Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност

Ученият изтъкна, че все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19
Обновена: 20 сеп 2020 13:54 | 20 сеп 2020 13:38, Ния Христова
189
Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност
Снимка: БГНЕС
Европа често не представя статистиката в коректен вид - на много места тестовете са безплатни, в големите държави се правят по няколкостотин хиляди тестове на ден. Това каза доц. Андрей Чорбанов от БАН в студиото на БНТ по повод статистиката от последните дни в Европа.
 
Наблюдава се чувствително увеличение на новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус.
 
Според него в момента в Европа се правят по концентрирани тестове заради започването на учебната година.
 
Чорбанов отбеляза, че най-важният показател в статистиката за COVID-19 е смъртността.
 
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.
 
Ученият изтъкна и факта, че до този момент все още няма ефективна грипна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
12
 
12
 
! Отговори
преди 3 години
После Мангъров бил какъв ли не. Ето, че има и други хора които казват, че от изолацията няма никаква полза.
122
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички държави, които не въведоха рестриктивни мерки имат по-ниска смъртност!
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес попаднах на информация,че ваксина срещу карана вирус се търси от миналия век. Правени са опити с различни варианти и резултатите са, че след повторно заразяване с корона вирус ваксинираните мишки развиват пневмония и умират.Правени са опити и върху малки деца( е знам това до колко е вярно) По същият начин, 2от ваксинираните деца, при повторно заразяване умират от пневмония. Невалсинираните при повторно заразяване оздравяват по-лесно Няма ефикасна ваксина против вирус и скоро няма да има.
120
9
 
11
 
! Отговори
Къде има нулева преди 3 години
смъртност? Хората си *** от хроничните си болести, не от вируси. Вирусите предизвикват други заболявания, но не и смърт. Този съм го чувал да казва, че докато не се заразим всички, вируса няма да изчезне, и е прав, това е единственият път, никакви ваксини няма да ни опазят!
119
7
 
11
 
! Отговори
От север преди 3 години
Може 6000 да са ритнали бакъра в Шведско, ама не е от Ковид
118
3
 
6
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Благодаря, 120,Пиша защото съм в отпуска и имам време.. Иначе съм наясно, че си има дежурни във всеки сайт, които пишат това което са ги накарали. Тука пи в защита на пандемията пишат 2-3 човека! В крайна сметка моето мнение надали ще повлияе на някой, но това трoлсъвaне е досадно.
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 126 Ти точно защото си с основно можеш да се довериш на всеки,защото не ползваш ума си. Доцентът първо не е доктор и второ не казва цялата информация,а само частта,която устройва тезата му. Държави като Норвегия и Дания са в пъти по-добре с мерки срещу коронавируса и има в пъти по-малко заразени и починали,а са съседни скандинавски държави.
116
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли е новия Мангъров, да тича от медия на медия да ръси гулпости? Нещо изявите му зачестиха, бисерите също.
115
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е да, след като 6000 души ритнаха бакъра в Швеция, сега смъртността им е нула. Много умно... Между другото, къв е тоя умник?
114
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и да съм с основно. За това се доверявам на доцента.
113
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дивото К е питомно да ви кажа аз. Бая мозък е събрало.
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121 Ти щом пишеш повече с тире по-вече дори не знам основно образование как си завършил!
111
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никак не харесвам когато биолози се изказват по мидицински въпроси преднамерено. Швеция действително сега няма смъртни случаи или те са по един смъртен случай през няколко дни. Но има важно но. Доц.Чорбанов казва А ,но не казва Б. Важен показател е общият брой смъртни случаи,а те в Швеция са много над 5000 смъртни случаи, които доц.Чорбанов пропуска да назове. Тези хора са умрели вследствие епидемията Ковид 19 според шведските власти и здравни служби. Защо доц.Чорбанов не сравни с Норвегия?
110
1
 
0
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
ХайдеТи говориш глупости и го знаеш! За Италия и Испания го знам ден за ден, след това могат да си стъкмяват каквото искат. Какво работиш философи?
109
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я па я, този определено знае по-вече от тебе. Има доц.пред името му. Пред твойто какво има? Осми клас?
108
2
 
1
 
! Отговори
До дивоК преди 3 години
Здравейте, радвам се чета Вашите коментари и се възхищавам на терпението,с което им обяснявате.Ясно Ви е, че не искат или не могат да го проумеят, но Вие продължавайте,защото има хора като Вас който ви подкрепят.А за тях ми е тъжно, както се казва, Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи сеНа сила не можеш да дадеш,само да вземеш. Приятна вечер.
107
3
 
3
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Какво работите извън сайтовете? Имате ли допир до медицината професионално? В Италия при десетки хиляди официални жертви нямаше в пиковете повишение на общата смъртност. Няма как да е по различно в САЩ,, а за страни като Бразилия и Индия е безмислено за говорим. Хайде обяснете какво стана в Италия?
106
2
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До ДивоКговориш глупости ...няма страна в Европа която да има същата бройка смъртност в сравнение от СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКАТА !!!!А не както профани като теб си мислят в сравнение от миналата година !!!Недеий да бъдеш опасен за хората разпространявайки идей които са базирани на жалкия ти житейски и математически опит ..... остави това на специялисти ...
105
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 203 000 починали от коронавируса в САЩ и 136 000 жертви в Бразилия - какви други доказателства да дирим, че има епидемия? Там където не се взеха мерки навреме, коронавирусът се развихри и нанесе тежки удари и върху населението, и върху икономиката. Едва след като се взеха мерки, смъртността от ковид спадна и сега изглежда, че ковид не е чак дотам смъртоносен. Не е чак до там смъртоносен, именно поради взетите мерки и активната стратегия за възпирането му.
104
3
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Този е ученик на Мангъзов.