Георг Георгиев: Надяваме се никой да не опетни националния празник

Утре се очаква ново Народно въстание
21 сеп 2020 22:40, Нели Христова
71

Ден преди големия протест - как ГЕРБ отстоява позициите си?

"Притеснявам се на протеста да няма ексцесии и различни сблъсъци. Не бива да забравяме, че 22 септември е национален празник, искрено вярвам, че никой няма да иска да го опетни с действията и неразумните си реакции", коментира зам.-министърът на Министерство на външните работи (МВнР) Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него промените в Конституцията са били породени от исканията на протестиращите, които по-късно са се отдръпнали, поради невъзможността процедурите да се извършат от ново Народно събрание.

"Не виждам каква е причината поради, която не се желае това Народно събрание само да стартира дебата. То няма да го води и няма да реформира Конституцията. Не виждам на база на какво едно следващо Народно събрание би било по-легитимно от сегашното", заяви още Георгиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-външният министър смята, че времето за редовни избори е дошло и сега.

"Разговорът, който се води в момента е доста неразумен, тъй като ние ще спазим абсолютния минимум - през месец ноември", каза още Георгиев.

По негови думи няма по-точна социология от изборите, а най-реален резултат би се получил, когато българите отидат и пуснат своята бюлетина.

"До момента в нашата практика не съм виждал НПО да отиде на избори. Могат да отидат личности или да се произведе мажоритарен вот, който би бил невъзможен без партия или политическа сила, която да застане зад кандидата", обясни още Георг Георгиев.

Гостът е на мнение, че ако не успееш да формираш правителство, отиваш в опозиция.

"Винаги е възможно различните конфигурации да излъчат различни мнозинства, но това би било функция от изборите. ГЕРБ никога не се е готвила за загуба", допълни още Георгиев.

Според него наличието на по-голяма представителност на различни формации би било добре, стига те да бъдат достатъчно системни и съобразяващи се с правилата на политическата игра и етика в страната.

Зам.-министърът на МВнР посочи, че референдумът е най-висшата форма на пряката демокрация.

"Няма по-добър начин да разбереш мнението на хората и да го прехвърлиш в политически решения чрез референдума. Нека да има произнасяне и възможност държавата да вземе решения", допълни Георг Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опааа, днес още един милиард евра за земеделие от ЕС. Какво стана с линча за Борисов от там? Айде гледайте си телевизионните въстания и плачете, че не можете да помръднете ГЕРБ
36
9
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
На мен Русия ми е помагала по много начини...
35
6
 
18
 
! Отговори
Гледам го туй преди 3 години
На снимката и си мисля-що са преструваш. Сложи си роклята и високите токчета. Окосяване на райграс и си шест .Кво се преструваш на мъж. Не се върви срещу природата .Предай се !
34
8
 
12
 
! Отговори
Оставка на Мутрите преди 3 години
Оставка на мутресата ТехноимпексоваОставка на мутресата сестра ГалеваОставка на мутрафонът Фигурант
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаКак ти помогна Русия? Взе 40 милиона жълтици, открадна 40 вагона история (артефакти, папируси, книги които и османците не унищожиха) с помоща на долнопробните гръцки попове и обесиха Левски. Това ли е помощ?
32
8
 
14
 
! Отговори
нищоправещият преди 3 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя какво каза? Мисля, че нещата са ясни и могат да се кажат много по-просто и разбираемо.България е най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС.Това вече с половин уста го признаха вече и хора от ГЕРБ, като Цвета Караянчева.Това Народно Събрание е нелигитимно, защото доверието му е изчерпано - народът, суверенът, който го е избирал, не му вярва и не го иска!Как по-просто да го кажем?И с протести и без протести - новият парламент ще бъде шарен. ГЕРБ/БСП=50/50.
30
5
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
И каква НЕЗАВИСИМОСТ ще празнуваме утре,като България се управлява от ,, Козяк,, ???!!! А ???
29
3
 
4
 
! Отговори
Охоу преди 3 години
Чакай ти и се надявай, сякаш не ги знаеш наште пиздероци.. !
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да, дайде да си дебатираме няколко месеца, докато изчезнат петте милиарда и парите в резерва. После заповядайте да управлявате.
27
8
 
9
 
! Отговори
Неграмотен преди 3 години
До АнонименИскате избори,а Радев, Нинова и Мая това и чакат - те искат служебно правителство, та да поуправляват. Без избори, на аванта.
26
4
 
10
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Абе пичове, погледнете историята. Едно въстание не стане ли от раз, значи няма да стане. А ако случайно стане от найстия път, то резултата ще ви разочарова.
25
6
 
3
 
! Отговори
DEA преди 3 години
Shte doide deniat aa rasplata shte si platite do edin I do edna no ness parish a sas ghivotasi Marcus ni bokluci proshka Obama daima
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"''''По негови думи няма по-точна социология от изборите, а най-реален резултат би се получил, когато българите отидат и пуснат своята бюлетина."""Ами и ние това искаме бе пуяк.Искаме избори.
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самият факт, че подобен може да бъде зам.министър, е едно огромно мазно и отвратително петно върху достойнството на българите.Съмнявам се, че той знае за какво става дума.
22
6
 
10
 
! Отговори
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР преди 3 години
Георг Георгиев има 5 хотела - два в Слънчев Бряг , два в Банско и един в Бургас .Има и дял от Пристанище Варна .
21
2
 
12
 
! Отговори
До 17,18.... преди 3 години
Да Президента ти е виновен,че си се родил глупав,като за трима *** и с мъжки полови белези, а мечтаеш да бяха женски,е няма пълно щастие. Поне глупостта притъпява усещането.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по голямо опетняеане от това, ей такива калинки като тоя да управляват страната, за която хората са давали живота си преди години
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Денят на Съединението по нов стил е на 18-ти септември, а този на Независимостта - на пети октомври (по стар стил те се падат, съответно, на 6-ти септември и на 22-и септември). Надписът на паметника в чест на Съединението, построен на едноименния площад в Пловдив, посочва датата на Съединението по нов стил. Нищо не опетнява повече отбелязването на двата празника от неточните дати...
18
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тримата глу.паци и Радев са готови със сценария за опетняване.