Д-р Симидчиев: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип

Млади хора си отиват, защото вируса стига до такива с генетични особености
4 ное 2020 09:10, Нели Христова
276
Д-р Симидчиев: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип
Снимка: БГНЕС

Очаквах малко по-ниски цифри на заразени. В момента наблюдаваме ръст, който ще натовари всички системи - от болниците през Бърза помощ до личните лекари. Това обяви пред Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод на новия рекорд на заразени.

Още по темата

Смъртните случаи на млади хора могат да се обяснят не само с късно приемане, а защото при толкова много случаи нараства вероятността да се заразят и хора с някои генетични особености, хора, които имат по-ниски защитни сили.

В момента имаме разразяващ се пожар. И задължително трябва да ограничим тази скорост със спазване на известните мерки. Обществото ни сега е разделено - или Осанна, или разпни, разделяме се по средата, а повече от всякога трябва да сме единни, каза още пулмологът.

Искам да призова всички, дори и да имате леки оплаквания, вероятността да сте с коронавирус е голяма, тъй като в момента няма грип, обяви Симидчиев Така че като усетите тези симптоми, не излизайте и не разпространявайте заразата. призова той.

Непроветрените помещения увеличават риска, но въпреки това дистанцията от 2 м и личните предпазни средства остават основни за предпазване, Трябва не просто сами да се пазим, а да се пазим едни други, посочи още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Лелей, лелей ! В каква дъжава живея , просто не е истина !!! :(
181
10
 
31
 
! Отговори
БХК преди 3 години
то нема ни рак, ни диабед, ни куршуми нищо няма. Само вездесъщ Ковид 19. Всичко живо мре, яко мре само от Ковид19. Уруди проклети, за една сума пари и майките си и себе си ще продадете. Заради такива изказвания, в болниците скоро никъде няма да има легла, защото 80% ще са заети с *** и паникирани хора. А наистина болните от Ковид 19 ще *** отвън в линейките.
180
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Папаята и козите които внесох от Танзания нямат симптоми, но теста казва - болни са.
179
3
 
29
 
! Отговори
dasdsa преди 3 години
БЕЗУМНО Е ДА НЯМА ГРИП. 4МА ПРИЯТЕЛИ СЪС СИМПТОМИ ВЕЧЕ СЕ ТЕСТВАХА И БЯХА НЕГАТИВНИ, ГРИП И НАСТИНКИ ВИНАГИ ИМА.
178
14
 
11
 
! Отговори
Айше преди 3 години
Болестта протича странно, аз нямах проблеми с дишането или кашлица, но загубих на 90% вкус и мирис и това май ще е за постоянно, понеже уж се излекувах преди 3 месеца. А хроничната умора продължава и постоянно ми се спи. Всички ще го прекараме и тогава ще видя, тези които не вярват, че има вирус.
177
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама то само грип ли няма? То и сърдечно болни в болниците няма - измират по къщите си. То и доболнична помощ няма - личните лекари я преглеждат, я не. То и планови операции няма - хирурзите са просто безработни на работните си места. То пък какво ли вече има от здравната система освен Ковида.
176
8
 
22
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Според най-новите изследвания на института Роберт Кох коронавируса предизвика рак, диабет, множествена склероза, туберкулоза, енцефалит, инфаркт и инсулт! Ще се мре, яко ще се мре!
175
7
 
50
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Твърдението, че в момента нямало грип е изумително несъстоятелно! Грип винаги има! Както и вероятност да е Covid 19, но да се обяснява, че каквото и неразположение да чувствате вероятно е Covid 19, е безумно!
174
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е като вица с побъркания лекар, който излязъл пред кабинетата си и викнал на чакащите - какво чакате всички тука, всички имате рак, рак!
173
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 180 Именно - ужасяващо! А какво е било здравеопазването преди 80 години към 1940 година - нямам представа!
172
4
 
12
 
! Отговори
bb преди 3 години
явно и този е учил дистанционно
171
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да няма грип се сещам за три причини:1. Ковидът генетично асимилира грипа.2. Спрели са да пръскат с обикновен грип от самолетите, а зареждат само ковид.3. Всеки грипоподобен случай се записва като ковид и така по документи грип няма.Може ли някой специалист да ми каже коя е причината ?
170
5
 
11
 
! Отговори
Абу Халиб Ал Абди преди 3 години
Всички болести са преборени, остана само и единствено КОВИД-19Господа продажни доктори (не се отнася за съвестните и честни доктори)Всичко се плаща в този живот, а съвеста убива последна когато останете самотни старчоци
169
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 179От днешна гледна точка лозунга найстина звучи ужасяващо. Работата е, че преди 80 години дравеопазването е било ... ужасно.
168
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Да не оставим нито един болен да умре без лекарска помощ" - лозунг от времето на комунизма.
167
13
 
9
 
! Отговори
Всичко е....ковид преди 3 години
А ако нямате симптоми- пак е ковид! Трябва да всяваме страх, паника и ужас! Ако кихнете- ковид, ако кашляте-ковид, ако пръднете-ковид, ако...абе всичко е ковид и вие трябва да ***!... Това е посланието! Благодарим за грижите на Партията, Правителсвото, президента, както винаги-чувстваме се защитени и уверени ,че живеем в държава, която уважава народа си и се грижи за него! А пропо-колко лекари и мед.сестри се върнаха за по 1000 лв. от чужбина? След ковида-пак ли ще гоните хората?
166
5
 
3
 
! Отговори
майстора преди 3 години
На голям тезгях(МАСА) се БАЧКА НАЙ-ДОБРЕ..ТО 80кила си е МАНИКЕНКА.Голямата маса иска здрав инструмент.
165
0
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Мда, много премерено изказване на д-р Симидчиев!Такива указания повечето бихме спазвали, ама заради ония приказки за камионите с трупове отиваме в другата крайност - на крайно неспазване !!!
164
1
 
4
 
! Отговори
158 преди 3 години
До: номер 171Всичко е възможно, няма да споря. Може да не им е бил наред термометъра, а може да си някакъв феномен - има хора, които провеждат електричество и им няма нищо, през тях захранват електрически крушки.И аз се бях тръшнал от грип преди няколко години. Нямах чак 40 градуса но с много висока температура и не можах да си вдигна телефона даже камо ли да стана от леглото! Жена ми се обади на личната която ми изписа Тамифлу.А как сега "тежко" болният Борисов пише във Фейсбук колко е зле?
163
0
 
8
 
! Отговори
МАТЕЙ,ЛУКА И ДЕДОВИЯ преди 3 години
ХОРА КАКВО СЕ МЪЧИТЕ ДА СПАСИТЕ,ТО ВИ Е ДАДЕНО И, ЩЕ ВИ БЪДЕ ВЗЕТО,,,НЕ ПО ВАША ВОЛЯ, А ПО НЕГОВА!!!ЯЖТЕ, ПИЙТЕ И Е>В>Е>Т>Е, ТОВА КЕ ВИ ОСТАНЕ...СПАЗВАЙТЕ ЗАПОВЕДИТЕ И КОВИДО(ЗВЯРА), КЕ ВИ ОТМИНЕ>>>