Евреите в България се обидиха на изказването на Каракачанов

Думите му за "соросоидни НПО-та" са недопустими, смятат от "Шалом"
11 авг 2020 19:07, Петя Славова
128

Изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод антиправителствените протести, че "соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да се докопат до властта и да направят джендърска държава" намери широк отзвук в израелските медии.

Причината – организацията на евреите в България вече отправи остра критика, предава Bulgaria ON AIR.

Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод протестите разгневи еврейската общност в България.

Още по темата

Oт организацията на евреите в България "Шалом" разпространиха позиция, в която определиха изявлението като обидно и недопустимо.

Според тях използването на думата соросоид има изключително антисемитски характер.

Те уточняват, че използването на името на Джордж Сорос и термина соросоид се използват от крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории.

От "Шалом" призовават българските политици да не се поддават на омразата.

Изказването на Каракачанов намери широк международен отзвук. Един от най-влиятелните вестници в света - "Джерузалем Поуст", публикува пълния текст на позицията на организацията на българските евреи у нас.

Според авторитетното издание думите на вицепремиера са антисемитски, тъй като напомнят за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за пример за постигане на користните си политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
0
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Какво да му се обиждаш на този бъчвяасал ***, който вече и отделителната система не може да си задържа, камо ли простащините, които бълва от устата си. Все едно на човек с Турет синдром да се обиждаш като псува. А за това, че такова недоразумение срами Бг по света, както и Тиквуняка са си виновни 80те процента, които с масовото напускане на останалите, под робството на простащината им, вече са твърдо 99%.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има видео в Тубата,където американски политици казаха,че не са искали Клинтън чрез Шорос да им взлиза в белия дом,затова избират Тръмп за президент,никой не ги иска!Освен негативите,кражбите,които създават и разлагат обществото,Шоросоидите правят и държава в държавата,като по този начин налагат силово волята си в самата държава и отслабват реалната държавност,питайте турците, те ще ви обяснят,техния Гюлен е бил такъв.
54
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам(Шкембе войвода и сие)пак са направили мечешка услуга на Тиквето?
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сорос и гюлен не са съпоставими.Единият с пари се мъчи да променя света, а другият е просто един турчин.
52
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
бре да му са не види!.."Обидил са Хърбел на Щърбел"..
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората мразят организациите на Шорос и НПО, защото те са вредни,крадливи, лъживи,манипулатори и разлагат обществото!
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите и българите са в добри отношения, знаем защо.А тези, които има предвид Каракачанов се знаят много добре кои са.
49
5
 
7
 
! Отговори
Сорос и Гюлен преди 3 години
Сорос е кауза, Сорос е реализираната мощ на капиталиста да създава държава в държавата. Подобно нещо беше направил Фетуллах Гюлен в Турция - не го изтърпяха.Тези хора си създават елити - нещо което става много трудно, с много години. Но те успяват. Тези хора си създават лобита - така влияят на развин(тието на държавите и на света като цяло.
48
4
 
15
 
! Отговори
факт преди 3 години
номерата на евреите с антисемитизма у нас не монават,защото са ни длъжни за това,че ги спасихме ВСВ..не са си платили дълга..нищо,че евреина навсякъде е свикнал да взема,но не и да дава..е, на нас ни е длъжен !!!
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро един кресльо, който се опитва да говори от името на цялата еврейска общност.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората казват,че сриването на лева - от 98 ститинки за един долар,към 3000 лева за един долар и ограбването на банките до шушка в България, се дължи на Шорос,така ограбват всички български граждани и държавата ни,това се случва през управлението на Виденов и БСП,така Шоросоидите хем свалят БСП от власт,като ги злепостават с грабежа,хем качват десните мародери на власт,които правиха страшното разграбване и приватизацията за жълти стотинки и масово унищожиха работните места на хората!
45
3
 
11
 
! Отговори
Богоизбраните преди 3 години
Богоизбраните се опитват винаги да поставят другите в положение на вина, в положение, че им се дължи нещо- извинение, обезщетение.Ако кажеш нещо срещу евреин, си антисемит (т.е. срещу цялата семитска раса)- Те се идентифицират със семитската раса, макар че малко от тях са такива.Вярно - прекаляваме със спасяването на еврените, но мисля че е простимо.
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едва ли точно това е мнението на всички евреи в България.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Каракачанов,подкрепям го,пич!Шорос е толкова "евреин",че го забраниха в Израел и не щат да го видят,да не говорим за глупостта,че Шорос бил преживял холокоста,като е служил през ВСВ на нацистите да ограбва домовете на загиналите и пратените в концлагерите хора,има снимка на Шорос със нацистката му униформа.А колко държави бяха измамени и ограбени от отрганизациите на Шорос е друг въпрос.Хората мразят организациите и НПО на Шорос,защото те са вредни,крадливи и разлагат обществото!
42
2
 
15
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Наскоро неприятно миришещия "български"евреин Финци направи едно много обидно и вражеско изказване против БГ и българите в Берлин,без да има и най малкото основание за това!? Това са евреите - подли,неблагодарни,отмъстителни лакоми,арогантни и...всичко най лошо на този свят!!!
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така. Сега е време евреите и техните организации да се извинят на българският народ. Сорос не е всички евреи. И не е теория, а е факт. Ако евреин направи престъпление според тях е антисенитизъм. Аз лично настоявам за забрана на Шалом докато не се извинят. Ционистки фашугери.
40
2
 
16
 
! Отговори
Как преди 3 години
Сте забравили да изтриете статията в нета за падането на Търновското Царство там пише че евреин богомил е предал ключа на османлиите на Търновската крепост.
39
2
 
15
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Гузен негонен бяга!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе еврейската организация в България по скоро трябва да се казва Бар-Мицва, а не Шалом 🤣
37
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лиготиите на путинофилите като г-н министъра на войната нямат край.