Кой ще бъде министър-председател, ако ГЕРБ спечели изборите?

Какви имена се завъртяха в публичното пространство?
Обновена: 26 окт 2020 20:33 | 26 окт 2020 19:41, Веселина Йорданова
111

Кмет, евродепутат или бивш държавен глава – кой ще наследи поста на премиера Бойко Борисов, ако той реши да се оттегли от власт след изборите? Случайно или не, въпросът се появи едновременно в няколко медии, ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че е болен от коронавирус.

Въпреки че темата не е нова, а в дневния ред я вкара самият Борисов в началото на антиправителствените протести.

"След мандата аз отивам да си ръководя партията, да си укрепвам структурите, тъй като я ръфат от различни страни и се допускат грешки в самата партия", каза премиерът Борисов.

Пет месеца преди редовните парламентарни избори, по-важният въпрос се оказва не кой ще спечели, а кой ще бъде премиер. В рулетката се завъртя президентът Росен Плевнелиев. Засега той отрича такава възможност, предаде Bulgaria ON AIR.

"Категорично опровергавам всякакви подобни внушения, не са водени такива разговори с мен, нито ще бъдат водени. Не бива да бъде принизявана ролята на държавния глава. Държавният глава, ако щете, е призвание за цял живот. Президентът Плевнелиев остава за цял живот президент на Република България, а не министър-председател или кмет, или министър", отбеляза Плевнелиев.

Сред структурите на ГЕРБ активно се спряга името на евродепутата Андрей Новаков, считан за особено лоялен на Борисов. Председателят на ГЕРБ-Благоевград изнесе реч и на знаковото за ГЕРБ събитие през лятото.

На същото събитие през лятото реч държа и кметът на Враца. Именно за Калин Каменов се заговори, че е възможно да смени кметския стол с този на министър-председател. Зад идеята да не се провеждат предсрочни избори, а да се създаде така нареченият кабинет в кабинета неведнъж се обявиха и от "Обединените патриоти".

Точно след седмица на 2 ноември изтича двумесечният срок, в който управляващите трябваше да намерят подкрепа на идеята си за нова Конституция. Нужните подписи са 160, но без гласовете на БСП или ДПС това е невъзможно. А ако идеята за нова Конституция отпадне, е теоретично възможно да се премине към варианта за второ правителство без Борисов. Отговорите на тези хипотези все още остават неясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
12
 
! Отговори
4epa преди 3 години
БОРИСОВ ПЕ4ЕЛИ ИЗБОРИТЕ АМА БСП И ДПС ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ !!!!!!!!!!!! СПЕ4ЕЛИ СИ ИЗБОРИ И УПРАВЛЯВАИ !!!!!!!!!!!!!
56
12
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Без Цецо Пипоня да прави изборите, герб могат само да сънуват пак парламент
55
9
 
5
 
! Отговори
верно бе преди 3 години
Ми колко му е да направи Нинова!?Тая от радост ще рипа като изоглавена!
54
7
 
7
 
! Отговори
към к.50 преди 3 години
Вчера и днес беше публикуван анализ на икономиката на БГ от проф.Д.Иванов от ВБр. Той разкрива необвръзка около 16,5 млрд.лв. Преди това министърът на финасите в първия кабинет на ББ разкри сериозна необвръзка на държавния бюджет за тази и 2021 г. година. Милен В. също изрази сериозни опасения за икономиката. Мин. Ананиев се изказа, че бюджета за 2021 ще бъде антипандемичен, не стабилизиращ..А министрите на ББ-3 и депутатите от ГЕРБ-ОП искат отново да управляват?! Те живеят във виртуален свят.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ще бъде пием, кой ще бъде пием?
52
10
 
8
 
! Отговори
Мечето РъгСпин преди 3 години
Боеко е вечен, сланината му служи като екзо-скелет и може да издържи на директен ядрен удар от малка ракета
51
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко сам иска да си ходи вече бе,не разбрахте ли?!!!!Ейййй ''умни''гербаджии ей!!!!
50
7
 
8
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Бойко, Бойко, Бойко
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 51Е искренно ме разсмя!БРАВО!
48
10
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз съм сигурен, че и когато извънземни кацнат след 50 години, пак Баку ще е премиер на шепата останали ромулани на територията
47
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъчо Мозъка или Ръбъла не са лоши варианти!?
46
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последните месеци на управлението на ГЕРБ са жива мъка. Обърнете внимание на последните дни: ББ се опита да натопи президента за контакт с болен от КВ.Оказа се, че на РР са направени два теста преди отпътуването му в Естония и двата са отрицателни. Още един в Талин - също отрицателен. Връща се в БГ - още два теста, последният вчера - отрицателни. ББ си прави тестове, последният положителен. Похарчени са общо 7 млрд.лв, премиерът раздава пари като за последно.Здравната система едва удържа напъна
45
4
 
6
 
! Отговори
Хесус преди 3 години
Амин, братко
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Господ дава,ама не ПОДАРЯВА!За всеки си има план и мярка как да си го прибере Господ!Пратил е всеки на тази земя за да направи нещо!Ако прекали,Господ слага средство на някой в ръцете за да сложи край!!!!!!!
43
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце още от сега мина в нелегалност.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И кой ще ги съди бе, ***"Другарят Калашников, подпомаган от другарите Макаров и Подбирин.
41
5
 
6
 
! Отговори
марсианец преди 3 години
Нова конституция ли?А стига бе ти нещо се бъзикаш!Я слез от клоните абезиянко малка!
40
1
 
8
 
! Отговори
999 преди 3 години
ЧОВЕК ПРЕДПОЛАГА. ГОСПОД РОЗПОЛАГА.
39
11
 
9
 
! Отговори
говедарски мечти преди 3 години
Властта се взима с кръв и с кръв се дава!Въстания с мъже,които скубят веждите и епилират краката си не се прави!!!По скоро ми намирисва на ГЕЙ ПАРАДИ!!!!И лека полека таз ГМО Лумпениада логично приключва в жалка Клоунада.Метежът умря и страх Отровното трио скова,защото Черепа за рапорт ги чакат в Дубай и отчет на яйцата безкрай.....
38
5
 
5
 
! Отговори
Нова конституция ли! преди 3 години
Няма никакво значение дали българските комунисти и кремълските турци на Доган ще подкрепят идеята на Бойко за нова конституция, защото до две години Новата ни конституция ще бъде първото творение у нас в началото на Новия световен ред, възвестен от NASA. А иначе, Евро-Атлантическа България ще пребъде във вековете всред държавите от Свободния свят-свят без феодални диктаторски режими. бг

Спонсорирани публикации