Витанов: До края на ноември 79 хил. заразени, ако не спазваме мерките

Очаква ни тежка зима, прогнозира математикът в НОЩ
7 ное 2020 15:00, Ния Христова
304
Витанов: До края на ноември 79 хил. заразени, ако не спазваме мерките
Снимка: Pixabay

Ако хората продължават да не спазват стриктно мерките, въведени срещу COVID-19, у нас заразените в края на ноември ще достигнат 79 хиляди. Това прогнозира математика към Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Той изтъкна, че в Китай вече са преборили вируса с безапелационна карантина, но такава в Европа няма как да бъде приложена.
Още по темата
 
"Очаква ни тежка зима. В момента ситуацията е доста неприятна. Това беше предсказано и ясно, че ще дойде", каза той пред Нова ТВ.
 
"4000 случая на ден означават, че РЗИ вече имат грамадни трудности да наблюдават контактните лица и затова трябва да им се помага", допълни проф. Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
5
 
! Отговори
gosho преди 3 години
продължение....или ако са статистически валидни, то тогава трябва доста по-спокойно да се отнесем към ситуацията.
210
2
 
23
 
! Отговори
gosho преди 3 години
Чета много коментари, че до края на месеца ще надхвърлим 100 000 заразени, ако продалжаваме да тестваме със същите темпове. Но не мислите ли, че ако тестваме всички българи сега, може да се окаже, че и 1 милион са заразени. Ако това е вярно, не следва ли, че този вирус не е толкова страшен, колкото постоянно го изкарват. С други думи или тестовете нямат никаква статистическа стойност и ( въпреки че всеки говори само за тях и само се създава паника) или ако са статистически валидни, то тогава тр
209
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах го на живо тая вечер тоя "математик"от Щаба,и що да видя,чиста проба Боков гъзолизец,тежко ни с такива елементи в такъв"шТаб"
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Zatvarqi Sofiq ba va v tarikatite Sofiq lokdaun
207
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкарах го май месец, вече забравих за него, ама още съм в страшната бройка !
206
8
 
16
 
! Отговори
Байдън мошеник преди 3 години
Измамата ковид продължава със страшна сила .Оставка веднага ,тук и сега!Лъжи ,истерия ,помия!
205
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките се спазват повече от стриктно, не знам Витанов какво е имал предвид ? Имаме документирани проверки. Витанов просто сее паника, за което трябва да отиде на съд.
204
4
 
6
 
! Отговори
dd преди 3 години
до 216, ако вземем 5 (пет) антибиотика, няма ли да в по сигурно, да гоева?Аман от глупости, ще тровиш имунната си система с антибиотик, за да се бориш с нещо което го бори само имунитета ти.Антибиотик се взема, ако са ти взели проба и имаш доказана бактериална инфекция.Ама като ни лекуват по телефона как да ни вземат проба?Е това е Бълг. Здравна система. После що мрели.
203
3
 
6
 
! Отговори
До az преди 3 години
Усещаш ли вятъра между ушите си?
202
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В 21 век срещу вирусите се "борят" само математици, власт, полиция и компютърни специалисти.
201
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересува ме прогнозата за танзанийските кози. Лани внесох 200 броя. И 100 корена папая имам, и за нея нищо не казва математикът.
200
16
 
11
 
! Отговори
555 преди 3 години
Излизане като в Гърция с SMS си - малко е това в България . Пълно затваряне на държавата , на хората по къщите си , затваряне на икономиката и всичко за 14 дена ,само така ще се отървем от този убиец , а тези , които не вярват са за психиатрията, трябва ли да позволим да ни убиват ненорм-лните ?
199
2
 
15
 
! Отговори
Бюфет преди 3 години
Не разбирам ,защо бройката постоянно расте и не се вадят умрелите и излекуваните от нея? Като за плашило ли се ползва .Те 79 к заразение не са от вчера до днес.Бройката може да нараства сам ос активните случай. Не разбирам защо лекарствата които помагат и струват по 3 лв.. почнаха да изчезват и са сам ос рецепта ...някой май знае повечко. Докторчетата да не пискат..и те са в заверата.Вирус има,умира се но има и мн политика не изказани неща...ей това е долното..някой ни сготви.
198
3
 
3
 
! Отговори
Уши нос гърло преди 3 години
Вирусът прониква и през ушите. И се разпространява .през тръбите надолу. Тапи за уши не е лоша идея.
197
11
 
15
 
! Отговори
Az преди 3 години
Витанов-поредният Ковидист който бих псувал на воля!
196
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това не беше ли онзи побъркан математик с вид на изтупан клошар?!
195
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има вирус, разберете го най-сетни. Имам вече познати, които се справиха, но двама са мъртви...Трудно ги диагностицираха... И още - този вирус минава по-трудно, и в никакъв случай бабините илачи не го борят. Антивирусно в комбинация с антибиотик, може и два антибиотика - едновременно - това може и да не ви се вярва, но помага. И аспирин - 3 пъти на ден. И лекар!
194
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснете производство на чували . Щеюима далавераВиж маските как вървят.
193
1
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
До ЧЕБУРАШКАПак лъхаш на изгнили пари!
192
3
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Без брежнев.... Страхливите и алчни дофтори го измислиха а може би и това им беше целта: -онлайн прегледи и консултации срещу заплащане !!!..... Тарифите на Мангъра са 100 лева на преглед в кабинета и 200 лева за домашно посещение. Според теб той не е страхлив а само алчен, така ли?