Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни

Резултатът от седмицата е благоприятен, заяви проф. Кантарджиев
250
Кривата надолу: Спад на заразените в София с 20-25% за 14 дни
Снимка: БГНЕС

През последните 14 дни в София се отчита спад на новите случаи на заразени с коронавирус. Това е благодарение на мерките и хората, отчете директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

"До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците", допълни той.

Още по темата
По думите му 10 души в момента заразяват 7 до 9 души.

Според Кантарджиев обществото се подготвя да бъде против ваксинирането. Господин, който не е лекар, говори за странични ефекти на ваксините. Ако не си лекар, как ще говориш за епидемиология, попита Кантарджиев.

"ЕС хвърля огромен ресурс, държавата хвърля огромен ресурс, не виждате ли министърът колко пъти излиза, какви комисии се направиха, план се направи, купиха се на -70 градуса фризери... Създаде се един щаб, който трябва да осигури плановата ваксинация. Изведнъж излиза някой и казва: Да, ама тия ваксини са изследвани на млади хора, а не на възрастни, които трябва да се ваксинират. Явно колегата не е чел", каза още професорът.

И допълни, че има данни, че новите ваксини не вредят и на хората над 70-годишна възраст. Той оцени руската ваксина като много добра, тъй като Русия има традиции в областта на ваксинирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
5
 
! Отговори
ууу преди 3 години
До хахахСвободен си да мреш доброволно по вякакъв начин. Ние пък, мислещите хора, не щем, и ще ви гледаме катафалките.
177
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До година кравешки по догодина *** след това ще мутират и така ......да не си мислите че заради мащабна масова ваксинация е изчезнал испандкия грип
176
3
 
12
 
! Отговори
??? преди 3 години
Тия гадини първо пуснаха вируса, после ваксината..................да, това си е чиста проба медицински фашизъм!!!!За пари...............като убиват милиони хора по целия свят!!!!
175
9
 
6
 
! Отговори
хахах преди 3 години
Бе който се прави на безсмъртен, да не се ваксинира. Ние простолюдието ще се ваксинираме и ще си продължим спокойно живота.
174
5
 
9
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Физиономия на ухлашен плъх, който е ударен с тиква по главата. Знае, че навсякъде ще го бият, защото никой не обича слугите.
173
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нима има някой да вярва на тези мошеници,които нагласят нещата,както им е угоно и главно в угода на светиня Му-у!Само не мога да разбера докога това оФФче стадо няма да се вдигне и зададе най-важния въпрос на Му-у мафията - КЪДЕ ИЗЧЕЗНАХА ВСИЧКИ ДРУГИ БОЛЕСТИ И ТЕХНИТЕ ЖЕРТВИ???!!!Докога не само нашето оФФче стадо,но и Световното ще стоят и няма да реагират на тази глобална фалшификация?!Как така беше създаден този УНИВЕРСАЛЕН ВИРУС,ПРЕДИЗВИКВАЩ ВСИЧКИ БОЛЕСТИ?!МАФИЯ ГЛОБАЛНА!!!
172
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей,***,статистиката си я правите както ви е изгодно.А в действителност не знаете колко са заразените,контактните и излекуваните.За бройката починали също си измисляте.Цяла седмица е една и съща,само днес е намаляла при по-малкото проби.
171
2
 
13
 
! Отговори
мак преди 3 години
Всеки има право на мнение. тулупа се изказва по всички теми, плевнята и той от всичко разбира. Не трябва да си специалист, за да имаш съмнения, че нещо, по което е работено 2 месеца, образно казано, е безопасно и ефективно, още повече, че за евентуални странични ефекти ще е виновен самият ваксинирал се, защото е подписал информирано съгласие, но не и производителят.
170
2
 
13
 
! Отговори
Докога преди 3 години
ще ни промивате мозъците бе, т.паци? И за спада на заразените, и за "вълшебната" ваксина? Колко време трябва да се тества една ваксина, за да се докаже, че е сравнително безопасна? Даже ваксини, които се ползват от десетилетия, имат страничен ефект при някои хора. А тези, които измислихте за няколко месеца, какви последствия ще имат? Човек не знае дали не е по-добре да се зарази с "оригинала" на Ковид и еветуално да успее да го преживее, вместо да се трови с ваксините ви.
169
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тези дето са го изкарали, трябва ли да де ваксинират? Не е много ясно каква ще е процедурата ще се прави ли тест за антитела и ако нямаш тогава те ваксинират или всички да се ваксинират?
168
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До някойА ти си виден люлински таксиджия, като ти гледам писданията. От тъпо въртене на волана много си поумнял. Плазмодиите акъл взеха да дават.
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тТтГлупости на търкалета. Няма още и 10% още да са го изкарали. Кръгозора на такива като теб е като монета от 2 стотинки, а си позволявате акъл да давате. По добре си натискайте парцала и не си отваряйте плювалниците.
166
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм горд гербаджия и ортодоксален почитател на щаба.Мисля да си набуча всички ваксини и да изрева за последно-Само Герб!Да живей!Венсеремос!
165
0
 
5
 
! Отговори
Браво преди 3 години
И пожарникари и охранители не трябва да се изказват по теми които не разбират....Браво. Желязна логика !!!
164
0
 
6
 
! Отговори
*_* преди 3 години
Пълни глупости. Просто хората си го карат без да ходят да пускат пср-и за да не стоят 14 дни в карантина. Дори в спешното съвсем внимателно ти обясняват че антигенния тест не се докладва никъде.
163
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-глупавите да се ваксинират веднага. По-умните ще изчакаме една, две години да се види сеира.
162
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя най-после призна тезата на Мангъров,че колкото повече хора изкарат вируса.толкова по-бързо ще отслабне.
161
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя най-ще му отива да ни разсмива в цирка.
160
1
 
5
 
! Отговори
психиатър преди 3 години
Дали е с всичкия си??
159
1
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
"До 20 декември ще сме наясно дали ще бъде възможно поне да се събират 2-3 семейства за празниците", допълни той.Хаха, кой ще те пите бе, ***