Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни

Резултатът от седмицата е благоприятен, заяви проф. Кантарджиев
250
Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни
Снимка: БГНЕС

През последните 14 дни в София се отчита спад на новите случаи на заразени с коронавирус. Това е благодарение на мерките и хората, отчете директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

"До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците", допълни той.

Още по темата
По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

"ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери... Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел", каза още професорът.

И допълни, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Той оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В кой въздух се носи? В този в който дишаш със съседите си. Тома неверни.-------*** да живееш в гората и няма да имаш съседи.
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не говорим, че умен човек със симотоми не би се стискал за стотината лева досега. -------И като имаш симптоми на грип, какво повече ще научиш с един PCR
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв спад, просто хората след антигенен тест се затварят вкъщи-------Значи няма от какво да се притесняваш.
155
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Навременни мерки!!!За да може за Коледа да бъдем заедно!
154
0
 
0
 
! Отговори
No Name преди 3 години
По точно не може да се каже!!! В няколко изречения сте написали пълната картина според мен не само в София, ами и в страната.
153
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакъв спад, просто хората след антигенен тест се затварят вкъщи и нито влизат в статистиката, нито се разправят с РЗИ , нито си правят PCR. И така в София никой не знае какво всъщност става, скоро няма да има нужда от никакви ваксини, защото всички ще са го изкарали по един или друг начин!Пълна лудница е навсякъде по магазини, паркове и улици, а статистиката е пълна порнография!
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе незнам накъде е "кривата" ама виждам че Правата си е направо като Ракета! България първа по смъртност в Европа на 14 дневна база!
151
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три седмици учениците са си в къщи. Трябваше да са там още на 10 октомври и заразата нямаше да е толкова голяма!
150
1
 
0
 
! Отговори
Асенчо преди 3 години
Защо ще ми вадят.....капуть..
149
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ваксина, няма проблем.
148
0
 
12
 
! Отговори
до до 155 преди 3 години
И да има проблем с PCR направленията, антигенните отдавна вече са безплатни.хаха безплатни ,къде.......около 60 лв
147
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До-159 Що дрънкаш глупости? Колко са да речем четиричленните семейства в България които трябва да платят едно 500 лева за да могат да се тестват при положение че един от членовете има симптоми?
146
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми много ясно, при положение че официално имаме 160 хиляди регистрирани, а средно се откриват между 1 на 8 и 1 на 11, у нас може и по-малко да откриваме, но дори и да взмеме 1 на 10 значи че около 1,6 млн са имали или имат ковид, което е над 20 % от населението и вероятно около 40 % от активните хора, така че е нормално да почнем да слизаме от платото и интензитета да спадне, всеки средно грамотен може да види че пика у нас е около 17 ноември, след което започва лек спад
145
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
давам ви пример, колежка отива във военна болница варна, за прием . Оказва се се на бърз тест положителна, правят и пср и той на другия ден +. Съпруга и е наш колега и той но е в друг колектив. Военна болница отказвст да му направят какъвто и да е тест, въпреки че жена му е светналмса, нямал симотоми, да седи в тях да чака. Добре че шефа го натири и се оказа и той положителен, поне хората били около него да знаят. И тоеа е военна болница ,армия бла бла....генерале генерале ще пламне войската ...
144
9
 
2
 
! Отговори
До 155 преди 3 години
Ами да се тестват бе, няма как насила да ги накарат. И да има проблем с PCR направленията, антигенните отдавна вече са безплатни. Да не говорим, че умен човек със симотоми не би се стискал за стотината лева досега. Ще ги изпуши за две седмици, но няма да се охарчва за здравето си.
143
2
 
4
 
! Отговори
до тТт преди 3 години
ти голям експерт си бе, ьнаеш ли че дори шве дите са още на 12% от стадния 70% тен имунитет. Не пиши глупости
142
1
 
10
 
! Отговори
до 153 преди 3 години
Аз съм 149. Точно така. Много правилно описахте картинката. ЕС трябва да признае антигенните тестове.Но тогава пак ще се крият.Няма да правят и антигенни тестове онези хора, които работят при робовладелците.Истината е,че болните не намаляват. Не се спазват мерките.Няма как да знаеш кой е безсимптомен вирусоносител.Аз работя в една ДГ и преди да затворят от 28 деца останаха 16 здрави.Другите 12 деца не знаем от какво кашляха.За 1 седмица намаляха.Обаждахме се да питаме как са децата-казаха ОВИ :)
141
3
 
9
 
! Отговори
Яко преди 3 години
Печално е, че българинът без да се замисля доверява живота си на автотенекеджията оправящ старата му бричка, но не вярва на лекарите си.
140
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не спреха да лъжат тия,много малко тестове взеха да правят,ако спрат да правят няма да има и един заразен.Колко хора не се тестват,лекарите ги лекуват по телефона,само в моя град са хиляди болните!
139
0
 
8
 
! Отговори
До 149 преди 3 години
Абсолютно - хората се крият и не само от страх, а мнозина и само от простотия киято се вижда и от много постинги тук. Когато почне да ги задушава тичат в "Спешното" и са по-ниски от тревата. Останалите се мислят за безсмъртни. Просто ЕС трябва да признае антигенните тестове и картинката ще се проясни за дни.