Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари

Медиците от Спешна помощ изнемогват, на ръба са
187
Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спешна помощ закъснява заради тежък кадрови дефицит. Случва се линейките да пристигат на сигнал след 6-7 часа, призна говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска по bTV.

"Това е изключително много време, но когато няма кой да го изпълни, омагьосаният кръг се върти твърде бързо. Нашите линейки през това време са на други адреси", каза тя.

Още по темата

"Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрекъснато, няма спиране. Адресите за COVID-19 валят един след друг", допълни Сунгарска.

По думите й, за да се изпълнят само COVID адресите, един екип за един час трябва да отиде на четири или пет адреса. А след всеки такъв адрес екипът се прибира, за да се обеззарази заедно с линейката.

"Когато се вземе пациент в тежко състояние, се взима и второ мнение от координационния център, където има още един специалист, който да прегледа болния. Има и служители на РЗИ, които имат постоянна връзка къде колко легла има. Но тези легла, които ги има, са едно-две и докато линейката стигне до "Пирогов", например, леглото вече е заето", обясни Сунгарска по отношение на проблема с липсата на свободни легла и обикалянето по болници.

Според нея е добра идеята бусове на полицията, таксиметрови коли и частни линейки да помагат на Спешна помощ.

"Ние сме във война, така че ми звучи добре да впрегнем всички ресурси, за да се справим с тази пандемия. Нашият ресурс не стига от доста години и това е известно", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
2
 
! Отговори
Янко преди 3 години
Само в София има над 85 болници! Е как така свършиха лекарите и леглата! Защото лекарите в тях работят на две места по НЗОК и още някъде частно !Е не на пълен ден само се водят , за да може болницата да сключи договор за пътеки с НЗОК. НЯМА ДА ПЛАЩАМ ОСИГУРОВКИ!
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До D-r PecovИ аз така знам, изгониха всички българи и сега реват че нямали лекари. Кметът на Ардино, турчин от ДПС преди време по радиото се жалваше и говореше че трябвало национална политика по този въпрос.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Психолог+1 - всичките истории с "лъжат ни" "вирус няма" "Бил Гейтс" и т.н. са нездравословен опит за справяне със страха.
126
0
 
9
 
! Отговори
Tusk преди 3 години
дурака си е дурак. Колко пъти ви се каза на вас вдигай заплати подобрявай условия давай допълнително места за специализации. Вие пак се услушвате. Емии хак да ви е. И по зле ще става
125
1
 
6
 
! Отговори
Не преди 3 години
До ЯнкоДоскоро ни обясняваха че минем ли 500 заразени на ден здравната система ще колабира!
124
2
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Римляни без маски и няма ли полиция..искат високи заплати а ги няма никакви !
123
0
 
12
 
! Отговори
D-r Pecov преди 3 години
Аз съм на 66 години,пенсионер,но работя.Спомням си един случай от 1998 г.,тогава в града имаше работа само в Спешна помощ, а заплатите бяха ужасно ниски и не стигаха даже за наем, за храна пък изобщо. Тогава реших да си потърся работа в Кърджали, щото разправяха,че там носели рушвети:) Работа в Кърджали не намерих и тръгнах из селата,но и там ударих на камък-навсякъде ми отказваха! Питам ги защо? Ами,викат ми, на нас доктори не ни трябват, ако не са турци. Политика на ДПС. Кой ли ги лекува сега?
122
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре бандитите в бели престилки може да ме изнудват да им превеждам половината си заплата за да ме лекуват. По-добре да седя без здравеопазване вместо да давам пари на такива.
121
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯнкоБеше, ама вие не си носите намордниците и се стигна до тук сложи намордник спаси здравната система.
120
2
 
9
 
! Отговори
Янко преди 3 години
Доскоро ни убеждаваха, че здравната система е срабилна...май е било лъжа !!!
119
9
 
0
 
! Отговори
За противниците преди 3 години
на кръчмите, категорично можем да кажем, че масовите огнища на ковид са в старческите домове, а не в кръчмите. Всъщност там за да не ги затворят спазват мерките много по-стриктно отколкото, ако хората бъдат оставени на собствения си инстинкт на самосъхранение, например да пият бира в парка, да хапват на крак на спирката или да се съберат с приятели в къщи. Гаранция че малцина са предвидили дезинфектанти за гостите си или са си мили ръцете в парка.
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма да се крия като партизанин понеже тиквата е осигурила 10 линейки за 2 милиона души и 10 легла на 100 хиляди.
117
5
 
4
 
! Отговори
До: 4 преди 3 години
Мангъров не казва, че няма вирус, а просто, че не е такъв за какъвто ни го представят и че целите не са медицински...!!!
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ама Боку ефенди купи никому ненужни 50 годишни самолети за милиарди на всичкото отгоре я ги получим след 5 години я не.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е кръчмата на АЛибегов да работи.Пари трябва да се правят кви ти локдауни!
114
5
 
2
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
много е вероятно най-гласовитите в отричането на ковид пандемията да са най- големите паникьори и да правят това именно защото са във фазата на отричането. Това са хора психично натоварени очевидно. Както и привържениците на крайните мерки. Нормално е младите да бъдат оставени да контактуват, но да им бъде обяснено как да се лекуват ако получат симтоми. Тоест личните лекари трябва да са си на място и да не се вика линейка само за да видиш дали си болен от модната болест и да си в фейсбука.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щя ги търсят сега лекарите след като г и изгониха в чужбина.ГРОБ за 10 години и те нищо не направиха.
112
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами - очаквам в средата на месеца да се чака за линейка около 2 дни, както в Италия през пролетта. При масово неспазване на мерките за забавяне на епидемията и Българска организация на здравеопазването (тя е като Италианската) това ще е реалността.Бог да пази хората без връзки и политическо влияние.
111
1
 
8
 
! Отговори
Ричард Алибегов преди 3 години
Аз мисля, че най-сериозният проблем на държавата в момента е затварянето на барове, кръчми и дискотеки.Ако намалим музиката, хората да се чуват и да не говорят на висок глас, ще има линейки за всички.
110
0
 
9
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Ще се оправим когато:- стартова заплата на лекар - 5000лв нето- минимална заплата на лекар с 5г стаж - 10 000лвНарода яко ревеше че лекарите им взимали пари, че тяхната заплата била 300 лв а тяхната колко била. Сега ги търсете лекарите. Като им е голяма заплатата завършете и станете лекари.

Спонсорирани публикации