Вярваме в конспирациите, 37% няма да си сложат ваксина срещу COVID-19

Доц. Околийски: Надявам се рязкото увеличение на случаите да вразуми хората
10 ное 2020 09:06, Александър Попов
287
Вярваме в конспирациите, 37% няма да си сложат ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Данните за разпространението на коронавируса в момента са доста песимистични и разчитаме единствено ваксината да ни помогне и да ни даде мощно оръжие в борбата с коронавируса, заяви пред bTV доц. Михаил Околийски, представляващ СЗО в България.

Изследване на здравната организация относно нагласите и поведението на българите по време на корона кризата, показва, че около 37% от хората не искат да си поставят бъдеща ваксина.

В България ваксинирането е традиционно ниско, а отделно причините се коренят във фалшиви вярвания в конспиративни теории, че ваксината има някакви други намерения.

Още по темата
"В сравнение с други страни в Европа, ние сме на едно от първите места по конспиративно мислене и по това да вярваме, че има тайни организации, които движат определени процеси – например пандемията. От друга страна през годините в България много малко се е инвестирало в обществено здраве и превенция", каза доц. Околийски.

Изследването на СЗО показва още, че с настъпването на нови месеци по време на пандемия българинът става все по-мнителен.

Надявам се рязкото увеличение на случаите да вразуми хората, че това е много сериозно и те да се убедят, че ваксината е нещо полезно, коментира доц. Михаил Околийски.

Според него неспазването на мерките не е защото сме недисциплинирани или много лоши европейци, а е знак за това, че нещо с психиката ни скърца.

"Ние се чувстваме тъжни, депресирани, често хаотични и един от знаците за това е неспазването на мерките", обясни още представителят на СЗО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ваксинирам ли, не ,още не мисля за самоубийство.
195
2
 
26
 
! Отговори
До Алтерниращ вегани преди 3 години
И аз, като 197 вярвам, че има коронавирус, но няма да се ваксинирам и вярвам, че става въпрос за огромни пари, може би и за форма за контрол. Та, да попитам Алтерниращ веганист: как така вече 40 и повече години няма ваксина срещу СПИН и ебола, а сега за няколко месеца, видите ли, се пръкнаха ваксини срещу коронавируса? И то при положение, че всички сериозни учени твърдят, че вирусът все още не е изследван докрай и че той мутира?
194
1
 
31
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Питайте тоя пишман доктор колко му плащат за да говори глупостите си! Аман от продажни чиновници. Същият като шефа си в Женева, разбира от медицина колкото и от космоновтика!
193
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярвам, че има коронавирус, но няма да се ваксинирам, както не се ваксинирам и против сезонен грип. И не всички вярват в конспирации, но много вярваме, че става въпрос за огромни пари и контрол.
192
4
 
28
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Не се ваксинирвам, та ако ще да пукнем.
191
3
 
37
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
проблема не е ,че вярваме в конспирации,проблема е че ни ви вярваме на вас вече!Затова няма да си сложа никога никаква ваксина!
190
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37% ?!!! Сигурно се шегувате, аз не познавам и един ,който ще си сложи.
189
1
 
33
 
! Отговори
Излез ти дух нечисти преди 3 години
Само прочетох...."представител на СЗО у нас..."..и ми стана ясно кой е и какъв е! Напръскайте го със светена вода...и ще видите как се разлага в серни изпарения!!!
188
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дойче Велев дали това ваксиниране ще се прави със спринцовки и игли предстои да видим но според мен това също е важно, например бцж ваксината също оставя белег на какво ви прилича той на мен ми наподобява на нещо познато и модерно и това не е конспирация хората са го забелязали сами доктор ох боли.
187
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията барабар със снимката са на три места на страницата не е за вярване каква пропаганда върви.
186
1
 
17
 
! Отговори
Дойче Велев преди 3 години
Конспирации??? Мошеници. Просто престъпни античовешки доктрини. Като ваксинират децата и внуците си, но с ваксините за нас и нашите деца, а не някакви със запушалки на иглите, след десет години евентуално бих се ваксинирал.
185
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТези хора видели ли сте ги някога с маски аз не. Освен това Директора им тия дни се самоизолира но отказа да се чипира пардон да се тества а за същото поведение у нас един дацент бе доведен до омерзение и едва ли не принуден да си направи теста макар че няма признаци и най накрая защо спонсора на сзо отказва също да се ваксинира как така тези двамата директора и спонсора разбраха че става въпрос за опасни неща а ми ние да не сме по глупави не знам но двоен стандарт ми се чини това.
184
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспиративното мислене е всъщност здраво и логично мислене, което се опира на столетия опит и разбиране, че на тоя свят те натискат най-вече мошениците и те натискат за своя, а не за нечия чужда полза.Както ще, така да нарича тоя пореден мошеник здравомислещите хора, но с това няма да накара никого на върви по чужда *** през неясни заблатени пътища. През тях да поема който ще - но като гледам - следовниците няма да са много!
183
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичото е на процент. Не му се връзвайте. Такива като него - бол!
182
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край мен 100% жив човек не желае да си сложи ваксина, изпитвана няколко месеца, с неясни последици и неясни цели.Не му ги знам на тояпроцентите, ама нещо се е самоизлъгал или се опитва да излъже някой друг, ама като гледам - не му се получава.
181
2
 
33
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Само психично болен човек, тотално загубил разсъдъка си, би се съгласил да му сложат ваксина, при положение, че ваксините се изпитват с години за странични действия, а и вирусът постоянно мутира. Който желае нека си сложи и две, аз подарявам предназначената за мен.
180
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно заради такива алчни манипулатори! В България изпитаното ваксиниране е традиционно високо! Българите не се имунизират с измислените им ваксини, предназначени за прочистване на африканското и индийското население - там им е голямата болка.И поредната лъжа - 37 е вероятно процентът на тези, които ще си сложат новата ваксина! Българинът е преди всичко реалист!
179
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 176 ми то това вече върви чрез системата за заразяване, тестване и проследяване на населението което послушно си мълчи, ми за какво са всичките тия учени глави и най вече юристите защо се оставят на течението и тях вълната ще ги отнесе както и политиците да не се мислят за богоизбрани дори и да им се плаща свобода не се постига с пара да знаете това.
178
1
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
До Да знаете1000 "+" ! Браво, право в целта! :)
177
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В България ваксинирането е традиционно ниско" ето това не е вярно защото срещу опасните болести особено в соца ваксинирането при децата беше сто процента и освен това не мога да разбера първо защо този човек не си гледа работата ами лобира непрекъснато за ваксина, която още не е одобрена да не би да е дистрибутор на ваксината на основния спонсор на Сзо което също според мен е недопустима международна организация да се спонсорира от частни лица а не през държавите които са длъжни да защитават ни