южна Америка, Южна Африка и Индия.

"След значителния ръст в последните три седмици достигнахме едно плато. Това е доста обнадеждаващо, защото при заразните болести този цикличен характер винаги го има и обикновено, след достигане на върхови стойности, следва известно намаление. Надявам се тази тенденция да се запази и ако това е така - в следващата седмица може да има лек спад на заразените", допълни още д-р Кунчев.

Той обясни, че заболеваемостта в страната е много разнообразна, тъй като има общини с нито един случай и такива, в които ситуацията не е добра. Д-р Кунчев бе категоричен, че инфекцията е под контрол в домовете за възрастни хора, в които тя е успяла да пробие.

"При такава въздушно-капкова инфекция, какъвто е COVID-19, пълно спиране не може да има. Няма начин, измислен от хората, при който ние да прекратим напълно разпространяването на вируса. Това, което е достижимо, е да поставим инфекцията под контрол, за да не изпадне в колапс здравната система", каза още главният здравен инспектор.

Той заяви, че ситуацията в Добрич не е добра, но не е и драматична. По думите му значителният ръст на заболели е притеснителен, а вирусът вече се разпространява дифузно. Най-големият проблем е, че това се дължи и на факта, че самата болница е източник на заразата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
2
 
! Отговори
fF преди 3 години
Някои от възкръсналите дори ги набеждават за богове и отци, а доста от поповете се провъзгласяват сами за всемогъщи богове, само защото ампутиран крак му пораснал примерно или пръст, и си спретват кървави мелета със саби и патлаци да се види кой е най-могъщият бог в кървави филми заснемани наживо!
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Мунчев, сега платото ли катерим, пика ли сме стинали или слизаме по GъZ надолу ?
42
0
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Може, а нещо държавен вестник, брой, от дата, или льохман е доказателствената ти база.
41
2
 
1
 
! Отговори
fF преди 3 години
Калоян Парев се е казвал българският Иисус, Калоян Парев от Силистра, него да питат за всичко на света, или така си лъжем най-редовно ние отгоре, но това друга тема.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 37Хайде, хвърли в затвора политиците и щабовете по цял свят, като си почнал. Че те са на едно мнение. Даже и шведът дойде на това мнение, и той в кюпа. Много е лесно да пред компа да пращаш в затвор и да раздаваш присъди наляво надясно.
39
0
 
2
 
! Отговори
fF преди 3 години
Тия от църквата изкарали половината народ апостоли и светци, само защото възкръснали, и руснаците си имат машина за възкресения с някакъв специален звук а те са атеисти, значи единият мъж на Мейзера който възкръснал и той апостол така ли? Колко апостоли ги изкарахте вие от църквата, сигурно стотици?!
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Ти с него ли беше при нотариуса или си говорим ангро, лаф да става?
37
4
 
1
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
Закона го спря Радеф, ама така ти отърва.А думите, че са извадени от контекста е ясно, за всеки по умен от глава зеленчук.А момента в който бяха казани, ние вече имахме мерки. Още помним кадрите от тези държави, които закъсняха с мерките.Най обикновен манипулатор си, но другите нямаме проблеми с паметта.
36
1
 
4
 
! Отговори
fF преди 3 години
Щом растат зъби, много ясно че има и възкресения, може да се пробва с Доплер на ултра къси и инфрадълги вълни, много е важно по костите и гръбначния стълб да има звук, и там където е причината за смъртта също, може антимагнитът и алкалът да пазят от злонамерени пречки за възкресението, може да отнеме доста време, зависи от колко време е умрял, и от скелета може да се гради труп с месеци наред, то се и гради, но пречат със секретни технологии, получава се преобразувание, а не точно възкресение.
35
1
 
3
 
! Отговори
fF преди 3 години
А истинският Иисус евреин ли е? И библията яко преиначили.Възкресението само по себе си не е никакво чудо, чудо е че пленили трупа му целият зъл свят в тъмница, лишен от каквато и да е положителна енергия на инжекции нон стоп за спиране на сърцето и тоталното умъртвяване с атака над очите където е душата и много пъти възкръсвал, но не можел да се освободи от плен, чак на втория ден се освободил и ги избил и изтрепал половината, телепортирайки се. И вършил много други чудеса приживе!
34
1
 
1
 
! Отговори
спад преди 3 години
ама до следващото поръсване ...
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано се смени властта и главния прокурор и целият Щаб, начело с Тиквата да влязат в затвора. Като преди това върнат откраднатото.
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБавите толкова милиони откраднаха покрай тоя коронавирус ... не е истина просто.Тоя Кунчев за 4 месеца си купи 3 апартамента.
31
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от Щаба не са лекари, а политически марионетки на Тулупа.ОСТАВКА !
30
2
 
2
 
! Отговори
fF преди 3 години
Имало едни по-честни попове в църквата, които казвали истината: няма Бог на тая планета, абе има си то, но много съсипани, не стига че ги занимават с глупоосстти тия богове и и ги разиграват и разкарват защото те търсели тоя дето всичко може, а той за да може всичко си има условия ако изобщо си саможертваме някога да стане такъв, че освен това го и предават кой е пред злото и по цял ден това правят, какъв Бог искаш да има на тая планета? Те тоталните лум--***-ни и прикриват възкресения, Мейзер?
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, за 4 месеца се оядохте, грам полза няма от вас.Изчезни и не се показвай.
28
5
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
И като вадиш думите от контекста, какво промени с това?Събуди икономиката, върна туристите, или пишеш нови правила в епидемиологията.Манипулираш с цифри а зад тях стоят реални хора. Може би нямаш възрастни родители, за които, ако успееш да отложиш заразяването с вируса, с поне едно лято, което да изкарате заедно, си струва ограниченията които осъзнато спазваш, не е стойностна жертва ?Не си прав. Не и според мен.
27
2
 
7
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Медицинският тероризъм продължава с пълна сила.
26
1
 
7
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 3 години
А дано, аз не винаги съм съгласен с него, но това мнение му е обективно. Ако задържим на това ниво и тръгнем надолу - ще е добре..
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд за всички тези ***, поддържащи поредната измама!