Кой ще бъде министър-председател, ако ГЕРБ спечели изборите?

Какви имена се завъртяха в публичното пространство?
Обновена: 26 окт 2020 20:33 | 26 окт 2020 19:41, Веселина Йорданова
111

Кмет, евродепутат или бивш държавен глава – кой ще наследи поста на премиера Бойко Борисов, ако той реши да се оттегли от власт след изборите? Случайно или не, въпросът се появи едновременно в няколко медии, ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че е болен от коронавирус.

Въпреки че темата не е нова, а в дневния ред я вкара самият Борисов в началото на антиправителствените протести.

"След мандата аз отивам да си ръководя партията, да си укрепвам структурите, тъй като я ръфат от различни страни и се допускат грешки в самата партия", каза премиерът Борисов.

Пет месеца преди редовните парламентарни избори, по-важният въпрос се оказва не кой ще спечели, а кой ще бъде премиер. В рулетката се завъртя президентът Росен Плевнелиев. Засега той отрича такава възможност, предаде Bulgaria ON AIR.

"Категорично опровергавам всякакви подобни внушения, не са водени такива разговори с мен, нито ще бъдат водени. Не бива да бъде принизявана ролята на държавния глава. Държавният глава, ако щете, е призвание за цял живот. Президентът Плевнелиев остава за цял живот президент на Република България, а не министър-председател или кмет, или министър", отбеляза Плевнелиев.

Сред структурите на ГЕРБ активно се спряга името на евродепутата Андрей Новаков, считан за особено лоялен на Борисов. Председателят на ГЕРБ-Благоевград изнесе реч и на знаковото за ГЕРБ събитие през лятото.

На същото събитие през лятото реч държа и кметът на Враца. Именно за Калин Каменов се заговори, че е възможно да смени кметския стол с този на министър-председател. Зад идеята да не се провеждат предсрочни избори, а да се създаде така нареченият кабинет в кабинета неведнъж се обявиха и от "Обединените патриоти".

Точно след седмица на 2 ноември изтича двумесечният срок, в който управляващите трябваше да намерят подкрепа на идеята си за нова Конституция. Нужните подписи са 160, но без гласовете на БСП или ДПС това е невъзможно. А ако идеята за нова Конституция отпадне, е теоретично възможно да се премине към варианта за второ правителство без Борисов. Отговорите на тези хипотези все още остават неясни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не е Бойко, няма да гласувам.
16
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се успокоят. Ге.п НЯМА да спечели изборите!
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БОЕЦИ кой ще ги съди бе, ***!
14
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цеца Караянчева ще е новия премиер.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито ГЕРБ нито БСП са способни да спечелят тези избори, стремежа им е да спечелят възможност да направят коалиция, а кой ще бъде МП вече се залага в коалиционното споразумение.
12
9
 
5
 
! Отговори
Кръчмарят преди 3 години
Както казваше Царят от приказката, когато се ядоса на принца:"Аз пък няма да умра и ще царувам вечно!"Не си правете сметки без Кръчмаря.
11
17
 
20
 
! Отговори
БОЕЦ преди 3 години
ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ1989 ДО СЕГА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА 3--ТАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА НА БЪЛГАРИЯ В ТОВА ЧИСЛО И ГЕРБ НАЧЕЛО С БОРИСОВ ТАКА ЧЕ--Н Я М А ДА ВИ БЪДЕ
10
7
 
18
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Никой не може да го замести. Той е незаменим и уникален. Затова аз предлагам да го клонираме Бойко за да може хем да си ръководи структурите хем да бъде и министър председател и всичко останало което трябва. Ще му купим и още джипки и ще имам 5-6 Бойковци да обикалят из страната и да режат лентички и да ръсят бисери 24/7.
9
10
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко ако стане...премиер за 4-ти път,ще бъде...изтеглен от извънземните за...изследване за свръх...интелигентност.Такова...чудо не е засичано...явно до сега,въфф Фселената.
8
10
 
10
 
! Отговори
Неуместна статия преди 3 години
Когато премиерът е болен.
7
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не ме е грижа кой ще е МП, стига да върши работа. Засега тоя се справя, а смислена алтернатива на хоризонта не се очертава.
6
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да спечели.. спокойно
5
19
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
Дано минат 4% та бариера
4
5
 
5
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
АКО ЦАПА И МЕРИШЕ.
3
15
 
7
 
! Отговори
естествено преди 3 години
БАЦЕ БАЦЕ БАЦЕ БАЦЕ БАЦЕ
2
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени неудачници спите ли???
1
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта ще е в затвора, и само това е важно!!!

Спонсорирани публикации