Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари

Медиците от Спешна помощ изнемогват, на ръба са
187
Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спешна помощ закъснява заради тежък кадрови дефицит. Случва се линейките да пристигат на сигнал след 6-7 часа, призна говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска по bTV.

"Това е изключително много време, но когато няма кой да го изпълни, омагьосаният кръг се върти твърде бързо. Нашите линейки през това време са на други адреси", каза тя.

Още по темата

"Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрекъснато, няма спиране. Адресите за COVID-19 валят един след друг", допълни Сунгарска.

По думите й, за да се изпълнят само COVID адресите, един екип за един час трябва да отиде на четири или пет адреса. А след всеки такъв адрес екипът се прибира, за да се обеззарази заедно с линейката.

"Когато се вземе пациент в тежко състояние, се взима и второ мнение от координационния център, където има още един специалист, който да прегледа болния. Има и служители на РЗИ, които имат постоянна връзка къде колко легла има. Но тези легла, които ги има, са едно-две и докато линейката стигне до "Пирогов", например, леглото вече е заето", обясни Сунгарска по отношение на проблема с липсата на свободни легла и обикалянето по болници.

Според нея е добра идеята бусове на полицията, таксиметрови коли и частни линейки да помагат на Спешна помощ.

"Ние сме във война, така че ми звучи добре да впрегнем всички ресурси, за да се справим с тази пандемия. Нашият ресурс не стига от доста години и това е известно", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Това което"Заради шепа неверници непрекъснато ни облъчват със заплахи и вярващите откачат и викат линейките."Едно е да вярваш, ако нямаш Ковид и симптоми, друго е да вярваш ако имаш. Бас държа, че точно най-гласовитите противници на мерките ще викнат линейка и при най-леките симптоми.
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Това коетоВие поддържащото лечение за нищо го нямате, сър.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека с едни интензини контакти да преминем бързо през заразата" - доц. Катранджиев, БАН
106
1
 
4
 
! Отговори
Това което преди 3 години
измислиха всеки за всеки с ковид симптоми да викат линейки ще побърка хората от спешната помощ. Не е нормално при положение че няма лечение за някаква болест и просто трябва да се изолираш и да лекуваш симптомите да търсиш спешна помощ само за да ти направят ПСР тест. Като знаеш, че е ковид какво от това? Така наистина спешните усложнения се пропускат и хора умират. Паниката е изключително вредна. Заради шепа неверници непрекъснато ни облъчват със заплахи и вярващите откачат и викат линейките.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 115Абсолютно правилно - сравнени с лекарите и учителите, другите НЯМАТ значение. Съществуването и просперитета на всяка цивилизована държава зависят от три неща - здравеопазване, образование и инфраструктура. Не очаквам човек с твоя ментален капацитет да го знае или разбере.
104
1
 
2
 
! Отговори
бат Румен преди 3 години
До Бате бойкоЯзък обаче, че не бяха грипени
103
2
 
5
 
! Отговори
Бате бойко преди 3 години
Важното е ,че купихме самолети!!
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Светозарда. да.Лекарите и учителите имат значение.Другите нямат значение.
101
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Мангъров пак да излезе по телевизията да обяснява как всичко е нормално.Здравни системи на ИСпания,Германия,Франция/много по-богати и подредени /се задъхаха,ама ние съчки берем...............и слушаме доценти с явни психически отклонения!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринОборотът на заведенията отдавна е паднал.
99
2
 
6
 
! Отговори
До 103 преди 3 години
До АнонименАаа, значи ние сме виновни, че няма линейки?Данъците ни били малки и за това не можели сме да имаме линейки. А, също и че е много трудно да се поръчат линейки.А, колко ли е трудно да се поръчат около 20 мерцедеса за народното събрание? И да им се намерят шофьори. Пак с нашите "ниски" данъци?
98
1
 
0
 
! Отговори
твоето момче преди 3 години
До ХахахахаТакива като тебе - в затвора.
97
1
 
3
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Продължавайте да плюете срещу лекарите, а и срещу учителите, и в един момент ще разберете, че тези професии имат значение. Ама ще е късно. Накрая работата ще опре до частни болници и училища, и който има пари ще стане работата, който няма - да е жив и здрав.
96
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тотален лок даун или скоро ще станем свидетели на много хора, умрели без да дочакат медицинска помощ! Борисов е страхливец. Всички западни държави започваха да затварят. Само Борисов го е страх да не падне оборота на заведенията и кафенетата ... за сметка на нашия живот.
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами от НОЩ нали казаха, който има температура и кашлица да не ходи при личния лекар а да звъни по телефона :))) па сега бързата помощ несмогвала ми нема да смогне, всеки хремав и настинал като звъни на бърза помощ, така ще е АБЕ НЕМА ТАКЪВ ЦИРК
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го вярвам това.Бойко каза, че всичко в държавата е наред, благодарение на него....и аз му вярвам.
93
2
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Ако искаме нещо да се оправи в тази държава, трябва да изкореним корупцията.Няма втори вариант.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩ затвориха българите и отидоха на Халкидики.А сега имат наглостта да ги наричат панелни мишоци.
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има лекари, разбира се... Пари за лекари няма, 70% от великите патриоти са със заплати в плик и масово се осигуряват на минимална, иначе се бият в гърдите как всичко биха направили за България. Отиват парите за увеличение на заплатите на държавна администрация, която 80% е за съкращаване, както казаха от ЕС. Абе, държавата се крепи на нас, честните данъкоплатци с добри заплати над прага и честни бизнеси (500 000 души). Всичко останало укрива доходи...
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чоръчал линейки . То така се поръчват. Това да нетни е пица ? Имаш ли идея колко струва една линейка ? А шофьор за нея ?А с какво ги плашаме с твоите 10лв данъци ли:)

Спонсорирани публикации