Евреите в България се обидиха на изказването на Каракачанов

Думите му за "соросоидни НПО-та" са недопустими, смятат от "Шалом"
11 авг 2020 19:07, Петя Славова
128

Изказване на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод антиправителствените протести, че "соросоидни НПО-та искат да вземат властта, за да се докопат до властта и да направят джендърска държава" намери широк отзвук в израелските медии.

Причината – организацията на евреите в България вече отправи остра критика, предава Bulgaria ON AIR.

Изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов по повод протестите разгневи еврейската общност в България.

Още по темата

Oт организацията на евреите в България "Шалом" разпространиха позиция, в която определиха изявлението като обидно и недопустимо.

Според тях използването на думата соросоид има изключително антисемитски характер.

Те уточняват, че използването на името на Джордж Сорос и термина соросоид се използват от крайнодесни организации и политически лидери в Европа и САЩ като част от конспиративни теории.

От "Шалом" призовават българските политици да не се поддават на омразата.

Изказването на Каракачанов намери широк международен отзвук. Един от най-влиятелните вестници в света - "Джерузалем Поуст", публикува пълния текст на позицията на организацията на българските евреи у нас.

Според авторитетното издание думите на вицепремиера са антисемитски, тъй като напомнят за времената, когато нацистката пропагандна машина е давала евреите за пример за постигане на користните си политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите са си виновни сами за това негативно отношение към тях. Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.
15
2
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Аз пък много се радвам че Каракачанов е казал това- Най после да свърши нещо смислено в целят си сланинест Живот!!
14
1
 
29
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Те тая нация са си обидени по рождение.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо ? *** НПО-та,означава организации,финансирани от Сорос?! Това е всеизвестно. Каракачанов визира самите НПО, какво обидно са видели евреите? Ако образа на техния човек е толкова лъчезарен и чист,излиза ли, че смятат финансираните организации за излагащи благодетеля?
12
14
 
5
 
! Отговори
ОП преди 3 години
Каракачанов - Шкембе Войвода от ВМРО и Валери-Далавери от НФСБ клекнаха и пристанаха на ГЕРБ-аджиите........................да!!Единственият свестен патриот и националист се оказа Волен Сидеров от ПП Атака!!!
11
3
 
14
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Ааааа,значи де го чукаш,де се пука?!Тоя тъ,п евреин не се ли усеща че се набутва сам между шамарите?!Значи ЕВРЕИТЕ стоят зад гимнастиките на Джордж Сорос,насочени да разбиват света?!Аз до сега не бях сигурен въпреки подмятанията от тоз или онзи за манипулациите на евреите в световен мащаб,а то ще си излезне истина,а на всичкото отгоре тоя глупчо излиза да си хвърли калта върху себе си и себеподобните си?!Мисля,че когато двама си мерят онея работи,третия не трябва да застава между тях!!
10
1
 
14
 
! Отговори
V преди 3 години
Ми да им викат родшилдови ве .Родшилд всъщност не е фамилия .Това означава червен щтит на немски . Фамилиите са Мозер и Баерн от Франкфурд на майн ;) Бежутери които стават лихвари. После петте сина стават банкери в пет града Лондон ,Париж ,Рим и кои още беше . Въпреки че благороднически титли се дават само на християни ,след наполионовите войни всички родшилди си купуват благороднически титли .Това на кво мяза ?
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шалом"са неблагодарници.
8
2
 
18
 
! Отговори
???? преди 3 години
Дъртия рептил.......................гадината Сорос-Шорош................още ли не е пукнал???Ами да..............те рептилите пият кръв от костенурки и малки бебета и живеят над 100 години...............те са сатанисти и имат гарантирано място в ада, при Сатаната!!!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат право да се обидят тяхно право си е, обаче тука има свобода на словото и Каракачанов може да си казва каквото иска. На нас НПО-та не ни трябват, не сме ги канили тука. ВСВ свърши отдавна и могат да се прибират по държавите си, нашата роля е изпълнена, колкото можем толкова нямат право да ни съдят и поучават.
6
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пращат отряд от Мосад и да приключат проблема!
5
13
 
1
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 3 години
Шабат Шалом, братя!!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обидили се...........................не съм му фен на Шкембе- Войвода, но за това е прав, има НПО-та, които са финансирани от дъртия финансов манипулатор и мошеник Сорос............Шорош.............унгарския евреин!!!!
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евреите вече съвсем се побъркаха.Щото Сорос е евреин ли?А пък Орбан съвсем го изгони Сорос от Унгаария и забрани крака му да стъпва там.Какво ли говорат пък за Орбан тези ненормалници.
2
2
 
36
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тези са винаги обидени и всички останали са им длъжни!
1
23
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Каракачанов е ***, подобно на другите двама от коалицията