Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни

Резултатът от седмицата е благоприятен, заяви проф. Кантарджиев
250
Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни
Снимка: БГНЕС

През последните 14 дни в София се отчита спад на новите случаи на заразени с коронавирус. Това е благодарение на мерките и хората, отчете директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

"До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците", допълни той.

Още по темата
По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

"ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери... Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел", каза още професорът.

И допълни, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Той оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
2
 
! Отговори
Д. преди 3 години
До РеалистД'Естен няма нищо общо с Ковид. За сръбския патриарх да. С ковид беше.
197
6
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 12 реалистА за бившия френски президент Жискар д'Естен какво ще кажеш? Какво ще кажеш и за сръбският патриарх Иреней?
196
4
 
25
 
! Отговори
Каквоимавъваксината? преди 3 години
От щаба да се ваксинират с това, с което се канят да ваксинират народа. След година ако искат да повторят.Не им вярвам!
195
10
 
15
 
! Отговори
до 212 преди 3 години
Е, как ще пукне политик?Нали видяхте Нинова в онзи петък когато кихна в НС и след 1 час и излезе полож.тест за ковид.След още 20 минути Нинова беше настанена във ВИП стая във ВМА. Там при Ремдесивира. Нищо, че 7месеца преди това плю по адрес на ген. Мутафчийски и събираше бабите на митинги.Нищо, че маска не носеше и приятелчето и протежето на Решетников се бе провикнало от Шипка: Вируса на страха и предателството. Ама като кихна и от страх се паркира във ВМА.Същия ден нямаше място и човек почина
194
0
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
Борисов така им е наредил на щабовете. Нали трябва да бие освен БСП-то на избори и коронните вируси. Вече е започвал да ги търси с джипката и където види вирус го трепе. Това е и единствената причина за кривата им надолу !
193
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не е надолу кривата. Народа не си прави тестове. А преди минути четох в Днес БГ тук в сайта как хора си правят тестове в лаборатория, която не изпраща данните за статистиката. Защо след като няма лекар в тези лаборатории - разполагат с PCR тестове и вземат парите на хората? Прокуратурата е сезирана да направи проверка.Но над 4000 теста не са отчетени. Вероятно има и др. лаборатории, които правят тестове без да имат лицензи за това. А вие мислите, че спада бройката.Те просто не ги обявяват
192
1
 
18
 
! Отговори
11 преди 3 години
Тоз вече взе да дрънка глупости. Кривата е надолу, защото повече от половината население вече е заразено или го е минало. Много народ го мина без изобщо да се е тествал - то е очевидно. Тестовете са ненужни вече, положението е изпуснато.
191
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плащаш си PCR в лаборатория, данните неотчетени и болничен няма
190
0
 
32
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Абе какво стана с КТБ, Цветан Василев, Божков, Гешев, Осемте джуджета, аферата Барселона, шкафчето, записите и пр. Някак си всичко изчезна все едно, че нищо такова не е имало. Само КОВИД, КОВИД, КОВИД....Ей така внезапно се сетих...
189
1
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Да се чете,национален театър на заразени и паразитно болни!!!
188
0
 
8
 
! Отговори
ЛАЗО преди 3 години
Не е за вярване,но вярвайте при всичко платено,тази скромна маска на Кантарджиевприбира при всяко размахване по 1000 лева,за последно,сбогом и отново!Амин!
187
2
 
2
 
! Отговори
sorry преди 3 години
Днес в джоба на Гроб-те,2700 лева,за всеки отишъл си затворен и с лепенките за последно!На простолюдието - 1700лева ,на изпроводяк!С ВСИЧКИ ПОЧЕСТИ И ВДЪХНОВЕНИЯ Е СМЕШНО,МНОГО СМЕШНО!Без корона,но с корона!Държавно причастие!
186
1
 
13
 
! Отговори
За медиите преди 3 години
Искат да заобиколят законите.При кандидат за ваксина:1.застраховка 50000евро ако почине за семейството му.2.Пълни изследвания дали е бил болен от спин и други придружаващи заболявания.3.Сертификат пълен за ваксината.4.Да се кажат на кандидата какви усложнения може да получи.5.да си води дневник как е преминала ваксинацията.И още мерки.НИЕ НЕ СМЕ ОПИТНИ ЗАЙЦИ.ВСИЧКИ МЪЛЧАТ АКО МИНЕ НОМЕРА МИНЕ.Ай Честит Никулден.
185
2
 
7
 
! Отговори
серена преди 3 години
Друго пее на везната,Кантарджиев,оди и се скрии на дълбоко във реката!Нищо вярно за това,наречено,видяхте,чухте и стъкмистиката ви нагледно показахме!***,селски!
184
4
 
7
 
! Отговори
Нормално преди 3 години
Ами ще намаляват. Обаче не е заради мерките ви. Хората си правят гаргара с вас и световната измама - псевдо вируса. Вече никой не си обявява контактните и хората си щъкат. Не слуайно и над 50% няма да си инжектират отровата. Останалите *** мозъци да *** - естествен подбор.
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още смъртността е висока.Събиранията са ненужни.
182
1
 
4
 
! Отговори
До 184 преди 3 години
,,тези,които са го изкарали, трябва ли да се ваксинират...,,Според Кунчев - трябва. Пак във вчерашната пресконференция го има.( Медиапул).
181
2
 
6
 
! Отговори
ЕВО преди 3 години
ВСИЧКО Е МНОГО ПРИЯТНО,НО ВИЕ ВЕЧЕ НЕ СТЕ НИ ПРИЯТНИ!ВИЖТЕ,КАКВО СТАВАВЪВ ФРАНЦИЯ,БЕЛГИЯ И ГЕРМАНИЯ?ОТВОРЕНИ МАГАЗИНИ,СУПЕРМАРКЕТИ И МНОГО,МНОГО ...БЕЗ ВИТРИНИ!ДА МУ МИСЛЯТ...ИМАЩИТЕ!ВИРУСА Е ЗА...ПЛАЩАЩИТЕ1
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви три семейства ще се събират.Отиваш на църква. Париш свещичка и се прибираш.Софри, купони- това са отживелица.
179
2
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Не е за вярване,пълен спад и пълен мор!В държавата е пълен хаос,народа мре,като мухи,по време на чума,а управляващите,не е чума.а е нашата ...принуда!Не е за вярване,аматова е,ако има още вярващи в държавното котило,то навреме и за сбогом с всичко,мило,родно и за ...последно!