Помагаме на Северна Македония да получи ваксини

Това ще стане след обезпечаване на потребностите у нас
61
Помагаме на Северна Македония да получи ваксини
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството прие решение за проучване на възможностите за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за държави от Западните Балкани и Източното партньорство.

Това ще стане възможно след обезпечаването на българските потребности, при спазване на процедурите на страните за това и условията на предварителните споразумения, сключени между ЕК и производителите на лекарствени продукти, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Правим го с най-чисто сърце. Правим го за живота и здравето на нашите най-близки съседи", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че целта на решението е постигане на солидарност в условията за излизане от пандемичната криза.

Министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Венко Фелипче заяви, че страната му е изключително признателна на правителството на България в тези трудни времена. "За нас това е голяма признателност. Изключително важно е да имаме достъп до ваксини. Трябва да си помагаме и да бъдем добри приятели. Изказвам голяма благодарност от името на цялото правителството на Република Северна Македония", допълни Венко Фелипче.

След заседанието на кабинета двамата министри подписаха Писмо за намерение между здравните министерства на България и Република Северна Македония.

Страните постигнаха съгласие, че в сложната към момента епидемична обстановка, предизвикана от COVID-19, опазването на здравето на хората е от първостепенна грижа за всяка държава, поради което и двете страни посочиха, че при възможност и последващо сключване на международни договорености, ще положат усилия за сътрудничество и координация и в борбата с COVID-19, включително за проучване на възможностите за обезпечаване на нуждите от ваксина и за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за гражданите на Република Северна Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Излишъците , преди 3 години
наистина могат да се продадат изгодно в македония, или дарят - но само за лицата с българско гражданство
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали ще станем по-малко ''фашисти"като им помагаме постоянно? Сигурно така ще извъртят нещата,че пак ,,бугарите татари" искат да им сменят идентитетот и да ги окупират!!!
38
0
 
4
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
Евтини популистки номера. Някой българин знае ли кога ,къде и как може да се ваксинира? Те на 2 магарета сламата не разделиха,сега ще помагат. Пълен хаос създаден от бездарници....
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
честно,ако зависеше от мен не бих им помагала. Поне не сега, в тази ситуация. просто защото това не са хора, и то не само политиците им. По принцип не изпитвам лоши чувства към никого,но до момента в който някой се самозабрави и започне да прекалява с изцепките и простотиите по мой адрес. А псевдомакедонците правят точно това. Не мога да разбера защо още трябва да се занимаваме с тях. Смятате че ще ни изръкопляскат? Глупости. За поредно най - много да изгорят още някой български паспорт
36
0
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Да, а още по-малко пък биха се опитали да ни крадат историята, езика и писмеността !
35
0
 
5
 
! Отговори
Бе преди 3 години
Що ви трябва нова беля на главите ??!
34
5
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Македония ще купи руската ваксина Спутник V. Със сигурност ще им излезе по-евтино. На тях още не са им сложили чатала на врата за да купуват това, които каже Брюксел.
33
3
 
8
 
! Отговори
Малко слонче преди 3 години
Македонската благодарност често се изразява по много странен начин.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече като пусна чешмата и ще чуя Македония. А стига бе!!!!Те не спряха да ни плюят Борисов вика дъжд вали.
31
6
 
11
 
! Отговори
Баце преди 3 години
Така по лесно ще се оправдава изчезването на доста пари
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То, още петимата в Територията, дето искат да се вакситират, не са им дошли ваксините, Вожда вече далавери върти
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно ,то за нас няма ,с заеми от милиарди че помагаме !!!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Македонците ги е създал Господ (според техните учебници). Е, " фашистка България" не е богоизбрана да ги спасява за ПОРЕДЕН път!.
27
1
 
16
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Ще стане , като преди много години помагахме с консерви и др. вид храна за Полша. Дадоха консервите на кучетата за храна, защото не искаха нищо от комунистическа България. Та сега същото и с македонците. Ще ....изхвърлят ваксините на ***....Жалка работа...
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има бедни държави в Африка които ще получат ваксини чак през 2022г.Като се правим на милосърдни християни,да им бехме помогнали на тях.Те не ни плюят и обиждат и със сигурност ще са ни много по-благодарни от северномакедонците.
25
1
 
15
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Първо за всички желаещи в България после каквото остане давайте на който искате
24
2
 
6
 
! Отговори
прав си преди 3 години
До emigrantДа търсиш конспирации в конспирациите значи наистина си болен мозък!:)
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия ,,наши братя",да ходят да търсят подараци от Чехия и Словакия ,нали те им били най-големите приятели.
22
11
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Болните мозъци пак почнаха с конспирациите!!Личи си къде сте расли и на кой червен дявол чеда сте!!Съветвам всички любители на световни конспирации да си направят стаи с по четири огледала и когато трябва да си бъркат в джобовете да си вадят портофейла,да влизат в тази стая,да се ощипят по три пъти и да се наблюдават в огледалата,те ли си бъркат в джобът или е някой друг!!
21
12
 
11
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
С поредната йезуитщина предизвиквате само истинска омраза и презрение. Много загрижени за македонците, нема що! Форумът кипи от омраза към сичко македонско, на държавно ниво ги блокират, обаче се загрижили да им пробутат некаква неизвестна отрова, рийш ли... Ай сик.... бре!