1589 са новите случаи на коронавирус, от тях близо 600 в София

13 души са починали през последното денонощие
Обновена: 24 окт 2020 06:23 | 24 окт 2020 06:18, Елка Василева
189
1589 са новите случаи на коронавирус, от тях близо 600 в София
Снимка: архив, БГНЕС

Новите потвърдени случаи на коронавирус в България са 1589 при направени за последното денонощие 9831 теста, показват данните от Единния информационен портал.

Така новите случаи са 16,16% от направените тестове.

От общо 36 519 потвърдени случаи на коронавирус 17 340 са активни.

Хоспитализирани са 1886 болни, като 127 са в интензивни отделения.

Още по темата

През последните 24 часа са излекувани 269 пациенти.

Разпределението на новите случаи по области е: Благоевград - 109, Бургас - 45, Варна - 68, Велико Търново - 28, Видин - 3, Враца - 16, Габрово - 15, Добрич - 12, Кърджали - 22, Кюстендил - 15, Ловеч - 16, Монтана - 23, Пазарджик - 30, Перник - 21, Плевен - 15, Пловдив - 147, Разград - 28, Русе - 53, Силистра - 6, Сливен - 25, Смолян - 12, София - 35, София (столица) - 594, Стара Загора - 95, Търговище - 38, Хасково - 25, Шумен - 76, и Ямбол - 17.

Сред медицинския персонал случаите на коронавирус са 1831, от които лекари са 664, а медицинските сестри - 612.

През последното денонощие са починали 13 души, а общият им брой досега е 1077.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
16
 
! Отговори
До 93 преди 3 години
Ами спрете си децата от училище,бе.Какво се чудите.Влизайте си в ролята на родители.Пресметнете колко ще ви струва лечението на семейството, ако се мотаете.И после какво толкова учат, щом учителите са в болнични.
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално да са най-много в София. Това е един от градовете на челно място в ЕС по замърсяване с финни прахови частици и както знаем до момента имено на тези места вируса нанесе най-големи поражения. Голямата гъстота на населението+замърсен въздух, както и неконтролиран поток от хиляди ученици дневно е перфектната среда за разпространението му.
91
1
 
16
 
! Отговори
До9 1 преди 3 години
Родителите да си влязат в ролята и да обяснят на училището,че няма да пуснат децата си.Щом училището е ,,елитно,, с какво ще санкционира родителите? Ще им спре ,, социалните помощи" ли?Колко е глобата?Колко ще струва лечението на бабите на детето?
90
3
 
9
 
! Отговори
Ф. С.В. преди 3 години
Дpyrape, *** каза че такъв вирус няма
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Като толкова държиш на естествения подбор, не трябва ли да се върнеш да живееш в пещерите. Там ще е най-доблият естествен подбор. Може и да еволюираш в нещо по-висше.
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кУртиГоре долу е същото и при нас, с тая разлика, че шефа нищо не предлага. Аз лично поисках да работя дистанционно и поне това ми дадоха, че в къщи съм с две деца и родители. Треперя всеки ден за последните.
87
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са биологичните резервоари на коронавируса никой не знае, защото в Китай панголини са се внасяли и от Индокитай, че чак и от Африка, а преди десетина години имаше взрив на епидемия от камилски коронавирус в Близкия изток. Във всеки случай са били нужни много месеци, за да се разбере, че това не е пневмония, а нова болест и че нейния носител е коронавирусът. И сега има хипотези, че епидемията се е зародила в Африка, прехвърлила се е в Италия и оттам в Китай. Нещата не са ясни
86
2
 
10
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Елитът имал предпазни средства.Има . Да.Ама Господ дава, в кошарата не вкарва, казва народът.Те тия маски направо ги хабят.Как не ги е срам.Непрекъснато ги пипат, местят .После с мръсните ръце се чешат по носа.После сополивите си маски оставят на масите.Толкова неграмотни хора ни управляват ( опозицията в това число), че е невъзможно да оцелеем.
85
1
 
18
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
В елитно столично училище с над 1000 ученика, които са от 8 клас нагоре, на пъпа на София до момента са 13 учителя и 5 класа на дистанционо, но от МОН не разрешават преминаването на всички в дистанционо обучение, защото има проект с европейски средства, които трябва да се усвоят, не че нещо стига после до училищата де. Пък и първо трябва да се закупят нови компютри от фирмата на ДП.
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да се затварят отново училищата. В момента се мъчат да крият не особенно тежките случаи. Умишлено на такива хора не им се правят тестове.
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Столичното РЗИ да затваря училищата веднага!!! Как може клас, в който има положителни случаи, да не е под карантина! Как може, клас, на който е преподавал заразен учител, да не е под карантина! Какво правите въобще! Чакате да се изпозаразят всички учители ли, за да предприемете някакви мерки?
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кУрти "познай от 20 човека, колко се тестваха 2-***"Човек, това е масово! Аз що обяснявам, че училищата са пламнали и разнасят навсякъде? Ама там не са 20 човека, а много повече. Повечето, сигурно около 70% си ходят болнави, ама тестовете са по желание.. И само от време на време някой се жертва да се тества и да си вкара автогол с карантина, другите си ходят така. После тия ще се чудят как да ни налагат безсмислени мерки като маските на открито!
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е в рамките на нормалното!
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Областният оперативен щаб на София какво дреме, а не затваря града??Случаите вече се дават на 14- дневна база.
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не са! Според Вълчев в училищата има само единични изолирани случаи и били най-контролираното място в държавата, може би и на Балканите. За това всички без значени дали са от горният курс или начален трябва да са присъствено по 6 часа на ден в тесни и задушни класни стаи, пък големите после и още час с нередовен градски транспорт в пиковите часове, но важното е, че елита на нацията заседава онлайн и имат неограничен достъп до предпазни средства от най-висок клас и безплатни тестове.
78
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Благодарение на болестите хората стават все по-силни и евоюиратл Ти представяш ли си хората да нямат имунна система и изведнъж да дойде един грип ще избие цялото човечество Казват му еволюция и естествен подборр срещу природата не можеш да вървиш със една маска. Човека е почнал да страда от синдром на Господ ама си остава само един бозайник. Вируса е тук за да ни помогне.
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй застрашените райони проф. Ангелов, айде.
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 78Леле! Не вярвах, че още има хора, които да вярват в това! Изглеждаш ми като някакъв екзотичен екземпляр, който заслужава подробно проучване...
75
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Училищата - доказано."Е как ще е даказано? Къде са болните учители тогава? Болни лекари и сестри има много, за учителите засега няма голям брой случаи. А би трябвало те да са най-засегнатите, ако децата бяха "най-добри трансмитери", според "много сериозния" ти доклад? Къде е този много сериозен доклад, между другото, да го видим.
74
1
 
10
 
! Отговори
кУрти преди 3 години
До Анонимен 68 Точно! 90% от заразата се предава на работното място, защото един път собствениците са пълни палячори и не взеха никакви мерки за обезопасяване на персонала си и втори път, самия персонал е пълен леш, класически ***, които смятат, че вирус нЕма и всичко е конспирация на извънземните, точно в такава дупка работя, 4 човека от офиса са положителни, шефа ни предложи, който иска да се тества, фирмата поема теста, познай от 20 човека, колко се тестваха 2-***!!! А всички са болнави!

Спонсорирани публикации