В кадър: Полицаи и майки на протест и контрапротест

Десетки полицаи поискаха по-високи заплати
Обновена: 29 ное 2020 15:07 | 29 ное 2020 14:42, Александър Попов
116

Снимка: БГНЕС

Полицаи от цялата страна се събраха на протест на площад "Княз Александър I" с основно искане за по-високи заплати в системата на МВР. Както е известно кабинетът заложи 15% увеличение на възнагражденията им, но униформените настояват за двойно по-високо.

Митингът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите им колеги.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов обяви в началото на протеста, че освен по-високи заплати, полицаите искат и реформа във ведомството. По думите му МВР е най-нереформираното ведомство в страната.

В същото време майки от движението "Системата ни убива" направиха контрапротест. Те обвиняват полицията, че най-вече охранява властта.

Още вижте в следващия репортаж на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам тоя протести и контрапротест има 30 човека и го отразяват 10000 човека като през комунизма същото в България когато работят 5 човека на строителен обект за тях отговарят 50 човека а в например САЩ 1-2 човека, някога Тодор Колев казваше кога ще ги стигнем ето че не може да ги стигнем много далече сме от тях, защото шуробаджанащината, тарикатлъка, издутия балон от държавни агенции които не рабатят нищо, наще хора,крадене от дъ и др. като при бай тоти и настоящия му телеохранител батма
13
3
 
34
 
! Отговори
paul61 преди 3 години
Полицайте първо са най много на глава от населението в цяла европа .Второ на всеки 6 месеца детектор на лъжата .Трето да знаят наизуст конституцията и да не изпълняват незаконни заповеди .Четвърто защо трябва да са първа а не втора категория труд както е в целия цивилизован свят .
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много малобройни тези протести?
11
2
 
6
 
! Отговори
тт преди 3 години
В кадър: Полицаи и майки на протест и контрапротест----------------Л-д умора Няма, само Пот!!!!Добре, че времето е сравнително хубаво, че да "протестират"!
10
3
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Едно време,кога имахме...армия,милиционерите бяха втора категория и нямаха привилегиите на служащите в армията.Някакси...изведнъж нещата се...изравниха но за сметка на армията,която бе поголовно...съкратена,а полицията...увеличена,за да пази...задните части на нашенските политици.От там им качиха и статута.Ее,да им направят заплатите по 2000 лева,но само на полицаите на терен.Кабинетните мишки,които са повече да не се ползват от привилегии.Нещо Боко...мига по въпроса и няма да го направи.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двете патерици на властта излезнали на протест. Смях в неделя!
8
7
 
10
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Абе това със заплатите е бошлав работа. Синдиката да обяви двойно повишение на рушветите и подкупите. И теглете по една *** на майките с увреждания
7
3
 
7
 
! Отговори
брех преди 3 години
До Анонимен 5Аз пък съм чул и чел, че К-19 е съветска атомна подводница!
6
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите са държавни служители и не плащат осигуровки. Нищо не плащат. Носят си служебени дрехи и обувки. Командировки получават. Нищо лично. Респект дори към всеки от тях за заслужена работа. Ама не е добре сега по внреме на пандемията да ревете само за пари и да извивате ръцете на България.
5
3
 
23
 
! Отговори
Факт преди 3 години
до 1, Да и не само това, те не плащат данъци и осигуровки лично, народа ги издържа.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И едните и другите не знаят ли, че има К19? Какво ми веят *** по протести. Значи и двата отбора ги боли........ за близките им.С протести да висиш по площадите нищо не се прави.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тези търтеи какво правят за да получават заплата има ли някаква полза от тях бойко от своя джоб да им плаща заплатите
2
3
 
10
 
! Отговори
Помнещ.... преди 3 години
Ах....какви протести бяха след 1989г до 2000г. Тези са си кушия.Защо ли?
1
5
 
35
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Полицаите освен за парички, нека протестират и за намаляване на годините до пенсия.