Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата

Пострадали са още двама служители на СДВР
23 сеп 2020 14:00, Анисия Иванова
162
Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия снощи в района на сградата на Народно събрание – 1.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България, съобщиха от МВР.

Още по темата
Напрежението до старата сграда на Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица.

Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда, отчитат от МВР.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано вчера заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София.

Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
20
 
6
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
ГЕРБерастки провокатори...
56
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова не е ясно за какво протестират , ако поставят ясни изисквания за какво протестират няма да имат възможност да се налудуват, като не знаят за какво протестират се отварят възможности да се налудуват. Вярно лудуващите прецакват българския народ , но не е това целта на занятието просто да си задоволят емоцията да се налудуват, нормално е от лудостта на някой , да има други прецакани , но просто хората си имат потребност и тя трябва да бъде задоволена за предпочитане без да ги арестуват.
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката,Я си признай, ако Цецерон ти вкара една оферта, ще ритнеш ли портрета на Вожда, или ще останеш до последно с него в бункера?
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата е, че те работят и ще имат пари, а ти, ще виеш тук, че "нямаш".Много напосоки стреляш. Айде да видим януари кой ще има пари и кой няма да има ;)
53
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е важно какъв е Бойко важно е че БСП иска власт чрез революциятакава НЕ демократична партия не съм виждалОСТАВКА НА НИНОВА
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Активист на БСП"И какво щеше да стане ако бяха минали покрай БАН???"Що не питаш Отровното трио какво бяха запланували?
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56"Ами, да си стоят вкъщи. После, като им дойде сметката за парното, или ги одерат с поредния данък, ще ревнат на умряло, ама късно. Нека стоят"Явно на теб няма да ти дойде сметка за парно.Разликата е, че те работят и ще имат пари, а ти, лу*ъра ще виеш тук, че "нямаш".
50
14
 
2
 
! Отговори
Филип Фратев преди 3 години
Долу Бойко!Искам 6 000 000 лв. за формулата ми за Ковид-19, иначе я продавам на американците!ОСТАВКА!!!
49
21
 
4
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Мутрагеньо отново успя да окървави протестта!И какво щеше да стане ако бяха минали покрай БАН???
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ги е пратил ! Той е виновен за всичко ! За ураганите в САЩ,бедността в Африка,сушата в Сахара,студът в Антрактида....Добрите протестиращи са истински,лошите-от ГЕРБ.Гергов ( БСП) и опозицията в партията пак хора на Борисов.Гешев изпообвини една камара олигарси,но простаците искат оставка,защото обвинените били врагове на Борисов.Изборите пак бил купувал и фалшифицирал,но тези за Радев-честни.Нагли сте бе ! И прости ! Супер спрели хора !Това е !
47
6
 
16
 
! Отговори
истина преди 3 години
С камъни, бутилки и яйца мутрите на Фигуранта показаха каква ще е промяната.Новите лица на промяната са БСП, ГЕРБ, ДПС, Век 21, АБВ, Мая Кофата, Хр. Иванов, Бареков, Слави Чалгата, Повредените майки, Румен Радев и Бабикяните.Протестирайте, крещете, спете до контейнерите, хвърляйте храна, пак ще духате супата.
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по това време са си в къщиАми, да си стоят вкъщи. После, като им дойде сметката за парното, или ги одерат с поредния данък, ще ревнат на умряло, ама късно. Нека стоят.
45
13
 
6
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 3 години
Шапкарите ако си забелязал са СЛУГИ НА ВЛАСТТА, НЕ НА НАРОДА, винаги са на страната на властта, не на народа!? Забелязал ли си!? Теб някога шапкар да те е пазил така както пази властника!?
44
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ще направят,като протестират-ще срутят "народното"събрание?!Не ставайте смешни и оставета хората да маршируват.Който иска срутване,пуска бомба отгоре.Питайте Херо Мустафа.
43
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП защо се бият много са нахални, овцете на отровното трио само са бляли и силно викали бееееееееееееее
42
4
 
15
 
! Отговори
Така преди 3 години
Наречените,обикновенни(нормални),по това време са си в къщи и не се занимават с хвърляне на камъни!Демокрация,при избори,от там нататък правила и закони и мандатност!Иначе,всеки перколясъл,като Йоло Денев,все иска оставки,ама не знае на кого!
41
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ГЕРБ видимо са задухали други ветрове. Само преди 2-3 седмици под тази статия щеше да е фул с бойковистки тролаж, ама сега... Сложни времена, не се знае какво ще стане утре...
40
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно къде са сега тролските калинки мрънкащи че се хвърляли яйца.
39
13
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Както написах по-долу: шапкарите са СЛУГИ НА ВСЯКА ВЛАСТ - герберска, бесепарска, депесарска, всяка която и да е тя, затова те могат да бъдат единствено мои врагове! Някога на някого от вас шапкар да ви е предпазил от ''битов'' престъпник например!?
38
4
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Март догодина ше се видим на избори:):):)

Спонсорирани публикации