Борисов: Без маска навън, където няма струпване!

Правителството осигури ремдeсивир до края на март
Обновена: 21 окт 2020 12:37 | 21 окт 2020 12:13, Веселина Йорданова
339
Борисов: Без маска навън, където няма струпване!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов иска в заповедта за носене на маски на открито да бъде описан всеки детайл.

Както вече беше обявено, от утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски и навън.

Още по темата
"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", уточни той на заседанието на правителството днес.

Днес кабинетът обезпечи доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигурява лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Премиерът посочи, че болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани, каза той.

Борисов коментира още, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение, посочи премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
18
 
! Отговори
БОЙКОООО преди 3 години
КЪДЕ ТИ Е МАСКАТА?ЗАЩО СИ СВАЛЯШ МАСКАТА, КОГАТО ГОВОРИШ С ХОРАТА???ТИ ТОЧНО ТОГАВА ТРЯБВА ДА Я СЛОЖИШ, А Я СВАЛЯШ???? ЗАЩО????
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евалата на баце
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее най-накрая яснота! Иначе се получава следното нещо - в час децата без маски, на двора с маски. Благодаря Бойко, че вснасяш яснота в хаоса.
8
8
 
24
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Ето това е разковничето - "струпване". Ако няма, маските на открито са ненужни. За това спазвайте дистанция, за да не ви се налага да слагате маски.
7
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако отмени носенето на маски на открито ще гласувам за Борисов от БКП ще затворят всичко, ако се докопат до власт.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щеше да фърчи до Ново село?Чакаха го на аерогарата,но явно пуска слухове.Както и на Радев разруши срещата с естонеца.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май и него го 'фана страх от народовируса. Затова ли втори ден бавят заповедта. Ама то заповед ли ще бъде или молба.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започнаха да дават назад! Само така! Това беше най-абсурдната мярка която можеха да измислят!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво има да проверяват - активно мероприятие на Бойко Борисов и министърчето на Пеевски - Костадин Ангелов.Целта - дискредитиране на Президента на България.
2
40
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият проблем на бай *** е носенето на маска! Всичко друго му е наред! Спи, когато колегите го бутнат да поискат увеличение на заплатите. Спи, когато го карат да се квалифицира, да учи. Спи, когато го ограбват. Карат го да носи маска- вой до небесата.
1
28
 
15
 
! Отговори
Случаен преди 3 години
Бойко е голям!

Спонсорирани публикации