Борисов: Без маска навън, където няма струпване!

Правителството осигури ремдeсивир до края на март
Обновена: 21 окт 2020 12:37 | 21 окт 2020 12:13, Веселина Йорданова
339
Борисов: Без маска навън, където няма струпване!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов иска в заповедта за носене на маски на открито да бъде описан всеки детайл.

Както вече беше обявено, от утре ще влезе в сила заповед на Министерството на здравеопазването за задължително носене на маски и навън.

Още по темата
"Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колелото, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но по негово желание", уточни той на заседанието на правителството днес.

Днес кабинетът обезпечи доставките на лекарствения продукт ремдeсивир, с което осигурява лечението на пациентите ни с COVID-19 до края на март 2021 г.

Премиерът посочи, че болниците са претоварени в момента, пациентите с COVID-19 са все повече, заразява се медицински персонал.

Трябва да мислим и за лекарите, които са на първа линия. Европа въведе задължителни маски, в сила са извънредни положения, затвориха училища, ресторанти, обекти. Ние искаме на базата на убеждението и със стриктен контрол да запазим живота на медицинския персонал, на всички служители на първа линия в битката с COVID-19 и на всички български граждани, каза той.

Борисов коментира още, че обществата по света са разделени и процентът на тези, които не вярват, че има COVID-19, се увеличава. В същото време бройките на заразените вървят нагоре в цяла Европа. Затова независимо, че са в защита на здравето на хората, всички мерки биват подлагани на съмнение, посочи премиерът.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се въдеде лекари да издават бележки на хора с астма, хроничен синузит, ниско кръвно,и други заболявания, че за тях е вредна маската. Нали целта уж е да сме живи и здрави,и да не вердим основа в медицината?!
30
3
 
13
 
! Отговори
6 преди 3 години
Няма вече живот нас мъжете - в къщи жената , навън маската !Баце веднага усети контраударът и " може , но при струпване " тоест на митингите и протестите само !Крайно време е да си ходи с цялата хунта !
29
0
 
7
 
! Отговори
Уратаааа преди 3 години
Да видим кой има полза от мероприятието?Съмнявам се даже и в скафандри да ни облекаттова да качи БСП на власт ако няма фалшификация!Номера не минава другари назначени хайдуци капиталисти чекисти.
28
0
 
5
 
! Отговори
Януш преди 3 години
Аз карам колело извън града. Само коли фучат около мен. Така че ква маска.
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тя заповедта влиза в сила от утре а гербавите некадърници още не са я написали...
26
2
 
17
 
! Отговори
a преди 3 години
Добре, че се появи СЛЪНЦЕТО за да избави хората от лошите маски.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да я сложа. Точка. Вреди ми.
24
12
 
3
 
! Отговори
аре преди 3 години
До ДОЛУ МАСКИТЕ не смесвай политическите издънки с противоепидемиологичните изисквания - маските са за тези които носят вируса без да знаят (да не плюят на ляво и на дясно). А за "премиера" - що не скачахте преди 10 години а?
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи влизаш в ресторанта махаш маската.. Влизаш в час пак я махаш.. Вкъщи проветряваш.. Но навън я слагаш..Колко трябва да си ***?
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 24Има хора,които от март ползват почти една и съща маска. Такива случаи чувах.
21
5
 
23
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
До наивниците и не се подлъгвайте! И пролетта беше така, Ананиев каза маски на открито задължителни, после си дръпна заповедтта но като видя, че няма съпротива ги въведоха след 1 седмица та така .. готвят ни заточение с месеци не си мислете, че това с маските ще е до края на ноември както е според заповедтта. То и изъвнредното положение ще си продължава до безкрайност ако не се борите срещу тоя питенкантроп и здравния фашизъм!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно,че на улицата няма тълпи,особено в провинцията. Трябва здравния министър да се запознае със специализирани доклади относно маските,защото все пак е лекар,а ние лаиците вече се запознахме,и то доста авторитетни такива.
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези, които носят маски ще им се полага повече ремзидевир щот се заразяват по-лесно справка медицинския персонал.
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно решение. На "протестите" трябва са с маски.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не знае какво да направи, ама ние Баце си го знаем.
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се радвам че в България където хората не са побъркани и не се примиряват с тези абсурди, в западните страни *** се МОЛЯТ на правителствата да ги затварят и да ходят с маски навънка, не знам какво им има.
15
3
 
22
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
Няма открито закрито, тези които не са платени глашатаи на хунтата и на презоеканските им началници, безкористните и честните специалисти и лекари , истинските експерти в областта го казаха - масовите маски които от 20 ст. станаха на 2.00 лв не пазят и 1 сек от вируси. А след 40 мин задължително трябва да се махат защото стават опасни за живота на хората. Казаха че сезонния грип е по опасен защото атакува дори и децата за разлика от ковида! Така че обявете гражданско неподчинение - маски долу!
14
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са, за да не се струпвате и да не протестирате срещу диктатора мафиот.
13
3
 
19
 
! Отговори
уточнение преди 3 години
Как ще се създават деца от дистанция?!!
12
4
 
22
 
! Отговори
НЯМА ПАРИ преди 3 години
АЗ ПАРИ ЗА МАСКИ НЯМАМ.МАСКА СЕ СМЕНЯ НА ВСЕКИ 6 ЧАСА. ТОВА СА 3 маски на ден.90 маски на месец по 2 лева. ДЪРЖАВАТА ОТ КЪДЕ ЩЕ МИ ГИ ПОДСИГУРИ?ЧАКАМ ДЪРЖАВАТА ДА МИ КАЖЕ ОТ КЪДЕ ДА СИ ПОЛУЧА БЕЗПЛАТНАТА ДЪРЖАВНА МАСКА.