Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност

Ученият изтъкна, че все още няма ефективна ваксина срещу COVID-19
Обновена: 20 сеп 2020 13:54 | 20 сеп 2020 13:38, Ния Христова
189
Доц. Чорбанов: Които послушаха учените, сега имат нулева смъртност
Снимка: БГНЕС
Европа често не представя статистиката в коректен вид - на много места тестовете са безплатни, в големите държави се правят по няколкостотин хиляди тестове на ден. Това каза доц. Андрей Чорбанов от БАН в студиото на БНТ по повод статистиката от последните дни в Европа.
 
Наблюдава се чувствително увеличение на новорегистрираните случаи на заразени с коронавирус.
 
Според него в момента в Европа се правят по концентрирани тестове заради започването на учебната година.
 
Чорбанов отбеляза, че най-важният показател в статистиката за COVID-19 е смъртността.
 
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.
 
Ученият изтъкна и факта, че до този момент все още няма ефективна грипна ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
3
 
! Отговори
Drujbai преди 3 години
До АнонименМного мъка има по тоя свят!
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Виж му името и ...... НЕ, благодаря!"Познавам доста повърхностни хора, ама след 12 годишна възраст, само най-големите *** съдят и осъждат човек, заради фамилията му. Какво? Твоите деди са били все кралици, поети, философи и учени ли? Аман ...
141
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DrujbaiДа, той е!
140
7
 
11
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Повтарям в Италия , не е имало пик на смъртността, следено е в реално време, някой беше е оставил данните без да ги фалшифицира при това съвсем съзнателно. Който иска да знае истината има шанс да се докосне до нея. Който го интересуват стотинките от лъжите не се вълнува от истината.
139
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
COVID 19 проект на Световната Банда,приключва на 21-ви март 2025-та годинаМр ъсн а ку му ни ст ич ес ка гестаповска сг ан
138
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До trafoPOST"Не е много по-голяма от България. До 17.09 - 5865 починали от вируса. България-7 млн - 753 души. Как ви се струва?"Първо - починали СЪС корона, не ОТ корона. Ето как ни се струва. В България почиват по 7-8 човека на ден и по всичко изглежда, чеще стигнат поне 30-40, а преди коледа може и доста повече. Швеция има далеч повече възрастни хора, както и хора, които просто не биха оцелели в България, поради липса на адекватно здравеопазване и социална политика. От там са жертвите.
137
2
 
2
 
! Отговори
Drujbai преди 3 години
Ти ли си ученият, бе ***?
136
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всички държави, в които не взеха мерки навреме, има много повече заразени и починали. В държавите, в които взеха не просто мерли, а адекватни мерки навреме, на практика спряха епидемията.
135
6
 
15
 
! Отговори
trafoPOST преди 3 години
До АнонименЕто и от мен информация от днес, Швеция е 10 млн. Не е много по-голяма от България. До 17.09 - 5865 починали от вируса. България-7 млн - 753 души. Как ви се струва? А Гърция, в която имаше драконовски мерки с глоби и смс ако искаш да излезеш, до днес 331 починали. Та, за Швеция и всички останали важи, пука ли и на държавата колко души ще умрат, ако не, немаш грижи. Явно, Швеция няма проблем с този въпрос
134
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тези, които послушаха учените от самото начало - а това са държави като Швеция, които не въведоха стриктните мерки, не затвориха училища и градини, в момента смъртността им е нула или клоняща към нула", каза Чорбанов.*Така е, смъртността в Швеция клони към нула в момента. Там вече поизмряха и не остана кой да умира. Досега 5865 починали в Швеция, а в съседна Норвегия са 267 и във Финландия са 339.
133
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДивоК 119Нямало пик при смъртността в Италия?!?!Къв си ти бе????Пази боже да нямаш досег с медицината професионално чегорко му на пациента!!!
132
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорбанов?!?!?!WTF for идиотин?!?!?Виж му името и ...... НЕ, благодаря!
131
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния ***-докторак изказал се по темата.Да даваш оценки кой как се справил с вируса при положение че сме още в началото на пандемията е ТЪПу !!!А и да питам тоя ошмулен пишман-доктор бил ли е някога в Швеция та я коментира, М???Аман от аматьори!!
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция са по 10 -12 деца в паралелка. Горният курс са дистанционо. Повечето граждани спазват дистанция.Хубаво е все пак да се поинтересувате как се провеждат занятията.
129
3
 
6
 
! Отговори
ДивоК преди 3 години
Прав си, когато се достигне критична маса има последствия. Така е и с глупостта и празнословието.Трябваше във всички мегаполиси да е страшно, но не е! В Южна Италия имаше едни селяни с пушки, които заплашиха Коронавируса и той си остана пролетта на север
128
11
 
8
 
! Отговори
Ето как в Русия преди 3 години
децата ходят на училище, весели и щастливи, а у нас им нахлузиха противогази. Простотията на ГЕРБ друго не може! Его гледайте -https://youtube/watch?v=7HAo4P2ov-g. Един ден ще се молим на Русия, но дядо Иван ще ни удари ритника!
127
3
 
3
 
! Отговори
Не трий бе преди 3 години
Ето въпросния проект в оригинал на Световната Бандаhttps://thebulgariantimes/wp-content/uploads/World-COVID-19-Strategic-Preparedness-and-Response-Project.pdf
126
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДивоК Какво станало в Италия? Там стана това, което е описано като "верижна реакция" - когато уранът достигне като количество критична маса,започва верижна реакция, която завършва с чудовищна експлозия. Коронавирусът обича мегаполиси с висока плътност на населението, където хората живеят на големи фамилии в един дом (за разлика от Швеция). Т.е. в Италия имаше критична маса - верижна реакция - и експлозия. А това, което пишеш за общата смъртност е пълна спекулация без доказателства
125
3
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Швеция досега има 88237 заразени и 5865 смъртни случая. Всеки може сам да си направи сметката.
124
8
 
3
 
! Отговори
Не трий бе преди 3 години
COVID 19 проект на Световната Банда,приключва на 21-ви март 2025-та година.