Все още има хора, които не вярват, че COVID-19 съществува

Д-р Халил: Чакат до последно преди да дойдат в болница
2 дек 2020 11:13, Ния Христова
55
Все още има хора, които не вярват, че COVID-19 съществува
Снимка: БГНЕС
"Все още при нас идват хора, които не вярват, че COVID-19 съществува", каза д-р Бруск Халил пред bTV.
 
Д-р Халил е пулмолог и завежда COVID отделението във Втора МБАЛ - София. Той обясни, че пациентите чакат до последния момент преди да потърсят лекарска помощ, което при инфекция може да е фатално.
 
"Хората подценяват болестта, не взимат нещата сериозно. Когато потънат в дихателна недостатъчност, тогава търсят нашата помощ", допълни д-р Халил. Той съветва хората да търсят лекарска помощ при първи симптоми на дихателна недостатъчност - задух, болки в гърдите и температура.
Още по темата
 
"Нон стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува. Даже единият пациент при нас - осем дни му казвам, че е за болница, той ме гледа с пренебрежение. И в момента бере душа, с най-голям зор успяхме да го извадим от това положение", разказа още д-р Халил.
 
Той е на мнение, че заложените противоепидемични мерки са добри и нужни. Според него трябва да очакваме трета вълна на коронавируса през следващото лято, когато антителата на повечето преболедували ще изчезнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
7
 
! Отговори
20 преди 3 години
20,Радев никога не е казвал, че няма вирус. Каза, че в София ГЕРБ си разрешава мероприятия на закрито, a това на Шипка го забранява. *** сте, ясно е. Но поне Севда да ви измисли нещо по-умно.
26
3
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ОБРЪЩАЙТЕ ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ НА ЖЕНИТЕ СИ ОТКОЛКОТО НА ВИРУСА
25
4
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Викаш депутат от ГРОБ да умре от вируса? Невъзможно! Боко го изкара за ...три дена някъде ...Силна му имунната система...или ПР - ът му..
24
4
 
5
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
По ТВ един разправяше, че в Перу изкарал Ковид, но не отишъл в болница щото от болниците никой не излизъл жив след Ковид 19. Добре, че сме цивилизована държава, а не като тия истърсаци в Ю. Америка!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре да се пусне газ ! Да се предупреди и да се раздадат противогази.Тогава ще се случи естествения подбор .....Хахаха
22
3
 
2
 
! Отговори
Хасан Ваксинатора преди 3 години
Така е Бау, и аз си слагам ваксинка, спокойно, ще можем да пътуваме до Брюксел, но първо полицията да спре с ПР Акциите и спокойно да може да се позабляваме.
21
3
 
5
 
! Отговори
До Кичка преди 3 години
- Добър ден, искам да сменя името си.- Защо?- Казвам се Кичка, но всички ми викат П.ичка.- А как искате да се казвате?- Кутка.
20
2
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
които не вярва в корона вируса изобщо да не ходи в болница да си философства вкъщи дано се излекува
19
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До Хасан Ваксинаторасигурно се мислиш за мнооооого забавен и остроумен :D Ще те видим като не искат да те вземат на работа или да летиш някъде. Тогава ще блеснеш :D
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента един такъв бере душа в бургаска болница. Отказвал лечение, въпреки че е на хемодиализа, лекувал се с йод, оцет, сода. Сега дъщеря му от Англия заплашва, че ще съди болницата.Прочетено в бул мама.
17
9
 
9
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
16
2
 
3
 
! Отговори
Хасан Ваксинатора преди 3 години
Бау, зарежи ги тия невярващите, кажи ми от коя ваксинка да ти запазя? Хареса ли ти тая за грипа? ;)
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина е все едно да кажеш, че небето е синьо или слънцето залязва на запад. Не можеш да накараш всеки да вярва. Кой както иска да си възприема положението в момента.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДИ КОЙСИ На *** в таковато е! *** се!
13
8
 
7
 
! Отговори
Троллинг преди 3 години
И аз не вярвах , докато не отворих чекмеджето и, О, Чудо!
12
7
 
17
 
! Отговори
Ossi преди 3 години
Кроманьонците-*** докато не почнат да берат душа не вярват. Затова ще дадем най много жертви от целият свят на глава от населението. Пак ще сме първи, но поне напролет ще се преброим по-лесно.
11
3
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
номера е да си "анонимен". Така можеш да си пишеш 101 коментара и ще изглеждате много. Аз регистриран и с едно име ми казват "ти пишеш постоянно и навсякъде!" :D
10
16
 
13
 
! Отговори
Разбиращ преди 3 години
Ще повярвам, когато поне един депутат от ГЕРБ умре от този страшен вирус.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗлатенаУжасенаВладод-р ИвановБауОткрийте разликите.
8
11
 
10
 
! Отговори
Кичка преди 3 години
Сигурна съм, че Борисов вярва в COVID-19.Бая захлеби с този ''вирус'', да знаете.